Зор до дупка за бюджета, за да има за изтребители

Борисов с прогноза за още бежанци, подгонени от ударите в Сирия
87
Зор до дупка за бюджета, за да има за изтребители
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов увери, че правителството няма да допусне да се срине авиацията ни.

По думите му няма нито една тема, по която Министерството на отбраната да не е срещнало подкрепа.

Още по темата

"Много е лесно да се иска оставка, но с цялото ми уважение към опозицията - 20 години бяха на власт, защо не подмениха самолетите, защо не ги ремонтираха, защо не купиха нова ескадрила", коментира той исканата от социалистите оставка на военния министър Николай Ненчев.

Премиерът припомни, че по времето на тройната коалиция са се отчитали по 5-6 милиарда лева излишък към края на годината. За пореден път по време на нашето управление ни се пада да изправяме нещо, което се е сринало, допълни той.

Борисов каза, че рано тази сутрин се е срещнал със съпредседателя на РБ Радан Кънев и по време на разговора е била засегната и тази тема.

"Винаги ще държим наш изтребител да е водещ, ако има двойка, винаги ще държим да имаме изтребителна авиация, макар че 7 държави в ЕС нямат, въпреки че са далеч по-добре в икономическо отношение от нас", увери той.

"Усещането на българина, че ако нямаме изтребители във въздуха е нещо лошо, ще напрегне бюджета до дупка, но ще реша и този въпрос както всички останали", обеща Борисов.

На въпрос кога българските власти ще излязат с официална позиция за ударите на Русия над Сирия, Борисов каза, че "докато САЩ не се разберат с Русия за Сирия, всички останали държави, каквито и позиции да имат, няма никакво значение".

"Нашата позиция винаги е била една и съща - с дипломатически и с мирни средства да се реши политическият въпрос в Сирия", посочи той.

Според него ударите над Сирия "ще подгонят още хора" и бежанската вълна ще се засили.

Бойко Борисов откри днес обновената Клиника по педиатрия в Александровска болница. Той се ангажира догодина да се осигурят средства за построяване на голяма детска градина на територията на болницата за улеснение на децата на медиците, работещи там, за да се мотивират млади специалисти за кариерно развитие у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Масово да се режат заплати, защото турците идат.
58
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този дебел и много *** музаверник много си прилича с Фъндупкова. И двамата запълват дупки, нямат програма или стратегия. Ако им остане време от далаверите чрез които пълнят гуши, се опитват да направят нещо. От състоянието на държавата и София се разбира, че нищо добро не правят освен много приказки и обещания. Осигурили са си изборите, не с гласове а с откраднатите пари с което са купили системата. Ще властват докато не се палне искрата от отчаяние и крадене, и веднага ще избягат.
57
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как да се откажа от Българско гражданство и етнос и да живея тука като емигрант!?
56
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тиквата
55
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като гледам народа как го плюе по форумите на нула и се сещам че е време от фондациите да ни предложат """""нов"""" десен проект, за който матряла гласувал по схемата Костов-цар-пъдар-пъдар-пъдар... (10 пъти) да гласува и да продължим с, обедняването, арабизирането и разделянето и владеенето. Нали знаете, властите не са виновни, а лекарите, учителите, полицаите, безработните, болните, бедните, сакатите...
54
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
от такива сделки 10%... ехе, да живее олигарходемокрацията. С какво десет самолета нови или втора ръка ще повишат нашата национална сигурност, като Турция има 1000? Кажете моля? Кой ни остави без защита и наряза ракетите ни?
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даже и да се закупят нови колко ще са те.не можем да подържаме достатъчен брой самолети с които да сме равностойни на противника.през войната сме разчитали на внос от германия а след нея на ссср.обичам авиацията но такава е реалноста.други малки държави в нато не са по глупави от нас и използват за охрана авиацията на съюзниците.след войната се забранява на япония да има армия с което са и направили голяма услуга да дръпне икономически.
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И с каква цел се измисли
51
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никога повече Герб и кой го измисли това Герб много ми е интересно
50
4
 
20
 
! Отговори
доц. д-р чоко боков преди 8 години
ето го свинсугера в типична поза, ръси лакардии, държи ножица и реже ленти. никой никога май не е виждал оланд, меркел, камерън или обонго да се занимават с подобна дейност, защото те управляват и вземат решения. това определено не може да се каже за тиквата проста и неграмотна.
49
5
 
17
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Тиквата да обясни на Бай Герги от Цонево, че данъците му отиват за тенекии, които ще го вардят срещу руснаци.Няма такава пародия, не....То няма такъв измислен жанр даже.
48
5
 
13
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Да приемем ,че има пари и си купим самолет или самолети.Какво ще отбраняват и от кого като тази територия всички я отбягват или заобикалят
47
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този в типично негов стил "Ама не бях аз, другарко" ... много бързо забрави, че и той също е от предишните ... Аама тогава беше най-вече загрижен за проверките на Танов по пивоварните.
46
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И защо, по думите на Боце, при Тройната коалиция е имало 5-6 млрд. лева излишък всяка година, а сега сме в свръхдефицит, както призна Горанов?!
45
3
 
27
 
! Отговори
Пак ли оправдания?! преди 8 години
Борисов управлява общо вече 6 години - 2009,2010,2011,2012,2013-2014, 2015 ... Демек една трета от този изтъркан лаф - 20 години на власт е бил той. И само оправдания! НЕУДАЧНИК! ПРОВАЛ!
44
1
 
26
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
Бойко, не се крий, покажи се по Канал 1 и кажи на българския данъкоплатец, ама честно, къде отидоха тези 16 милиарда, за които толкова много драпаше. И не на другия ден отново да си смениш мнението щото думите отлитат, а писанката остава !!!
43
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турците за 500 години не са могли да ни унищожат но този красив и много умен човек е на път да успее за 10.
42
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя свинюр откога започна да разбира и от изтребители ?
41
2
 
18
 
! Отговори
Въпрос преди 8 години
А къде са 16 милиарда, които тиквун изтегли???Или само реве кой какво откраднал и за него не останало!То бива наглост, ама това ми идва в повече!
40
5
 
10
 
! Отговори
До 47 преди 8 години
Ще ти го кажа по друг начин, че да схванеш!Все едно Кения да инвестира в космическа програма...Бедни смеее!