Бъчварова черпи опит от шефа на полицията в Ню Йорк

Двамата обсъдиха обмяната на опит в борбата с престъпността
60
Бъчварова черпи опит от шефа на полицията в Ню Йорк
Снимка: МВР

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и директорът на нюйоркската полиция Уилям Братън обсъдиха възможностите за по-тясно сътрудничество и обмен на опит в борбата с престъпността, съобщават от пресцентъра на МВР.

В рамките на посещението си в САЩ, като част от българската делегация, водена от президента Плевнелиев за 70-ата сесия на Общото събрание на ООН, министър Бъчварова посети Оперативния център на нюйоркската полиция за противодействие на престъпността и опазване на обществения ред.

На място вътрешният министър се запозна с Интегрираната системата за видеонаблюдение на многомилионния град (Domain Awareness System), която е базирана на партньорство между полицията и частни организации, като банки, компании и търговски обекти, които са интегрирали своите системи за видеонаблюдение с цел увеличаване капацитета на полицията за противодействие на престъпността в града.

Проектът, който стартира през 2005 година, е основен инструмент за гарантиране сигурността на гражданите, бизнеса и финансовите структури в града, както и за противодействие на тероризма. Тя обхваща наблюдението на целия град и всички пристанища и летища на територията на града Ню Йорк.

Партньорството между полицията и частния сектор е ключово за успешното противодействие както на конвенционалната престъпност, така и на финансовите престъпления и тероризма, подчертаха представителите на нюйоркската полиция по време на презентацията на системата. Информацията, постъпваща от камерите се проследява в Координационен център за сигурност, в който работят заедно полицейски служители и служители на частни компании.

Вътрешният министър Бъчварова се запозна и с дейността на Съвместния оперативен център на нюйоркската полиция, откъдето се ръководят съвместните действия на различните дирекции на полицията на Ню Йорк и агенции като ФБР и Сикрет сървис по осигуряване на сигурността и обществения ред в града.

По време на срещата си с българския вътрешен министър, директорът на Полицията на Ню Йорк Уилям Братън подчерта желанието си и необходимостта от по-тясно сътрудничество с Европол и държавите членки на ЕС с оглед общите предизвикателства пред САЩ и Европа. Двамата обсъдиха възможностите за обмен на опит и съвместни действия в областта на сигурността и правоохраната, става ясно още от съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
7
 
! Отговори
СОПОЛАН ПАСИ преди 8 години
тая да вземе да си гледа родните *** от КАТ,
36
0
 
2
 
! Отговори
До 39 преди 8 години
В ню йорк всъщност е забранена продажбата на оръжия и в града не се издават разрешителни за "нормални" хора.
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Малийййй! Министър черпи опит от най-големите престъпници и убийци.."Може да ти е чудно, но престъпността в Ню Йорк е много по-ниска отколкото в Москва. Само за сведение: предумишлените убийства на 100 хил. души в Русия са 10.2, а в САЩ - 4.2. Съответно в Москва - 9.3 срещу 6.2 в Ню Йорк.А Москва е на пето място в класацията на най-опасните градове в света.
34
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ребята, не забравяйте че средната заплата за Ню Йорк е около $10 000, не е като в Москва за блъскаш за 1000 рубли на месец.
33
6
 
3
 
! Отговори
само да отбележа преди 8 години
Дежурните 15 съветски трола са тук...
32
3
 
8
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 8 години
СТРАХОТЕН ОБМЕН НА ОПИТ Е ПАДНАЛ, БЪЧВАРОВА Е ОБЕСНЯВАЛА ЗА ВЕЛИЧИЕТО НА ДОН ТИКВУН, А АМЕРИКАНЕЦА СЕ Е СМЯЛ ОТ СЪРЦЕ НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ВИЦ, КОЙТО Е ЧУВАЛ НЯКОГА.
31
2
 
8
 
! Отговори
АК-47 преди 8 години
Малийййй! Министър черпи опит от най-големите престъпници и убийци... А и наистина, както отбелязаха по-долу, кой я посъветва да се облече така. Ужас!
30
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази жена говори така сякаш има Алцхаймер...Не ми вдъхва доверие. Жена на възраст е, не й е леко с такъв стрес, който се поражда и от усещането, че не е на мястото си.
29
1
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Какво разбира Бъчварова от полиция какъв опит има за да правят обмяна на опит тя просто използва поста който заема да си направи екскурзия до САЩ за сметка на държавата.Какво може да споделя с него нищо тя не е наясно с работата на полицията.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ami razreshete pokupkata za orajie ....namerila de da otide na nashia grab .to za tva 16 miliarda evro da gi plashtame nasresha edin gol ....
27
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за мен Бъчварова е без аналитичен ум ,без логична мисъл.Когато я видя все едно,че виждам някакво същество,което не разбира от нищо,но имитира някакъв портокол.Аз нямам нейното образование,но съм си цяла разветка имам и усет , логика и интуиция.Ако ги няма СРС-та не ми се мисли,как ще се оправят с премиера си?За да си на такъв пост трябва да си изчел един вагон книги и да си развил мозъчната си дейност до такава степен,че още като видиш проблема да си наясно откъде идва.
26
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Излагация от всякъде! Министър да ходи при директор на градска полиция?!Ако сега обаче ще събира информация и ще придобива знания за работата на полицията,мисля че е твърде късно!И да питам: Толкова ли няма някой имиджмейкър,който да и каже че облеклото и е пълна безвкусица и кич!
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да и дадат и на нея едни копчета за ръкавели,кат на Цецу и да започва да се мята от кеф!
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не там е инструктират.
23
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както писа дин колега пи долу...тази некадърница, освен със снимки от Ню Йорк...с друго няма да се върне в България.
22
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много скоро народен съд и в Белене до живот за Бъчварова, Боко, Цвинокио и цялата проционистка продажна, антибългарска, фашистка мафия, която е узурпирала властта в България вече 26 години. Малко ви остава ***, много малко, още сега на изборите ще усетите народната любов.
21
11
 
6
 
! Отговори
до LIDERA преди 8 години
Ами като не искаш Евросъюза отивай в Евразийския или при Асад може там да си постреляш на воля явно нещо ти е напрегнато съдейки по коментара. А и хапчета има за успокоение, да не вземеш да получиш някой инсилт от вълнение само.
20
0
 
24
 
! Отговори
FBI преди 8 години
Бъчварова и опита ти от Марсианци нямя да ти стигне да се почне разследване срещу 10-те Топ милионери на Прехода , всичко друго е Дезинформация и Манипулация и така до следващите Избори 2016
19
0
 
26
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
От Ню Йорк полис департмент другарката от с. Шипка ще донесе единствено иновациите на доста по сериозните подкупи в този мегаполис . Другото е само по филмите с Корейшо , който от офиса си познава кой е пръднал в града. Спомнете си ДНК пробите , занесени в Щатите на нещастните момичета Белнейски и нежеланието да се разследва случая !
18
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази тетка ако трябваше да си плаща билета щеше ли да ходи?