Караш с 60 км/ч над ограничението – отиваш направо на съд

Младите водачи с по-малко контролни точки в талона, планират от МВР
Обновена: 4 окт 2015 16:28 | 4 окт 2015 16:22, Красимир Ангелов
113
Караш с 60 км/ч над ограничението – отиваш направо на съд
Снимка: Булфото

Шофирането с над 60 км/ч над разрешената скорост да се квалифицира като престъпление и за него да се носи наказателна отговорност пред съда, сочи последното предложение на МВР. Крайната мярка е с цел да се ограничат грубите нарушения на закона за движение по пътищата и зачестилите катастрофи с жертви, съобщава “24 часа”.

Още по темата

Така на практика ако предложението бъде прието, ще означава, че джигитите на пътя, които по магистралите например карат с над 200 км/ч, вече ще бъдат съдени, след като досега те се разминаваха само с глоби.

Преди време премиерът Бойко Борисов даде срок на МВР до този понеделник, за да изготви министерството сурови мерки срещу безразсъдните шофьори на пътя. Ден преди края на срока силовото министерство вече е готово с идеите си, твърди изданието.

Освен криминализирането на карането с бясна скорост, в проекта за промени на закона ще влезе и конфискацията на автомобили. "Ще се вземат колите само на хора, които са извършили престъпление, а не на хора, които просто са направили административно нарушение", обяви пред БНТ заместник-вътрешният министър Филип Гунев.

В закона ще се въведе още една категория шофьори - „нови водачи“. Това ще са хората с до 2 години опит зад волана, които ще имат по-малко контролни точки в талона, далеч по-малък толеранс за алкохол и за тях ще се изискват по-високи стандарти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
3
 
! Отговори
Aleksander преди 8 години
maloumnici, vzemete se v ruce i se stegnete. Stegnete procesa po izdavane na svidetelstvo za upravlenie na MPS i pochnete da globqvate za nepusnat migach i nekvi takiva narusheniq, koito prichinqvat katastrofi, a ne skorost. Tiq s golqma skorost se udrqt v takiva, koito spqt na putq, otnemat predimstvo i ne davat migach. Ne skorostta e problema a kulturata.
66
0
 
6
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Многократното намаляване на нарушенията по пътищата може да се постигне само по един начин, който се прилага в нормалните държави - чрез реалното прилагане на закона, т.е. при всяко нарушение, да има санкция. Сега в България се правят по 200 милиона нарушения на ден, от които КАТ санкционира, примерно 2000. Ако КАТ заработи и започне да санкционира за всяко нарушение, нарушенията ще спаднат много бързо от 200 милиона, на няколко хиляди на ден, които вече ще са почти винаги по вина на шофьорите.
65
1
 
10
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Истината е, че трябва с закона да се забрани на МВР, вкл. и на КАТ, да дават предложения какво да пише в законите, които ги касаят. Винаги досега, те са гледали не общественият интерес, а как да си облекчат работата и как да си увеличат възможността да искат повече и по-големи рушвети. Разбира се, МВР като майстори на манипулациите и промиването на мозъците, добре са изманипулирали хората, че видите ли техните предложения щели да доведат до по-малко нарушения и катастрофи. Вижда се по коментарии
64
1
 
13
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Автомобилите едва ли се увеличават, защото хората намаляват. Поне 2-3 милиона български граждани са в чужбина, като хората продължават да напускат България. --Сега с тези 60 км/час става интересно. На път, по който напълно безопасно може да се шофира с над 120 км/час, ще турнат знак за хранилка на КАТ, от да кажем 30 км/час и ето ти как шофирайки си съвсем нормално с разрешените 90 км/час за извън населено място, ще се окажеш с 60 км/час над разрешените от този изкуствен знак и отиваш на съд.
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те и през 1944 са си мислили, че конфискацията на лично имущество е добра идея.50 години по-късно това са признати престъпления!Можеш да съдиш, да глобиш, да задължиш човека да работи обществено полезна работа, че да си изкара парите за наказанието, но частна собственост няма как да отнемеш!Всъщност има... не трябва да забравяме, че онези, които ни управляват са деца и внуци на същите, които през 1944 отнеха животите на хората!
62
1
 
6
 
! Отговори
наблюдателен преди 8 години
катастрофите се увеличават, защото автомобилите стават все повече и повече, което е неизбежно , а пътищата остават същите като количество! покажете ми един НОВ път, не стар и ремонтиран, а НАПЪЛНО НОВ ПОСТРОЕН В ПОЛЕТО! -няма такъв, даже имаме нов мост- Дунав Мост 2 до който няма нов път! защото е най-лесно да откраднеш парите от ремонта а от строежа на нов път-може да се краде малко. КАТ трябва да махат ограниченията по пътищата, а не да слагат ОЩЕ И ОЩЕ, за хранилки
61
0
 
7
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Истината е, че противно на очакванията на мнозина, повишаването на санкциите по Закона за движение по пътищата, води до увеличаване на нарушенията и катастрофите. Сега не може да се очаква нищо по-различно от това, което вече видяхме през последните 25 години. Схемата винаги е една и съща, КАТ насъсква обществото, да приеме новите безмислено високи санкции, тълпата без да мисли му ръкопляска, депутатите ги приемат и нарушенията и катастрофите се увеличават
60
3
 
5
 
! Отговори
! преди 8 години
Дали ще иде на съд такъв откачалник е без значение.Същото важи за управление на МПС след употреба на алкохол и за управление без книжка.Докато не започне реална конфискация на автомобили, като средство, с което е извършено деянието, движението по пътищата у нас ще продължи да е като война. .
59
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единствената държава, в която на пътищата с дупки слагат знаци за неравности по пътя вместо да оправят пътя, се нарича ***. Не се опитвайте да промените нещо - безнадежно е. Единственото решение е емиграция ....
58
4
 
6
 
! Отговори
Корупция преди 8 години
Ама на кой съд??Надяваме се не на булгаристанския :D
57
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 78Ало ,старшинката, не се прави на интересен!!!Всички знаят как е по бг пътищата и какви ги вършите!!Трай си да не стане ЛОШО!Вижда ви се края.
56
2
 
6
 
! Отговори
До Бесен преди 8 години
И при мен - скачането в някой трап е единственото нещо, което е в състояние да ме извади от равновесие, да ме накара да побеснея и да настъпя газта до ламарината без значение в града или извън докато ми мине!
55
1
 
29
 
! Отговори
Бесен преди 8 години
Какви глоби,какви ограничения като пътищата са като лунен пейзаж.Прясна случка от днес:Идвам от село Войводиново към Пловдив и точно има един завой с две огромни дупки една след друга,които няма как да избегнеш,ако в насрещното идва кола.При мен се случи точно това влезнах в едната и познайте-спуках гума и изкривих джанта,а съм карал с не повече от 60км/ч.
54
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До#62 Аз карам по малко от теб,около 10-12000 км годишно и то само в България.За 20 години стаж зад волана,нямам нито едно нарушение,нямам даден и нито един рушвет.Не ми се е налагало.Просто си карам по правилата и всичко ми е изрядно.Документи,пожарогасители,апречки,гуми и т.н.Не са ви виновни полицаите,откъдето искат да ми изскачат,няма къде да ме пипнат.Живи и здрави бъдете и карайте разумно.
53
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 96Този с панамерата явно е един и същ защото в един дъждовен ден на магистрала Тракия на мокра настилка карах с 90 км/ч и докато погледна в огледалото и не видях кога ме изпревари черна панамера.Нито рег. номер видях нито нищо.Поне със 240 караше.Камикадзе!
52
4
 
32
 
! Отговори
турчин преди 8 години
Какво правим с винетките. Докога ще се купува винетка за автомобил. Винетката е бон с определена стойност и е собственост на човек. Защо трябва за всички коли от една категория трябва да се купува винетки. На всичко отгоре се движим по разбити пътища.
51
2
 
12
 
! Отговори
1-n преди 8 години
ко ши прайм са...?
50
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Организацията по пътищата ни е трагична. Наслагани ограничения над път и под път. Път слънце, видимост с километри, 60 км/м. Никой не го спазва. Чудни места за засади. Там се монтират милицунерите и започва "работота".
49
0
 
35
 
! Отговори
гост преди 8 години
А, промени за шофьорите на НСО? Летят, застъпват, избутват, от дву лентов път правят три лентов.
48
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мамка му, кукиите пак вдигат тарифата на "пчерпушката!!