559 неправоспособни водачи хванати за седмица

Пътна полиция регистрира общо 11 878 нарушения
9
559 неправоспособни водачи хванати за седмица
Снимка: Булфото

Общо 11 878 нарушения по пътя са установени в страната от 28 септември до 4 октомври, съобщават от МВР.

4744 от констатираните нарушения са засечени в присъствието на контролен орган, отчитат оперативни данни, предоставени от ГД "Национална полиция".

На база на това са издадени са 6002 фиша и са съставени общо 4100 акта. Издадени са и 5186 електронни фиша.

Броят на установените неправоспособни водачи е 559.

От Министерство на вътрешните работи посочват, че следят отблизо данните за тенденциите на пътя и редовно да анализират дали има необходимост от допълнителни промени в подхода по отношение на проверките и нарушителите на пътя, като стремежът на ръководството на МВР е подобряване безопасността на пътя и намаляване на жертвите и ранените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много хубава статистика, а защо броят на наказателните постановления (фиш или акт) не е равен или близък до броят нарушения. Да не би да има друг начин за наказване ? и с неправоспособните пак не излиза бройката.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И къде ли отиват всички тези пари?! Може би в някой затворен комплекс?!
6
0
 
5
 
! Отговори
Факт преди 8 години
КАТ пак имитират дейност. При милиард - милиард и половина нарушения за седмица, КАТ хванали тези няколко хиляди. Пита се за какво ни е такъв КАТ, който реално нищо не праеи? Пушилката за поредните супер високи санкции е само за пред балъците, които наивно вярвар, че така омразните им шофьори ще бъдат много строго наказани, което разбира се, че не само няма да стане, а и по-лошо ще стане.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
559 неправоспособни водачи отнемат им се автомобилите продават се на търг в полза на държавата, 11 878 нарушения средна глоба 1000 лв. (не си ли платиш глобата по предходната система) и се решават така повечето проблеми. Възпитаваш тези дето си мислят че могат да си правят каквото си искат, и си решаваш проблемите с липсата на пари. А и голяма част от возилата на тези с нарушенията струват доста. Адвокатите им да нямат право да се обадят при нарушение. Казах!
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки преди да изкара книжка е карал колата на баща си или батко си незаконно за да се научи. Защото и преди и сега часовете по кормуване не стигат, а с допълнителните часове инструкторите направо свалят кожи. Трябва да се спре обаче продаването на книжки на римски граждани, които нямат и един час с инструктор.
3
2
 
3
 
! Отговори
Joko преди 8 години
Хващат неправоспособен водач на МПС и: снемане на номерата на колата,самата кола 6 месеца "зазимена" на платен паркинг, а за водача един месец поправителен труд в тухларните ! Иначе оправия няма да има.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Из малките населени места се кара без книжки , без каски ,защото пилацаите също карат без колани и без каски.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблема е, неправоспособните ще престанат ли да управляват или още от утре ще продължават.