Ненчев с мандат да подпише с Полша за МиГ-овете

Последната дума за ремонта ще имат депутатите
Обновена: 7 окт 2015 15:58 | 7 окт 2015 15:54, Веселина Йорданова
32
Ненчев с мандат да подпише с Полша за МиГ-овете
Николай Ненчев. Снимка: архив, БТА

Правителството даде мандат на министъра на отбраната за подписване на междуправителствено споразумение с Полша за ремонт на МиГ-29, съобщиха от МО.

Още по темата

На закрито заседание на Министерския съвет днес Николай Ненчев е внесъл за разглеждане и одобрение проект на споразумението. Полша е единствената държава, която притежава способности да поддържа и ремонтира самолети МиГ-29 в рамките на ЕС и НАТО, показало предварително проучване на МО. 

Предложеното споразумение има за цел да осигури летателната годност на самолети МиГ-29, като предвижда договорености за ремонт на 6 двигателя, както и временно ползване на 2 полски двигателя за период от 2 години.
 
Договорената цена за ремонта е 1 023 000 евро на двигател, като транспортните разходи са за сметка на полската страна. Първите два полски двигателя ще бъдат предоставени до 20 дни след влизане на споразумението.

В документа се уточняват и детайли - начина за решаване на спорове между двете страни и гаранцията за качество на ремонта, зад който застава полската държава.  

След като министър Николай Ненчев подпише споразумението, то ще бъде внесено от МС за ратификация в Народното събрание.

Подготовката за сключването на споразумението с Полша за ремонт на МиГ-29 започна през февруари 2015 г. след посещението на българска делегация, водена от министър Ненчев.

Преди дни той отрече опасенията на БСП, че Полша няма лиценз за ремонт на нашите самолети и увери, че няма никаква опасност да се стигне до съдебна сага, каквато предвиди социалистът Атанас Мерджанов.

Министърът се надява и на нов изтребител за авиацията ни, макар от думи на финансовия министър Владислав Горанов да стана ясно, че пари за това няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подписвай.После ние ще плащаме.
19
1
 
1
 
! Отговори
Психо преди 8 години
Разяснявам какво е "мурзилаш" - това е сложна дума съставена от "***" и "ерелаш".
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ШопУнгария,Чехия не са ли в НАТО,***????Къде си ремонтират МиГ-овете????
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 21Никой в цял свят не може да предложи по-добра цена от тази на производителят!!!!Въпрос на пазарлък,разговори и договорка!!!Но,проблемът не е цената драги,а потупване по рамото,знаеш от кого,че безусловно и безрезервно подкрепяме санкциите срещу Русия!!!От кого Полша ще вземе резервните части да ги вложи в ремонт,че да е по-евтин ремонта???Не само България има този вид самолет,другите резполагащи с него дали правят ремонта си за по евтино в Полша или предпочитат ремонт при производител???
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До нов самолетАми щом това са намеренията на политиците , добре тогава , що не ги нарежат още сега и да не правят излишни разходи , пък тогава да видим какво ще каже Българския народ по този въпрос.
15
14
 
1
 
! Отговори
нов самолет преди 8 години
Никой няма да прави следващ ремонт. Това са самолети на 25 години, следващия ремонт ще е разглябане и нарязване.
14
0
 
1
 
! Отговори
до 20 преди 8 години
1 050 000 и 20% ДДС отгоре е офертата на МИГ, не лъжи!
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Та да продължа:Оферта на Полша-1 023 000 евро на двигател,оферта на МиГ-1 050 000 евро!!!Разлика 27 000 евро!!!Или с примера за автомобила оторизиран сервиз ви предлага цена за ремонт 100 евро за ремонт на вашият автомобил с гаранции за ремонта,другият неоторизиран ви предлага-97,30 евро за същият ремонт!!Кой и при кого ще ремонтирате??Не знам за какви вРътки става въпрос,но да харчиш 60 милиона лева и режеш лента за една спортна зала,а да се пазариш за разлика 27 000 евро,за мене е СРАМ!!!
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 16Не знам какво ще е качеството на Полския ремонт и няма да го коментирам . По важния въпрос е кой ще направи следващия ремонт , защото както стана ясно вече Руската страна , каза че няма да ги пипне тези самолети и ще спре резервните части за Полша . Трябва да се мисли по напред в времето , а като гледам нашите политици не виждат по далеч от носовете си , защо ли ?
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ненчев, аз ще ги ремонтирам за 800 000 евро в България. Подпиши договор с мен.
10
1
 
3
 
! Отговори
Народна мъдрост преди 8 години
Селения до шия!
9
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците правят по-лоши калашници от китайците!Защо поляците да не направят по-качествен ремонт от руснаците ?Колекционерите търсят не руски, а китайски калашници - защото са качествени.
8
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По логика на част от коментарите:Защо не си ремонтирате западните автомобили в сервиза на някое село,бре???Цените са много по-евтини!!!!А,тук говорим за военна техника,която ще охранява нашето небе и държава!!!Така,че пазарлъци и компромис с цена и качество на ремонт не трябва да се правят!!Утре като закупим западни самолети,летят,не летят и тях трябва да ремонтираме!!!Къде ще правим ремонта??В Пакистан или Индонезия??Понеже имат там заводчета и работят евтино!!
7
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 3 АнонименЩе си ги карате , ама колко да си ги карате . До следващия ремонт и тогава поляците като нямат вече резервни части , ще си останем и без самолети . Аман от *** .
6
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С интерес ще следя развитието по този казус. Имам усещане, че нашите управници сключват договори не като български политици, а като чужди служители. Нямам предвид само днешните, а всички изредили се на държавна хранилка през т.нар. преход.p.s. Само да не стане като с хеликоптерите.
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Циркът продължава.Дававерата също.Текезесаря с насадената коса ще подпише, ама нали търсят най-ниска цена?Може би бай Асан от ромската махала ще даде и още по-ниска цена?
4
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чакай да видим бе, що ревеш предварително, ами ако подпишем договора, а ?Тогава ще клекнеш смутен и огорчен ... ;)
3
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ненчев да подпише, а вие не вярвайте на русофилите, те не са добре с главите.
2
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като подпишем с поляците ще си караме самолетите, а рашките *** ще се пукнат от яд ;)
1
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе хора, защо се връзвате на Ненчевите приказки? Полша вече НЯМА ПРАВО да ремонтира Миг-ове. Ненчев лъже, такъв договор няма да има и не може да има.Ба.хти и лъжците са тези в правителството !!!