"Топлофикация" не прощава! Гони длъжници до дупка

Как мъж от Дряново получи сметка, без да подозира
27
"Топлофикация" не прощава! Гони длъжници до дупка
Снимка: Булфото

"Топлофикация София" не оставя длъжниците си и ги търси до девето коляно. Преди дни Николай Николов от Дряново получава писмо от Софийския районен съд, в което се казва, че е длъжник към "Топлофикация София" за периода от ноември 2012 г. до април 2014 г. в... град Габрово. В писмото е отбелязано, че мъжът е длъжен да се издължи в двуседмичен срок.

"Как този адрес е топлофициран от "Топлофикация София", след като се намира в Габрово? По интернет ли пратиха топлината на този адрес, по водопровода ли, по телефона? Как е станало? Как Топлофикация-София реши, че топлофицира имот в град Габрово? Как е възможно това да стане?", пита Николай Николов. Брат му Николай също получава подобна фактура, а заедно с тях и още 26 човека.

Проверка на bTV показва, че всъщност става въпрос за грешка и имотът не се намира в Габрово, а в София. Николай Николов обаче е категоричен, че не притежава имот в София, за да бъде снабдяван с топлоенергия.

От "Топлофикация-София" обаче отчитат, че Николай е един от 28-те наследници на имот в столицата, собственост на техен роднина по майчина линия, починал през 2013 година. Така наследниците, голяма част от които дори не се познават, трябва да заплатят насъбралата се сума.

"Как моите лични данни, след като аз нито доброволно, нито нищо съм ги предоставял на "Топлофикация София", те са попаднали при тях. Единственото логично обяснение, което мога да дам, че това е резултат на работа на организирана престъпна група", смята Николай Николов.

Николови нямат нито документ, нито спомен, че родословното им дърво тръгва от рода Вълчанови, за чиито наследници са сочени днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
На какво са способни преди 8 години
тези от ТЕЦ-София и какви са възможностите на съдиите-изпълнители, ако от ТЕЦ-а са се обърнали към тях?Ние софиянците не веднъж сме се чудили дали тези инстанции наемат частни детективи или пък по незаконен път събират лични данни.Наскоро един човек се беше смаял - за него бяха издирили данни вкл. и за това, в коя политическа партия е заемал изборна длъжност, каква е квадратурата на къща в провинцията, която отдавна се е срутила, но той е притежавал идеална част от нея, кога е продал 3 декара
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който не иска и не може да плаща крайно справедливите сметки на Топлофикация да се бие с пръчки в Неделя на обяд. Сметките са абсолютно обективни, така че не плачете. За Колко ли се заделят от сметките на Топлофикация, колко ли дечица са се изучили в САЩ и Европа. Колко ли вили са се построили, колко лимузини купени? Самоковската принцеса се хвалеше, че всичко ще е обективно. За нея сигурно но за абонатите не е. Измамата е нагла и брутална. Ако имаше нормален съд у нас Юрданка и СО щяха да са в
17
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато има балъци ще има и тарикати.Отказът от наследство е вратичка за измъкване но не е решение.Приятели нямаме праг на бедността ,нямаме минимум доход на тричленно семейство.Държавата се управлява рекетьорски,държавата извива ръце и изнудва а не помага и не асистира за справяне проблемите на своите жителе,това се получава защото нашите ръководители нямат глави за тая работа.Та те до онзи ден рязаха уши на длъжници,как да му говориш на такъв за хуманност
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Картофка преди 2 години обещаваше, че Топлофикация ще стане дружество без да лъже и *** абонатите си. Остана само обещанието. И защо имаме НС и премиер които добре знаят за измамите и нищо не правят? Или и те си лапкат от далаверата. Ще гласувам за кмет, партия и премиер ако помогнат на народа синда не бъде лъган във всичко! Щом мълчат и се правят на ударени значи им е изгодно. Защо ми е тогава кметицата на София? Щеше да реформира Топлофикация но си замълча. Явно лапка и от там.
15
2
 
2
 
! Отговори
odessa преди 8 години
samo ne zabraviai gospodin advokat, che zakonite sa zakrilata na obschestvoto. ne na tebe tyrtei.
14
1
 
23
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
Отказва се от наследстовото и няма какво да му търсят. Ако обаче искаш наследство получаваш активите и пасивите на човека.
13
4
 
0
 
! Отговори
По-анонимен преди 8 години
До АнонименЖалък си.
12
2
 
19
 
! Отговори
Салахадин преди 8 години
26 години никой в тоя парламент за 5 мин. не прие една точка."Дългове и лихви-за тоя,който е теглил или създал"!!Мноо сложно а? :) Ама пуста партийна хранилка навсякъде? :)
11
2
 
5
 
! Отговори
odessa преди 8 години
nikoga ne dum polzval uslugite na toplpfikacia s pfos, no iskam da mi pratiat edno yakpva pismo. syd do dupka. i organizaciata i personalno:)5
10
3
 
40
 
! Отговори
Фуу преди 8 години
Да, топлификация София трябва да се третира като организирана престъпна група.. Поради простата причина, че работят в противоречие със закона за потребителите, както и с някой европейски закони валидни за всички в ЕС.
9
5
 
27
 
! Отговори
ЕЙ БОГУ преди 8 години
ИМА ДАВНОСТ И ТОПЛОФИКАЦИЯ МОЖЕ ДА ТЕ ХВАНЕ ЗА ОНАЯ РАБОТА АКО НАДВИШАВА ГОДИНИТЕ НА ОТЧИТАНЕ,ПО ГОЛЕМИ КРАДЦИ ОТ ТЯХ НЯМА
8
2
 
17
 
! Отговори
Спартак преди 8 години
По тази логика останалите банки да върнат откраднатото от КТБ, щото всички финансови институции са роднини. По п..ка им майчина линия.
7
0
 
17
 
! Отговори
Дед Мороз преди 8 години
Ако се наследяват само дългове, си има законова процедура за отказ от наследствоpravatami.bg/4256/
6
3
 
38
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Имахме една луда съседка в блока (бог да я благослови жената), която им скъса нервите на топлофикация до там че успяхме целия блок да се откачим. Инак като нищо и досега да се разправяме с тия мафиоти. Една от най-отвратителните институции с които съм допир, за щастие бегъл.
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека някои компетентен да каже какво става когато умре човек които има дългове а няма деца !?
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Представете си имате роднини в София които трупат задължения към Топлофикация и един ден почиват без да ги платят и вие ги наследявате като трябва да ги платите вие в такъв случай знам ,че трябва да се откажете от наследство.
3
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТЕЦ=ЦРУ
2
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един от 28-те наследници по майчина линия :Dа ся доказвай че нямаш брат! :)))
1
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наследниците наследяват и дълговете много е просто Ако нямаш деца по закон твой наследници са ти роднините първи втори братовчеди и така нататъка