30-секундният звезден клип ще ни рекламира, но как?

Как филмите правят известно мястото на снимането им
Обновена: 13 окт 2015 10:25 | 13 окт 2015 09:44,
29
30-секундният звезден клип ще ни рекламира, но как?
Снимка: Булфото, ахрив

Най-ценното в новия рекламен клип е, че звезди от такъв висок ранг приканват да се посети България. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю за "Фокус" във връзка с новия клип с участието на холивудските актьори Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм, Салма Хайек, Антонио Бандерас и Ейдриън Броуди, който рекламира България като кино дестинация.

"Най-ценното в този клип е, че такива звезди казват, че България е страна, която на всяка цена трябва да се види. Клипът показва тяхното отношение към нас, което е изключително ценно", заяви министър Ангелкова.

Тя посочи, че е изключително трудно такива звезди да бъдат накарани да кажат нещо подобно, ако не харесват страната ни и изтъкна положените усилия от страна на "Nu Boyana Film Studios" и на нейния изпълнителен директор Ярив Лернер.

Още по темата

"Това е един прекрасен пример за публично-частно партньорство, в който ние рекламираме страната като кино дестинация, защото туризмът и киното са неразривно свързани", допълни министърът.

"На база на публично-частно партньорство, което имаме с "Nu Boyana Film Studios" сме подготвили два клипа – единият е двуминутен, който показахме на пресконференцията и другият е 30-секунден спот, с който ще се рекламираме навсякъде, където е възможно и където тематиката позволява. За различните видове продукции имаме различни имиджови клипове, с който да рекламираме страната", каза още Ангелкова.

Министърът уточни, че клипът ще бъде част от кампанията на българския филм "Съдилището", който се състезава за наградата "Оскар" за чуждоезичен филм.

"Данните, които ние имаме показват, че местата, където е сниман един филм, след това се радват на голям интерес от страна на почитателите му. Например само след снимките на "Хари Потър” с 50% нарастват туристите в показаните във филма локации, с посещаемостта на Лайм парк, отново в Англия, след екранизацията на "Гордост и предразсъдъци" се увеличава със 150%", обясни министър Ангелкова.

Тя допълни, че сериалът "Игра на тронове" е сниман и в Хърватия, която от липсваща на кино картата страна, сега вече заема едно много сериозно и дори водещо място на нея,а мястото, където е снимана поредицата в Хърватия, се превръща в хитова туристическа атракция.

Министър Ангелкова изтъкна също, че кино туризмът не се влияе от сезонността. "За мен е много важно да следваме тенденциите. В Европа страните се борят за място на световната кино карта и във всяка една дестинация се стреми да привлича световни звезди. Ние имаме този уникален шанс и смятам, че трябва останем на тази карта, а и да минем на едно от челните ѝ места", заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Валентина М преди 8 години
За съжаление снимките са безцветни, а тези, на фона на които говори Сталоун, противоречат на смисъла - те са антиреклама : руини в чакъл и бурени, а малко по-далече - димящи стари фабрики..коѝ ще иска да ги погледне отблизо ?! едва ли и емигрантите ще ги харесат...Некадърните - те са наѝ-големите врегове на всяко добро начинание и идея - жалко.
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ТараторскиКАПАЦИТЕТА ТИ ОТГОВАРЯ НА ПСЕВДОНИМА.
15
2
 
5
 
! Отговори
Тараторски преди 8 години
Резервациите си ги заврете в трибуквието, аз в петък си подкарвам кемпера и хващам пътя за където си поискам без ограничения в рамките на ЕС а ти отиважай да те дерат алчните хотелиери!.....и махни тия големи букви не те правят по-голям или по-важен!
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ТараторскиХАЙДЕ, НАПРАВИ СИ ЕДНА РЕЗЕРВАЦИЯ ТУК ЗА ПРОИЗВОЛЕН ХОТЕЛ ДА ВИДИМ КОЛКО ТЕ БИВА ИЛИ СИ ПОРЕДНОТО БГ ДРЪНКАЛО.
13
0
 
1
 
! Отговори
Тараторски преди 8 години
До Анонимен16Позна!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ТараторскиТИ СИ ГОЛЯМ РАЗБИРАЧ ПО ТУРИЗЪМ
11
2
 
5
 
! Отговори
Тараторски преди 8 години
До Анонимен 14Проблема на туризма не е в Бойко и министрите му а че бранша е собственост на червени мутри - депутати, магистрати и престъпници дето гледат на клиента не като на богатство а като на дойна крава дошла на заколение да им осигури бърза печалба за бетонните им хотелчета!
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БОЙКО, КОГА ЩЕ Я МАХНЕШ ТАЯ НЕКЪДЪРНИЦА, КОГАТО НЕ ДОЙДЕ И 1 ТУРИСТ В БЪЛГАРИЯ, ЧАК ТОГАВА ЛИ???
9
0
 
6
 
! Отговори
Омлет Станишев преди 8 години
Мисля че сега е момента да ви припомня че едно от правителствата на Станишев направи рекламен клип на българия в което логото ни приличаше на яйца на очи с чушки и рози и което ни струваше 250 000лв. а целия клип около 700 000лв. а този клип хубав ли е лош ли е - въпрос на вкус но за него не сме дали и лев и май че това е проблема - алчните хиени реват че не можаха да усвоят някой милион покрай него.
8
9
 
5
 
! Отговори
zuzi преди 8 години
тоя другар, който се изказа, че това не е добра реклама, на Силвестър Сталоун само минералната вода не може да му плати. Тези хора в клипа пари си имат, но наистина показват отношение и това е важно.
7
5
 
4
 
! Отговори
Miro преди 8 години
това е индиректна реклама на БГ. като е много важно да се знае, че не струва нищо на държавата...
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в гърця и без филми ходят в българия българите не повтаряме при презастроеното и мизерията в някой хотели и квартири
5
4
 
15
 
! Отговори
1 преди 8 години
Аман от глупости! Няма лоша реклама, какво като рекламира филмовата студия, това са потенциални вложители на пари. Стига вече негативизъм! Как пък винаги се търси лошото! Що за хора сме?
4
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ми то тука си е истинско сметище :) Затова и само *** идват. Рекламата е в десетката
3
6
 
15
 
! Отговори
Соц преди 8 години
Добре хора не ви ли писна от Борисов, Местан, Радан, Цветанов. Айде оставка и нови избори !
2
10
 
18
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Защо подгрявате тази манджа всеки ден. Ясно е, че това е реклама на филмовата студия, която ние ще платим индиректно. Колко пъти трябва да повторите нещо за да се превърне в истина.
1
25
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на ГЕРБ за идеята и за филма!а БСП само филми с партизани как крадат кашкавал от мандрите правеха