Предлагат орден "Стара планина" за †Неофит

Причината: Заслуги към България и 70-годишен юбилей
9
Предлагат орден "Стара планина" за †Неофит
Патриарх Неофит. Снима: архив, Булфото

Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит да бъде удостоен с орден "Стара планина" - първа степен, предлага правителството на президента.

Предложението е във връзка с неговата 70-годишнина и за изключителните му заслуги към България.

От избирането му начело на Българската православна църква Негово Светейшество неведнъж се прояви като истински духовен пастир на своето паство. С много такт и постоянство той наставлява и подкрепя нуждаещите се по пътя към Бога, призовава нацията към любов, единство и състрадание в дните на обществени изпитания и природни катаклизми, мотивират се от кабинета.

През 2010 година като митрополит е удостоен от президента с орден "Св. св. Кирил и Методий" - огърлие за особено значимите му заслуги за развитие на Духовната академия "Св. Климент Охридски", за приноса му за развитието на научно-просветителските връзки между източните и западните християни и по повод неговата 65-годишнина. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
3
 
! Отговори
Баба Гицка преди 8 години
Много бързо заслужи орден. И за какви по-точно заслуги?
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Nama loscho Po Dobre na rosi otkolkoto na nakoi prebojadisan Agent ili donosnik
4
5
 
6
 
! Отговори
ПОРЕДНА ЛЪЖА преди 8 години
Аз предлагам и мен да ме наградят ,сега ще ви разкрия една дълго крита измама.НИКОГА АМА НИКОГА НЕ Е ИМАЛО АТЕНТАТ СРЕЩУ ПАПА ЙОАН ПАВЕЛ 2.НА ПЛОЩАДА БЕ РАЗИГРАН ЕДИН ОГРОМЕН ТЕАТЪР А АЛИ АГДЖА Е ЖЕРТВА ЗАЩОТО МУ ОТКРАДНАХА ЖИВОТА В ТАЗИ ПОСТАНОВКА.АГДЖА НЕ Е СТРЕЛЯЛ С БОЙНИ ПАТРОНИ А ПАПАТА СЕ ПРАВИ НА РАНЕН.ВИЖДАТЕ ЛИ КОООЛКО СА ДОЛНИ?
3
4
 
12
 
! Отговори
1 преди 8 години
Е това не го разбирам! Да получиш орден, защото си на не'кви години! Орден се дава за заслугиииии!
2
4
 
11
 
! Отговори
мирянин преди 8 години
Синодалните старци не стават за нищо- сборище от комунисти, ченгета и пловдивски мутро-***. Имах надежда, че Неофит ще ги разбута, ама не...Доунищожете БПЦ, за да я изградим наново...
1
4
 
11
 
! Отговори
Дам преди 8 години
Може би му се подмазват, защото няколко пъти ги изобличи поради отказа им за вероучение в училищата, кризата с бежанците и други важни въпроси. Да е жив и здрав дядо Неофит! На многая лета!