Гражданите нямат доверие на МВР

20% могат да се съкратят, половината са чантаджии, смята психолог
6 ное 2015 14:23, Анисия Иванова
30
Гражданите нямат доверие на МВР
СНимка: БТА

Гражданите не са доволни от услугата МВР и нямат доверие на системата. Това каза психологът Росен Йорданов в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. Според него натиск върху системата оказват политически влияния под формата на назначения на неподходящи кадри.

Йорданов заяви, че управлението на МВР наподобява "хепи соц" система, която с годините трупа все повече грешки и следователно понижава качеството на сектора у нас. Самият той е напускал два пъти редиците на МВР:

„Тръгнах си разочарован дори от собствените си колеги. Половината от тях спокойно мога да нарека чантаджии. Това са хора, които идват на работа в 8.30, а в 5.15 са на нисък старт, за да си тръгнат. Те искат да получават, но не искат да дават", коментира Йорданов.

Той даде пример с нахлуването на Волен Сидеров в НАТФИЗ, където по негови думи са били изпратени високопоставени служители на МВР и прекалено много униформени, а всъщност случаят е могъл да бъде разрешен с "10 кадърни полицаи".

Йорданов подчерта, че в момента в системата работят хора, които в голяма част дублират функциите си. Според него МВР може да съкрати 20% от служителите си, без това да има негативен ефект върху системата.

По негови думи трябва да бъде обърнато особено внимание на Института по криминалистика и криминология, да бъде направен анализ на това кои дейности водят до повече разкрити престъпления и да бъдат назначение млади и качествени кадри с желание за работа.

Според Йорданов ролята на главния секретар е ключова, защото именно той е човекът, който трябва да предложи идеи за решаване на въпроса. Той разкритикура и пресцентъра на МВР, който според него не осъществява достатъчно добра комуникация между институцията и гражданите.

Йорданов, който е бил дългогодишен служител в сектора, заяви, че промяната в институцията едва ли ще случи отвътре и изрази опасения, че обществото няма да одобри протестите на полицаите, тъй като е загубило доверие в системата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само едно разбрах,че всички главатари са от СИК.Доган Бойко Сидеров.А на Станишев баща му беше в ЦК на БКП.Заблуждават ни яко,и ние глупаците им вярваме.Свидетели сме,че гарга на гарга око не вади.Бойко един не осъди,поне не разследва някои за парлама.Простоовчелудието търпи.И Професорите учените ли са прости,та несе усещат.Нямали един честен интилигентен българин,да поведе нацията.Нека сие към запада.
21
1
 
0
 
! Отговори
Граничар преди 8 години
До Милиционерка на 41г.Не бъркай гранична с работата в "Чистота" :))) 27 години трябват вече за да се пенсионираме и 53 годишна възраст...
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямаме доверие в полицията, но не е това начина и не са виновни полицаите. Нима учителите са виновни за неграмотността? Или лекарите за здравеопазването? Ами правосъдието, сигурно ще се оправи с тази пародия на реформа! Виновни са политиите и медиите, които ни облъчват непрекъснато. Докато всички заедно не се вдигнем и ги изметем, няма да има промяна. браво на румънците и унгарците. В случая подкрепям полицаите.
19
0
 
0
 
! Отговори
Do 15 преди 8 години
До АнонименKakwa li polza!!!!Ot takawa poli4ia=
18
0
 
0
 
! Отговори
Trip преди 8 години
Chudesna vazmojnost za bg *** da napravi publichna diskusia po tasi tema v zala Arena!:-)Ehooooo, Neriiiii, kade si?! Za edin miliard evro?!:-):-):-):-)
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Но пък НЕИЗВЕСТНИЯТ ИЗВЪРШИТЕЛ е супер доволен от МВР и има пълно доверие в системата.
16
0
 
0
 
! Отговори
сьсловия преди 8 години
Дьржавната баница е малка----- но щом започне от различни - сьсловия-- парчета --да се вземат и кой ще вземе големия зальк.......сьдии или
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен за една малка България 240 депутати са прекалено много и ненужни.Защо чистката не започне от горе-надолу.За партиите които участват при изборите да не говорим пък за тях.Субсидиите които се вземат са големи за партия.Най ми е жално,като излязат депутатите и кажат "Ама не може да намалим субсидиите защото ще се наложи по-друг път да си ги набавяме парите"- как ще кажеш това и после искаш да ти имат доверие и да те уважават.Това може да го каже само един ***.
14
2
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
МВР е мастодонт затънал в собствената си некомпетентност и само с поглъщането като "черна дупка"на огромни държавни средства показва някакави признаци на живот. Случая с лицето Долен Сидеров е красноречив пример за пълната му безпомощност да въдворява ред и да защитава гражданите!
13
3
 
7
 
! Отговори
НЕ МОЖЕ СЕКРЕТАРКА преди 8 години
НА ДИРЕКТОРА НА НЯКОЯ ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ ДА Е ПЪРВА КАТЕГОРИЯ,ЗИМА И ОЩЕ ТАКИВА ЛЕЖАЧИ,ПРАВИ СА ПОЛИЦАИТЕ-ОТ ТАКИВА ИМ СЕ ОРЯЗВАТ ПАРИТЕ И НЕДОСТИГАТ!А И ЦИВИЛКИЪЕ ВЗЕМАТ ВСЯКА ГОДИНА ПАРИ ЗА ДРЕХИ ДОКАТО ПОЛИЦАИТЕ ВЕЧЕ ТРЕТА СА БЕЗ НОЕИ ДРЕХИ!
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Йорданов такива,като теб ли пуснаха да настройват общественото мнение,че видите ли обществото нямало доверие на полицаите защото видите ли те проявили сила.И хората ще си кажат ама тоз щом е психолог значи право казва.Йорданов тези методи са остарели и са полицейски пак.Няма как да заблудите полицаите защото те знаят много и няма да ви се хванат на въдицата.А той народа очви ще повярва на един психолог и ще успеете да спасите вълчите кожи на Горанов,Бъчварова,Борисов...но докога???
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЧиста фантастика е идеята полицията да заработи от само себе си.За това трябва КАДЪРНО висше ръководство, което да разработи система, структура, процеси, методи за атестация и т.н. и т.н. Не може обществото да иска просто "ченгетата да заработят, пък после да искат пари." Няма как да се случи това. В момента не тече някаква реформа, а се орязват разходи. Трябва воля за промяна в НС и МВР. Но това май никой не го иска, защото ако полицията заработи ще има арести и на политици...
10
0
 
11
 
! Отговори
Бг преди 8 години
Да това е ГОЛЕМИЯ проблем,че няма доверие в мвр/нарочно с малки букви/Медии и политици да се фокусират в проблема,а не само в исканията на полицаите,защото народа е потърпевш и не подкрепя полицаите,манипулативната журналистика и олигархичната мафия
9
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Кристинатака е,а сега НИЕ обществото да застанем на анти протест срещу полицаите!!!И като започнат да си вършат работата,ще има каквото искат!
8
0
 
10
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
Кристинке, ами кой да викне правителството? Войски на ООН или турска авиация? В крайна сметка полицаите изпълняват заповеди, дори и сега протестират само тези, които не са на работа, останалите си носят дежурствата....
7
1
 
20
 
! Отговори
Кристина преди 8 години
Да прави сте хората нямат доверие към МВР.Но знаете ли защо-вече няколко години всички протестират-лекари.фермери.миньори.таксиджий.студенти и др.и ....тогава какво стана....министерството викна полициятя за техен бодигард.....как да са доволни от тях като само те ги деляха от гнева на хората и поредния погром на правителство.
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде с действия ,къде се бездействия всички сме съучастници в скапването,не сме дорасли за демокрация и това си е ,няма как да е друго след като още си искаме привилегиите от комунизма пък него да го няма.
5
3
 
31
 
! Отговори
Петков преди 8 години
Няма как хората да вярват в тази система, докато по-голямата част са с манталитет на селски бек и избиват компекси. Нужна е голяма метла и редовни проверки в способноста, ако не ставаш - ЧАО. На всички подали рапорти за напускане - ЧАО. Повече на дали могат да вършат нещо друго. Може да исискваш само като си показал способности.
4
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав е. Най-малко 30% са чантаджийте, които по цял ден стоят пред мониторите и играят или гонят михаля в интер нет. После. как мислите, че една "ОФСЪ", като министерката ще пази мира и спокойствието в държавата, след като не може да опази една *****.
3
1
 
33
 
! Отговори
Българче преди 8 години
Гражданите нямат доверие на МВР. Гражданите не би трябвало да вярват на нищо в тзи скапана държава ... ужасно но факт !!!!