МЕТРО свали от щанда заргана със сос "Фукушима"

Рибата няма да се предлага, докато грешката в етикета не се поправи
Обновена: 23 ное 2015 17:48 | 23 ное 2015 17:37, Екип на Dnes.bg
56
МЕТРО свали от щанда заргана със сос "Фукушима"
Снимка: Читател

След сигнала на читател на Dnes.bg, МЕТРО България свали от продажба маринования зарган с погрешно указана от доставчика зона на улова.

От компанията съобщиха, че във всички магазини на МЕТРО артикулът маринован зарган на ЕТ "Лимнос - Георги Пейчев", чиято зона на улов е погрешно посочена като FAO 61, няма да се предлага до установяване и указване на действителния му произход.

Още по темата
МЕТРО Кеш енд Кери се свърза с доставчика на артикула за изясняване на ситуацията.

Установена е печатна грешка при етикетирането на стоката от страна на доставчика, при която зоната за улов погрешно е описана като FAO 61.

От МЕТРО България посочват още, че не могат да допуснат компромис със сигурността и здравето на своите клиенти и доставчикът ще предостави изрядни документи, указващи коректно произхода на рибата, за да може тя да се допусне отново до предлагане.

Той ще се ангажира и с коригиране на допусната грешка върху етикета, за да бъдат избегнати допълнителни недоразумения.

От МЕТРО България се извиняват на своите клиенти за причиненото неудобство и гарантират, че компанията стриктно се придържа към високите стандарти за качество и безопасност на храните.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
в метро съм ходила преди две години по повод лъжите платете едно вземете двевзех две кутии от 1-5 л за 15 лева препарат за миялна мащина в резултат чашитеза вино отидоха в *** от тогава никой от семейството ни не влиза в метро
36
0
 
0
 
! Отговори
Мартин преди 8 години
Толкова ли сте ограничени и вие коментиращите и журналистите. За последен път ви го пиша - ЗАРГАН В ТИХИ ОКЕАН НЯМА. РАЗБЕРЕТЕ ГО. НЯМА КАК ДА Е УЛОВЕНА ТАМ ТАЗИ РИБА. ПРЕСТАНЕТЕ С ЕВТИНИТЕ СЕНЗАЦИИ.
35
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
пазара е пълен с риба от FAO61.произхода е Китай,Тайван,Русия и т.н.Защо решихте ,че въпросният зарган е точно от Фукушима.Според мен това си е чисто поръчкова статия от конкуренция на фирмата .Журналистите да отговорят каква проверка са направили преди публикуването на статията .
34
2
 
2
 
! Отговори
Варната-Варвара преди 8 години
Вие,всички които пишете,виждали ли сте цял зарган?Знаете ли как се лови и къде?Само си пишете глупости.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** ДА ДЕ ПЕЧАТНА ГРЕШКА Е СПОР НЯМА :D
32
5
 
7
 
! Отговори
Иван-Чайката преди 8 години
Фирмата е Мичуринска/Царево/.Гошо Пейчев е стар рибар.На него му е ясно какво значи маринован Зарган,ама Черноморски...Морето около Царево сега е пълно със Заргана.Каква ФУКУШИМА,какъв сос Фукушимски ви сърбят,бе ХОРА????Кой е този-Лудия,който ще докара тоя Фукушимски Зарган?Да сте чували за Японски Зарган.?
31
4
 
6
 
! Отговори
gogo преди 8 години
Какво е METRO?
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
steli da popravyat etiketa za da go yadat po dobre ahahahaha po dobre e da napisat telesko ili svinski sol bez kost moje bi ste mine po lesno ......ЕТ "Лимнос - Георги Пейчев......boykot na tsyalata im stoka stom se podigravaaattt
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тея па и те, като фалшифицирали документи и етикети, как пък са я допуснали тая грешка?
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1chovekАбе човек ???? Ти ще сложиш ли надпис на стоката си "опасен мед" ??????? Или опасна храна ??? Кой ще ти я купи ???? Но !!! За това са здравните власти в цял свят !!! Те издават здравните сертификати, те ги подпечатват те гаратират за написаното в сертификатите ! Там "грешки" не може да съществуват ! Иначе са аут от световната търговия ! Лъжи и измами с такива продукти НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА !!! Никога и никой не знае кога този продукт ще се озове на твоята маса, който и да си !
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ha.. A dali e greshno ????
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До BURZUMМоже разбилра се ! Нали за това Танов е там !!! Шеф на Митниците ????? М.а.й.н.а.т.а му на българския народ !!! Но и вие спете, спете ! Яжте радиоактивни отпадъци ....... и после плачете по телевизийте колко са болни децата ви и търсете помощи за лечението им .....
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЛазУстановена е печатна грешка при етикетирането на стоката от страна на доставчика, при която зоната за улов погрешно е описана като FAO 61.- - - - - - В международните превозни и здравни документи думата "грешка" не съществуват !!! Особено в страни като Япония !!! Това са загуби за милиони, или по-точно тази фирма изчезва от световния пазар завинаги !!! На световните борси - "грешки" НЯМА !!! "Грешка" са допуснали българките митници ! Други грешки няма !
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И все пак макар и банално кой е виновен - както в повечето случаи Лостов. По-негово време дойдоха метро и специално за тях промениха закона за да не ползват касови апарати. Или както се казва рани куче да те лае!
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 21Човекът с главните букви, който смята това нещо за "проблем", ....Същи този чове те е бранил над 20 г. такива продукти да не ти се появяват на масата, и не само на нея, защото са опасни не само за теб, а и за хората около теб, и поколенията след теб !!! Този човек не е продавал никога интересите и здравето на народа си за постове и за пари !!!! Този човек е бил и е още вътре в това което се случва в тази измислена държава !!!
22
4
 
7
 
! Отговори
Лаз преди 8 години
Не разбрах защо темата е водеща новина за вас :)Под предната статия що народ обясниха на "екип Днес.бг", че в Японско море ЗАРГАН НЯМА.Следователно няма как да бъде уловен там ;)Ама кой ли чете и проверява... Аман от търсене на сензации и читаемост...
21
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има и друг момент ! Понеже фирмата "Метро" е германска фирма, и прекрасно знаят че такъв продукт не може да влезе на територията на истинска страна членка на ЕС, а в България срещу някой лев номера им ще мине / факт който го знае цял свят/ ........Точно заради това Танов трябва да си замине и не само това ......
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чужденец за БЪЛГАРИНА. Българите са много добри но и много болни. Почти всички мъже ги боли ПОЛОВИЯ ОРГАН
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Човекът с главните букви, който смята това нещо за "проблем", първо да се научи - името е ФУкушима, а не ФОкушима. Ясно, че на строежа не ви учат на четмо и писмо, но чак пък толкова.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И птичи грип имаше и луда крава ли не бе , И КВО.ЯДОХМЕ ВСИЧКО СЯ СЪМ С 3 КРАКА.Сещайте се.