Максим е на 12 и с амбиция да стане по-добър от Гришо

Първата ни ракета даде урок на 25 надежди на родния тенис
Обновена: 28 ное 2015 16:02 | 28 ное 2015 14:03,
19
Максим е на 12 и с амбиция да стане по-добър от Гришо
12-годишният Максим Хорозов. Снимка: Dnes.bg

25 надежди на родния тенис участваха в открит урок, воден от първата ракета на страната ни Григор Димитров. 

Бившият №8 в света проведе обучението на младежите преди демонстративния му мач срещу Гаел Монфис в столичната зала "Арена Армеец" тази вечер.

12-годишният Максим Хорозов е седмокласник. Започва да тренира тенис от 5-година възраст, малко след това тръгва и на училище. То е едно от всички 25 деца, които участваха в открития урок по тенис на Григор Димитров.

"Гордея се, че ме избраха да тренирам с него и той за мен е като идол. Смятам, че ще ме научи на много неща, но искам да ме научи да не се притеснявам, когато играя”, споделя седмокласникът от Пловдив. 

Максим е втори в националната ни ранглиста за младежи в тениса.

Той учи в пловдивското училище "Алеко Константинов” и използва дори свободното време в междучасията за поддържане на спортна форма.

"Харесва ми, че той е много атрактивен играч и много интересен за публиката. Технически искам да разбера как му е толкова силен сервиса и как форхенда му е толкова добър. Искам да го питам до колко години иска да играе, кой му беше любимия тенисист като малък и каква му е целта в бъдеще”, казва още бъдещата надежда в тениса.

След като завърши тази учебна година, Максим е решил да се запише в спортното училище в Пловдив. От следващия месец ще отделя по 4 часа на ден за тенис тренировки.

"След 10 години се виждам да играя на Австралия оупън, финал и да играя пети сет”, казва още младият пловдивчанин. 

Григор Димитров ще проведе открития урок по тенис с най-добрите деца на България в този спорт, за да предаде част от уменията, които е натрупал през годините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спелчекер нямате ли? На един ред няколко грешки.А иначе браво на детето. Желая му успех.
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво дете! Ние сме толкова големи колкото и мечтите ни. Ще се радвам един ден да те гледаме на световните кортове като Григор!
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименА твойта дъщеря манеканка ли е? В коя агенция?
10
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един ден ще конструират робот, който играе по-добре тенис от човека и спорта ще умре.. както стана с шаха. По диагонала или по-правата - голяма дилема, няма що.. ;))
9
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обяснете му на това дете, докато е време, че по добри от Димитров могат да са 100-на човека от общо 7-8 милиарда световно население. Не че е невъзможно да стане, но е малко вероятно. Много, много, много малко. Да сяда и да си учи уроците, защото с четене и писане е много по-вероятно да стане човек след време.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един агроном министър стана, недейте така.
7
2
 
9
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Важното е,че дето иска да спортува! Какво по-хубаво от това! Нека е живо и здраво... Пък Григор..., може би стигна тавана си и това не е малко. Жалко, че се дава така лесно на разни каки, вместо да си намери сам жена, която да го обича и да не се развява по медиите.
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименА твоите деца агрономи ли са?
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дришката трудно могат да го стигнат-той мина през Маша,Серена и ся е Никол...трудно се стига това
4
7
 
6
 
! Отговори
ОНЯ ПРОСТО НЕСТАВА!! преди 8 години
НИЩО ЧУДНО ДА Е И ПО-ДОБЪР ОТ НЕГО И В МОМЕНТА!!!! :D
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В село ПловДИВ освен да станеш ритнитопковец или ударитопковец други перспективи няма.
2
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отново изкараха скелета *** от гардероба.То бива простотия и наглост но това вашто минава всяка граница.А левака от село Аскоо за другата си "дИмУнстративнЪ" среща да покани направо *** от Африка за да му е сигурна победата че по официалните турнири го отвинтиха от бой.И да кажа на балъците. Това разцъкване в Арена армеец е за да се лъсне ръждясалият рекламен имидж на асковската тенекия и да се изкара някой лев. А вие балъчета сте донори в този "Цирк Буш"
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво е да мечнаеш. Но резултат идва след един вагон протрити на корта маратонки!! Положителното е, че има приемственост и че някой прави нещо за идващите след него.