Страх ли го е българинът от атентат у нас?

Едва всеки десети е напълно спокоен, сочи анкета на Dnes.bg
30 ное 2015 16:00, Красимир Ангелов
33
Страх ли го е българинът от атентат у нас?
Снимка: Булфото

Повече от 2 седмици изминаха от кървавите атентати в Париж от 13 ноември, а Европа постепенно се опитва да се върне към нормалния си начин на живот. Поне доколкото се може, предвид постоянните акции в Белгия срещу предполагаеми терористи.

Още по темата

ЕС и Турция пък постигнаха споразумение, което цели да ограничи безконтролния мигрантски поток в Европа, а заедно с това да ограничи до минимум евентуалното влизане на потенциално опасни ислямисти.

Дали мерките ще дадат ефект времето ще покаже, но е факт, че едва ли има страна на Стария континент, която да се чувства в безопасност от заплахата за терор.

В дните след трагедията в Париж Dnes.bg попита своите читатели: Страх ли ви е от евентуални атентати у нас? Анкетата разбираемо предизвика голям интерес сред нашите читатели, като близо 2 700 човека участваха в нея.

Очаквано най-голям е процентът на хората, които отчитат, че и у нас заплахата е голяма, защото опасността от тероризъм е навсякъде по света – такова мнение са споделили 38% от анкетираните.

Други 29% споделят, че макар да не се страхуват от подобно нападение, със сигурност държавата трябва да вземе адекватни мерки за предотвратяването на терористичен акт на българска територия.

Едва всеки десети (12%) е напълно спокоен в това отношение, защото според него България не е интересна държава за терористите, а 3% от отговорилите са посочили, че се притесняват най-вече от погазването на техните човешки права от органите на реда в тяхната борба срещу тероризма.

За 14% от участвалите в анкетата темата за евентуални терористични атаки у нас са просто пореден повод да се отклони вниманието на хората от важните теми и истинските проблеми в държавата.

Мисълта за наближаващите коледни празници пък е обхванала 4% от анкетираните, които не искат да си развалят с такива тежки теми коледното настроение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: БългарияПарижатентати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
То адът е у нас, от какво да ни е страх.Дори джихадистите знаят, че който не отиде в рая, Бог ще го прати в България.
19
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прекалено ни е *** работата за да се занимава някой с нас
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
30Има си положителна страна, парите и властта на мутрите зависи от това да няма терористи който да им се бъркат. :D Освен държавата, то и мутрите ни пазят, макар и това да не им целта. :D
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АМ ЧЕ ТЕ ТЕРОРИСТИТЕ СА У ПАРЛАМАТА БЕ ОРА! Я ВИЖТЕ КАКВО ОСТАНА ОТ ТЕРИТОРИЯТА ТИКВАРИЯ. ЗА 26 ГОДИНИ КАМИК ВЪРХУ КАМИК НЕ ОСТАВИА. НЕМА ЗАВОДИ НЕМА ФАБРИКИ ОБАЧЕ ЗА СМЕТКА НА ТОВА ИМА МУТРИ ОЛИГАРСИ *** И НАРКОМАНЕ. А ЩЕХ ДА ЗАБРАИМ И АЙДУЦИ У ПАРЛАМАТА. ЗА ЧИХ СА НИ ТЕРОРИСТИ ОТ ВАНКА? КАТО СИ ГИ ИМАМЕ ОТВЪТРЕ..ВЪТРЕШНИТЕ СА ПО ОПАСНИ ОТ ВЪНШНИТЕ.
16
7
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Бежанците не правят атентати. Всички атентати са дело на путинските диверсанти.Само че това е един мнооог жалък опит да се разклати ЕС. ЕС е динозавър.
15
0
 
8
 
! Отговори
примат преди 8 години
Ха-ха както са я подкарали звездобройците от сайта няма да останат български думи и ще трябва да си пишем със звездички.
14
1
 
12
 
! Отговори
е да де преди 8 години
У нас вероятността да бъдеш обран,изнасилен,пребит и дори убит от двукраките *** любимци на БХК е в пъти по-голяма от шанса да пострадаш при атентат и това се случва всеки ден вижте новините като военна сводка са само където медиите наведено спестяват едни подробности.
13
1
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До от 6без паника само нали
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
pomislete si koi slujbi go napraviha v Burgas ?!?!??! mnooogoo dolno... i saotvetno, nashte se saglasiavat na vsichko..
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 8Да, така е - ПЪЛЗЯЩ АТЕНТАТ - основно чрез българското здравеопазване! Организиран от държавата - колкото по-малко живи, толкова повече пари, в касата. Ама че като измрат тия, които внасят, нямало да има пари - много важно - държавните люде отдавна са се подсигурили - извън държавата. А БГ и българите - кучета ги яли. И без това са останали 2.5 милиона пенсионери, около милион уж младежи - готованчета и наркомани, 1.5 милиона джепсита - ???, и малко изнурени работари - МАТРИЯЛ!
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сестра ми нещо се радикализирала и ме е страх даже у нас. Заключвам врати винаги, не се знае може да ме убие. Нещата са сериозни. Радвайте се, че не живеете в ислямска държава.Откакто приех християнството тя полудя.И преди не беше много у ред. А сега е тотална откачалка. Гледа турска телевизия и явно сама си е промила мозъка. Разбира се вина имат и други хора, които са и влияели. Странното е, че тя обаче не иска да бяга в Саудитска Арабия, а си мечтае за Западна Европа. Защото има свобода и пари
9
1
 
13
 
! Отговори
без страх преди 8 години
Не ме е страх от бежанците. Страх ме е от пълната липса на компетентност на управляващите. Липсата им на способност да решават проблеми. Вместо това се занимават с показно рязане на ленти, с предсказания и с гнили оправдания.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хляб и зрелища за българина :) Да не останем и ние назад
7
0
 
14
 
! Отговори
! преди 8 години
че за какво да ни правят атентат? Те така или иначе си взимат каквото си пожелаят, златото им го подаряваме, небето си го подаряваме, подарихме си икономиката, свободен достъп има за всеки бежанец, всеки един депутатскиЗадник си имат когато им се оноди нещо ....просто няма смисал от такива анкети и атентати
6
0
 
5
 
! Отговори
? преди 8 години
а атентатите страх ли ги е от Българите?
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо Русия не модернизира нито дин стадион за световното по футбол което трябва да приеме през 2018г? Това е признак за ваойна.Днес се решава съдбата на човечеството,днес ще се подпишат договорите за човешкото изтребление,така власт имащите ще решат борбата с климата.Всичко друго е партенка защото няма как да намалиш вредните газове без да ликвидираш основният вредител човека
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То България си е цял атентат.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не му трябва атентатори на българия.
2
0
 
6
 
! Отговори
sss преди 8 години
До GИ дюнери!
1
0
 
13
 
! Отговори
G преди 8 години
Страх ли го е българинът от атентат у нас?- Не, нали имаме Каменица и Астика бе брат