Болници имат лобисти в НС, обвини Москов

БСП и ДПС с остри критики към бюджета на НЗОК
15
Болници имат лобисти в НС, обвини Москов
Снимка: БТА, архив

Някои болници си имат лобисти в парламента, обвини здравният министър Петър Москов.

Още по темата

Той беше категоричен, че не само няма да има върнати пациенти от лекарите през следващата година, но и със средства от Здравната каса ще се покрива лечението на още един болен зъб и така ще станат общо три.

Очаквано от БСП и ДПС остро разкритикуваха бюджета на НЗОК за следващата година преди рамката да бъде приета окончателно, но здравният министър не остана длъжен на опозицията.

Той припомни, че когато двете политически сили са били в управлението, средствата на НОЗК са били разпределяни предимно административно и без подписан рамков договор.

Според Москов явно за опозицията е проблем, че сега има гарантирани правила за подписване на рамковия договор с браншовите съюзи.

Той посочи още една причина за недоволство: "Част от брожението в пленарна зала е свързано със съдбата на определени лечебни заведения, които имат лобисти в парламента, а не заради това, че всеки от нас утре може да се окаже в болница".

Москов увери, че регионалните здравни каси ще разпределят парите между болниците на исторически принцип съобразно дейностите, които са извършили през предишни години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега забележете че се говори само за болници никой не споменава доболничната помощ била тя специализирана параклинична или общомедицинска.
7
1
 
4
 
! Отговори
ЖороПърви преди 8 години
Тъпанарщината си има най-големия лобист- министър Москов!
6
1
 
6
 
! Отговори
ООХ! преди 8 години
КАТО МУ ВИДЯ ПСИХЯСАЛИЯ ПОГЛЕД И СЕ ПЛАША - ЧУДЯ СЕ НИКОЙ ЛИ НЕ ГО ВИЖДА ТОВА - СИДЕРОВ ГЛЕДА МНОООГО ПО НОРМАЛНО НИЩО ЧЕ ГО ОБВИНЯВАТ - ВЕЧЕ С НЕТЪРПЕНИЕ ЧАКАМ СЛЕДВАЩИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЗАЩОТО Р.БЛОК НЯМА ДА СА В ПАРЛАМЕНТА ДОРИ ОЩЕ С 10 ПАРТИЙКИ ДА СЕ ОБЕДИНАТ -ПЪХАТ СЕ НАВСЯКЪДЕ ПРОБУТВАТ СИ ХОРАТА НАВСЯКЪДЕ СТАВАТ ИЛИ НЕ - УЖАС.............
5
2
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Почна да ми заприличва на Волен Сидеров!
4
0
 
4
 
! Отговори
Дръндер преди 8 години
Май Прешъсссссс, Май Прешъссссс. Не ви ли прилича Москов на Ам Гъл с тези хлътнали очи и изпъкнали скули? Този човек превъртя!
3
1
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
На Москов му трябва нов дилър с по качественна шмъркачка!
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На цветето вода,на нас храна, а на Москов майна една от всяка българска уста
1
0
 
8
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Страхотен бизнес е човешкото здраве ! Българина кога ще прогледне ?..............точно НИКОГА !