Влезе ли прослуженото време в заплатата, тя "замръзва"

Калфин: Прехвърчат искри, ако не се търси мнението на останалите в МС
20
Влезе ли прослуженото време в заплатата, тя "замръзва"
Ивайло Калфин. Снимка: архив, БТА

Ако добавките за прослужено време влязат в заплатата, тя "замръзва". Това коментира социалният министър Ивайло Калфин пред журналисти с уговорката, че е необходимо да се изчака конкретно предложение.

Ако нямаме достатъчно добър механизъм за актуализация на заплатите, то това не е добра идея, заяви министърът в отговор на въпрос във връзка с заявени намерения от ГЕРБ за премахване на доплащането за прослужено време към заплатата, включително и в Кодекса на труда.

Министърът посочи, че е нужно да се изчака дали ще се появи такова предложение, в каква форма ще е то и напомни, че то трябва да бъде обсъдено със социалните партньори, предаде БТА.

Калфин информира, че до края на тази година или началото на следващата ще има заседание на ръководството на АБВ, на което ще бъде отчетена първата година в управлението и ще бъдат направени съответни изводи за участието.

Преценката за участието ни в правителството ще е политическа, която ще се основава на записаното в програмната декларация на правителството и ангажиментите, за които АБВ е настоявала, коментира вицепремиерът.

Той уточни, че става дума за две страни - това, което постига правителството и второто, свързано с прехвърчащите "искри", включително и сега покрай окончателното приемане на бюджета, когато, по думите на Калфин, някой от участниците в коалицията решава, че няма нужда да се интересува от мнението на останалите. Това винаги води до лош резултат и е хубаво да се избягва, изтъкна вицепремиерът.

В правителството всички министри работят с чувството за екипност, ако някоя партия не е доволна от министрите си и политически има възражения към тях, то това се случва извън правителството, МС няма проблем с работата на който и да е министър, коментира още министър Ивайло Калфин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
* преди 8 години
А като го направиха за всички държавни служители беше много добре нали г-н Калфин.С това признавате ,че в държавната администрация заплатите са двойно замръзнали-един път от това че не са увеличавани със стотинка от 6-7 години насам и втори път с това ,че преди няколко години ни вкарахте класа в заплатите.Сега всеки който идва от студентската скамейка на работа взима почти колкото служител с 20 г.стаж,а той трябва и да го въвежда в работата.
14
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Калфин е прав. Добавката за прослужено време поне държавните служители я получават. Ако се включи еднократно в заплатата, оттам нататък служителят трябва да разчита само на доброто желание на някого да му актуализира заплатата. Знаем какво означава това при нашите условия.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TOVA E EDN KOMUNIST,A AZ NAKOMUNISTI NE VIARVAM
12
0
 
0
 
! Отговори
Perlitstiropor преди 8 години
Uh, kak sha vi razmraziavat bugarite -osobenite chlenove - s prasnkite?,:-):-):-):-)
11
0
 
7
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 8 години
Заплати и пенсии нетрябва да мърдат така простосмъртните ще се научат да уважават своите олигарси.
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За заслуги има бонуси но те по правило се раздават на натегачи връзкари или симпатични колежки.
9
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Опитът и професионализмът се трупат с години,не е редно новобранец дето се налага да му държа ръцете да взема същата заплата.
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Промяната на заплатата е нормално да се случва в рамките на организацията (независимо дали държавна агенция или частна фирма) по заслуги, а не по подразбиране, както е сега!
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЧУМАТА НАРЕЧЕНА ГЕРБ.
6
3
 
24
 
! Отговори
Калфин преди 8 години
ГГЕРБ ни води към пропаст.
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Замръзва?От думите му нищо не се разбира. Някакъв механизъм, ама какъв е и той не знае. Процента прослужено време е единственият начин заплата малко по малко всяка година да расте. Не да чакаш веднъш на 5-10 год. да я дигнат с 20лв. Атестацията също е добър вариант, но дали е приложима навсякъде? Ако се премахне прослуженото време, и няма какво да предложат (обикновено ще е нищо), заплатата ще удари дъното. Човек работил 30г ще получава като новоназначен, без никакъв стаж, на една и съща позиция
4
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Просружено време и какво, колегати ти взима с 200 лв. Повече от теб, защото 30 години се влачи на работа, а ти със знанията го учиш, как се работи на компютър.
3
0
 
21
 
! Отговори
Валерия преди 8 години
Това е абсолютно вярно. 2011 добавката за прослужено време влезе в работните ни заплати и оттогава не са мръднали. От първи януари разликата между мен и чистачката ще е 20 лева.
2
6
 
37
 
! Отговори
до Западноевропеец преди 8 години
Подкрепяй ! То от такива като теб дето гласуваха за Борисов обрекоха страната на невиждани кражби , бедност и престъпност! Къде в света бодигард е начело на държавата, това е абсурд!!!Той няма речник, няма визия , няма интелект! В момента комфорта на Борисов се осигурява от 16-те милиарда , които изтегли! Ами после? Вие дето гласувате за Борисов помислете поне за децата ни, не виждате ли , че няма никаква икономика , никакво адекватно управление, разчита се на данъци и фондове , така ли ще жив
1
48
 
5
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
ПОДКРЕПЯМ ВСИЧКО НАПРАВЕНО ОТ ГЕРБ!!!