Милано, Лондон, Париж... българите хукнаха на шопинг

Сезонът на големите евроразпродажби официално бе открит
5 яну 2016 11:00,
16
Милано, Лондон, Париж... българите хукнаха на шопинг
Снимка: Reuters, архив

Започнаха шопинг екскурзиите за евтини дрехи и обувки от зимните разпродажби в Западна Европа. Най-евтиното пътуване от София до Милано е малко под 200 евро, като цените на част от офертите достигат 800 лева.

Обикновено при подобен воаяж туроператорите са подготвили посещение на аутлет центрове, откъдето нашенци се прибират натоварени с евтини вещи. Зимните разпродажби в Западна Европа започват от средата на тази седмица и ще продължат до началото на март. В повечето държави датата за начало на големите намаления се определя от браншовите организации на търговците.

През тази година намаленията в Италия започват днес и ще продължат шест седмици. Съвсем обяснимо е и най-много екскурзии да бъдат организирани до Милано. В столицата на модата се очакват около 200 хил. души в първите дни на разпродажбите, пише "Монитор".

В началото отстъпките са скромни –между 10 и 30 на сто, но в края на сезона достигат до 70%. Във фирмените бутици обаче рядко намалението пада под 20-25 на сто.

За по-търпеливите, които сами организират пътуването си, през февруари двупосочният билет до Милано излиза 100 левa, ако се резервира отсега. За края на тази седмица обаче стойността му е малко над 200 лева, което едва ли ще притесни запалените шопинг маниаци с възможности.

В парижките магазини цените намаляват драстично от 7 януари, а още в осем сутринта, както всяка година, тълпи от купувачи ще окупират магазините за луксозни стоки. Скъпите брандове обаче обявяват намаления само за някои групи продукти. Разпродажбите във Франция свършват в края на февруари.

Цените на екскурзиите от София до френската столица обаче са по-солени - те започват от 424 евро и гонят хилядарка в европейска валута.

Разпродажбите във Великобритания започнаха още преди Нова година. За любителите на пазаруванията Лондон е идеалната дестинация с повече от 30 000 магазина.

Там още в началото на февруари отстъпките може да достигнат 80%. От нашата столица до главния град на Острова може да се стигне за около 200 лева, ако се хване тънка оферта от авиопревозвач.

В Германия разпродажбите също са започнали още в края на миналата година, а по това време намаленията са в своя пик. През този сезон около 7 млн. човека посещават Берлин, повечето от които ходят там, за да пазаруват изгодно.

На 7 януари започват разпродажбите и в Испания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
някой преди 8 години
Не знам колко българи ще похарчат 800 лв само за да се доберат до магазините, големи отстъпки ще да са. На мой приятел сестра му беше футболна съпруга и имаше магазинче в уличките встрани от центъра на Варна, в което продаваше разни Версачета, Фере-та и подобни и твърдеше, че е много евтино, но да се ходи с кола, наистина да се пазарува на едро и с цел печалба. А за два чифта обувки, едно яке и едни дънки едва ли ще се утрепя от път и да дам хилядарка... не.
11
0
 
2
 
! Отговори
рускиня преди 8 години
До Банкер от Надежда. Просто не са разбрали ирония. Добра пародия е.
10
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 8 години
До Банкер от НадеждаХахахахахахх, гръмни се.
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Властен *** Ехххх, тая завист, ще ослепеете от нея, ей!
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А в БГ кога са намаленията?
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
7.Скрий се с тоя елитен квартал Надежда . Ти от село ,дойде в Надежда !
6
0
 
8
 
! Отговори
Властен Селтак 22 см преди 8 години
ей, банкерче, искаш ли да ти дам един 22 сантов дебит в голямата уста, *** без 5 леава в джоба?
5
26
 
5
 
! Отговори
Банкер от Надежда преди 8 години
Ето така сме Столичани, а не като сланиноядите от прованса, как е там долу, селяни, поздрави от висока София! Правим тук пачка, бачкаме, а не като вас да си чоплим пд ноктите! Напред съм, живея в елитен блок, с елитен лукс апартамент в елитния софийски квартал Надежда, с прекрасна съпруга, нова кола 2007, аз коля и аз беся, защото аз определям кой получава кредити и кой не! Разберете, срещу вас да почна да тичам, не можете да ме стигнете! Аз съм от ГРАД София! София - градът на градовете!
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дааам, на българина да му кажат, че не е най-беден и най-нещастен и се сърди. комплексирана нация с айфони
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tejki tapotii na WizzAir - koi *** shte hukne na shoping sas samolet?!?! Da im plashta svrahbagaj??? S kola. Parndorf. Gotovo. 1000 km. Niamam pari da pazaruvam v BG. Tam mi e evtino i ubavo
2
0
 
13
 
! Отговори
Ned преди 8 години
Явно имат пара и това, че сме бедни не е истина така ли да разбирам ?!?
1
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъпите шопи ходят на шопинг, а ние умните българи просто пазаруваме.Трябва да съм *** да отида в Европа, за да си купя неща, които в Букурещ ще ми струват и по-евтино. Да не говорим,че пътя до там е много по-кратък и евтин. Наскоро си купих едра част за колата. Тук я продават нова на цени от 650 до 900лв. В Букурещ нова я купих за 350лв.