50 - 60 хил. души напускат България годишно

Те стават най-големият инвеститор на страната
Обновена: 9 яну 2016 15:07 | 9 яну 2016 11:40,
326
50 - 60 хил. души напускат България годишно
Снимка: архив Reuters

Всяка година между 50 и 60 хиляди души напускат България, за да търсят работа в чужбина. Тревожните данни за трудовата емиграция изнесоха синдикатите, предаде Нова телевизия. Това сериозно затруднява пазара на труда.

2,5 милиона българи в трудоспособна възраст са зад граница. Годишно тези хора изпращат у нас над 1,7 милиарда лева. Това пък е причина за поредния български абсурд - най-големият инвеститор на България са... българите.

Така голяма част от българските безработните разчитат на парите от свои близки в чужбина. И вместо да отидат в бюрото по труда те предпочитат да си останат у дома.

В шивашки цех в Търговище заплатата е над 600 лв. за 8 часов работен ден, при осигурен транспорт и ваучери за храна. Служителите могат дори да се възползват от услугите на масажистка, зъболекар или фризьор, ако имат нужда. 

Там работят над 350 души, някои от тях над 20 години. Има и свободни места и пусната обява за работа. Желаещи за работното място обаче са само двама души. А в областта безработните са над 8 200 според официалните данни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименПредател ли...защото 90 % от тези хора са без език, тръгват подлъгани от розови приказки, мъчат се, унижават ги, лъжат ги с парите, но са там някъде, защото...., всички знаем защо, а не защото ухажването от БГ работодателите им е малко, а и иронично казано не им се ходи на масаж и фризьор. Предатели са онези горе, рибата се вмирисва от към главата, хора самозабравили се и готови на всичко за далавери и пари, докато ние пращаме СМС за да спасяваме човешки животи.
153
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
50 - 60 хил. души напускат България годишно. Аз ще кажа 50 - 60 хиляди ПРЕДАТЕЛИ.
152
0
 
19
 
! Отговори
Изтъркани клишета преди 8 години
АЛЧНИТЕ КРАДЛИВИ КОМУНИСТИ! За Китайската Народна Република ли става дума или за Корейската Народно-Демократична Република? Там са комунисти и там няма безработица, там има безплатно здравеопазване и образование. В РБ бе реставриран капитализма в най-дивата му неолиберална форма. По-зле и от преди 9 септември, по зле от националните катастрофи при германските деградирали Кобурги.
151
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"В шивашки цех в Търговище заплатата е над 600 лв. за 8 часов работен ден, при осигурен транспорт и ваучери за храна. Служителите могат дори да се възползват от услугите на масажистка, зъболекар или фризьор, ако имат нужда."Ох как ме трогнахте...вие на *** о ти ли се правите?!?!?! Разходите за живот в България са по-високи от някои европейски страни, където същите тези шивачки ще взимат достойни заплати и ще имат истиснско, повтарям истинско здравно и социоално осигуряване и обслужване!ЗакриваЙ
150
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До това положение България бе докарана от АЛЧНИТЕ КРАДЛИВИ КОМУНИСТИ!
149
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой не иска да живее в тази ***, управлявана от комунисти!Медиите са едни от най-големите виновници за това положение.ДНЕС.БГ постоянно представя БГ в негативна светлина, същевременно роболепничи пред Русия и венцислави главореза Путин.
148
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Занимават ви с глупости и лъжи !!! По-добре проверете колко пари излизат от България !!! Съотношението е 1:300 в полза на износа !!! Но българина нали е балък ... кълве на *** !
147
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В шивашки цех в Търговище заплатата е над 600 лв. за 8 часов работен ден, при осигурен транспорт и ваучери за храна. Служителите могат дори да се възползват от услугите на масажистка, зъболекар или фризьор, ако имат нужда.....айде сега легенди, изкарахте, че живота там е цвета и рози.
146
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баси, аз получавам 6000 евро и не ми стигат а тея били предлагали 600 лева заплата. Тука в Германия нормален апартамент струва към 400,000 евро. С българска заплата цял живот да работиш един *** не можеш да си купиш в Германия.
145
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ихааа...заплата 600 лв, след данъци 350 лв чисто..тя тая кандидат шивачка дали няма да отиде за 3000 лв. в бяла държава да прави същото? даже и да няма фризьор и масажистка наблизо? на дървените кратунковци трябва да им стане ясно, че извинението 'ами толкова се плаща в България' до 2-3 години няма да върви просто защото ще останат само ***.
144
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С риск да разгневя изкофелите мурзита ще задам един въпрос.Колко наброява диаспората ни в Русия :)Щото знам, че основно българите са в Мадрид, Чикаго, Лондон и из Германия.Все омразни западни сороски колонизатори :)А за Русия никой не се реди на опашка май, въпреки, че е "велика" страна.
143
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1.7 милиарда са си пари в обръщение създават работни места !
142
1
 
18
 
! Отговори
webdev преди 8 години
Специален по здрав със C# за ИТ маймуните
141
2
 
36
 
! Отговори
яя преди 8 години
Какъв най-голям инвеститор?Просто пращат пари на близките си. А колко време ще пращат? След като починат родителите им, на кого ще пращат?Този вид "инвестиции" ще се стопят до 10-15 години, а България просто си загива...
140
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
maynata vi prodajni politici. rabotete vie sa 300 evro pri tezi ceni. i tezi dvama kandidati sa vi mnogo.
139
1
 
38
 
! Отговори
555 преди 8 години
Zaplata ot 300 evro a cenite kato v Avstria . I imalo normalen standatrt
138
2
 
27
 
! Отговори
От 287 преди 8 години
Искам да допълня , че не съм искал да обидя никого! Знам ,че в България все още има много интелигентни, способни и честни хора благодарение, на които все още я има тази страна! Аз лично не съм съгласен с това, че всичко се крепи на парите от емигрантите. Може да има нещо вярно донякъде, но според мен всичко си зависи от хората в България - могат да променят бъдещето си за всички заедно или поединично(емиграция - като мен)! Въпрос на избор!
137
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Taka e, no be si mislete, che samo nai-inteligentnite sa zaminali. Az v chujbina se nagledah na 99% bai ganiovci i selski tarikati. V Bulgaria sreshtah po-inteligentni.
136
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не се имам за предател, макар че сега изкарвам пенсиите на чуждите пенсионери! Някак си в страната, където съм сега се чувствам много, много, много по - свободен , спокоен и по-добре заплатен от времето когато бях в България! Трябва ли да седя в България без работа и да гладувам, да се нервя на абсурдите и да ме мачкат само за да минавам за някакъв фалшив патриот???!! България не я мразя, но няма да живея там ,където животът ми ще го определят някакви мутри и бивши ДС-ри!
135
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Хех 262Все пак като отиват в молчетата тези пари - има работни места за сума ти хора, които работят там! Това не е ли добре, че по този начин се дава поминък на много хора?! А, ти какво - чакаш някой да дойде и да ти даде на готово ли? Не си познал - на неможачите няма кой да сипе на готово! Тези ,които сме зааминали не сме предатели, поне в общият случай! Хора сме като всички, които искат да живеят нормален живот! И не се оплакваме като теб ! ***!