ЧЕЗ с щети за 3,2 млн. от кражби по съоръженията

Откраднати са 53 000 метра кабели и проводници
Обновена: 7 фев 2016 14:09 | 7 фев 2016 14:08, Красимир Ангелов
20
ЧЕЗ с щети за 3,2 млн. от кражби по съоръженията
Снимка: ЧЕЗ, архив

Щетите от кражби на съоръжения на ЧЕЗ през 2015 година възлизат на 3,2 млн. лева, съобщиха от дружеството.
 
От там допълват, че за изминалата година са източени 30 000 литра трансформаторно масло, в резултат на което са повредени 54 трансформатора. Откраднати са 53 000 метра кабели и проводници.

Кражбите на съоръжения причиниха стотици прекъсвания на електрозахранването за клиентите на ЧЕЗ и през последната година. Въпреки огромните загуби за дружеството, най-потърпевши остават хората, които търпят неудобства, отчитат от дружеството.

От там допълват, че кражбите и вандализмът на инфраструктурни съоръжения са сериозен проблем от национален мащаб, който нанася огромни щети на икономиката на България и пряко ощетява българските граждани.

Необходимо е посегателствата над елементи от инфраструктурата да бъдат третирани като престъпления срещу националната сигурност, тъй като подобен вандализъм нарушава сигурността на доставките на хиляди клиенти, на ключови държавни институции, болници, училища и пряко застрашава нормалното функциониране на държавата, поискаха отново от ЧЕЗ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: ЧЕЗкражби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Не четете, младежи! След 09.09.44 г. наред с многото престъпления "народната власт" наложи ред в МВР и изкорени /почти/ битовата престъпност!! Заслуга за това имат най-вече В. Червенков и А. Югов. След Априлския пленум 1956 год. Т. Живков наследи една уредена държава, що се касае до битовата престъпност. Разбира се, че органите на реда си бяха органи на реда и бяха на високо ниво до 1989 год. когато "демократите" му пуснаха края - имаше много за плячкосване!! Трябваха ни спешно "капиталисти"....
16
0
 
3
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Г-син прокуроре, май, някоква законче гласувахте за подрива на националната сигурност - какво чекате, Руми ли да ви тласне - тя няма да го направи, на нея и се виждат само миражи и заговори, вместо да стегна полицията като бай Тошо и за месец да се справи с крадците и изкупвачите.
15
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 8 години
ми то е асно къде отиват другите %-в ЕСО и НЕК, откъдето и ЧЕЗ купува еленергията
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъпчовци, ЧЕЗ не вдига тока, а го вдига герберасткият придатък КЕВР. Вземете се ограмотете малко. ЧЕЗ е оператор единствено на електроразпределителната мрежа средно и ниско напржение и това, което взема е около 1% от сметките, които плащате.Защо не попитате къде отиват останалите 99 %. Защото ви е е страх и сте с промити мозъци !
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Но проблемо, хомбре. Надпишете ни сметките и всичко ще е ок.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ами да се застраховат ...........да ги е...
11
1
 
5
 
! Отговори
дончо преди 8 години
Това че две трети от трансформаторите са сухи е вярно но има и друго - не може един траф от 630 ква да храни десетина киловата останалите мощности одавна са спрени или унищожени а собствения му разход е около 2 000 кв на месец даже има трафове да работят само за десетина крушки но меренето е на ниска страна и това си е за сметка на ЧЕЗ
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютна лъжа и измама!Много отдавна маслените трансформатори са подменени с такива със суха изолация-заради комисионнитепри закупуването им,а трансформаторното масло не може да се използва за нищо друго.Друг е въпроса,че с мотива "пак откраднаха маслото" се оправдават "целесъобразни " разходи!Кражбите на кабели става единствено и само с разрешението и участието на отговорни служители на ЧЕЗ!Изобщо ЕРЗ са част от държавно организираната престъпна групировка,управляваща БГ след 1989г!
9
0
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Др Б.Борисов чак в Израел ще ходи да противодейства на тероризма, а той си му е под носа!Той обаче упорито не го забелязва! Неговите законотворци от ГЕРБ продължавата да се разсеват и не включат този вид престъпления в съответната законова форма като чист тероризъм!
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В този век е така-плаща се електроенергията ,след 10-15г. няма !
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Но пък една фамилия добре си живее от пунктовете за "вторични суровини", докато на цялата държава й се разказва играта. Когато почнат да вадят и ортопедичните пирони от живи хора, може би някой ще се усети.
6
2
 
9
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
Намалете тока и заплатата на шефовете и тогава ще намалеят и кражбите.
5
2
 
14
 
! Отговори
Да бе, да! преди 8 години
А те колко откраднаха от Потребителите? Ау-у-у...
4
2
 
22
 
! Отговори
Ограбен от ЧЕЗ и Овч преди 8 години
А българския народ със щети за милиарди от кражбите на ЧЕЗ и управниците ,дето батисаха,подарявайки енергетиката ни!
3
1
 
20
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Ха-ха това всичко е платено от нашия джоб по-добре драснете някой ред за щетите които те нанасят на хората с делата заведени без тяхно знание и малоумниtе глоби които плащат след това така че за ЧЕЗ изобщо не ми пука когато и да ги изгонят все ще е късно.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквото повикало, такова отвърнало. Като не са коректни, така им се полага, а като не са съгласни, да си ходят да крадат от своите.
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами щетите от кражбите на ЧЕЗ от всичките им абонати ?