Експерт съветва: Не подценявайте грипа!

Има задържане на заболеваемостта на едни нива, сочи д-р Кунчев
6
Експерт съветва: Не подценявайте грипа!
Снимка: Булфото

"Не подценявайте грипа. Макар и при над 90% от заболелите той да преминава без сериозни усложнения, има 2-3% от пациентите, при които могат да настъпят тежки усложнения". Това обяви в ефира на Нова телевизия главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

Още по темата

"Действително в Стара Загора бяха достигнати епидемични нива. Има още няколко области, които са с над средната заболеваемост за страната", заяви д-р Кунчев и поясни, че има и едно задържане на заболяевамостта около едни нива в продължение на около 2 седмици.

Трудно е да се прогнозира дали и кои области ще стигнат до епидемични стойности, но вероятно ще има още такива, посочи здравният инспектор.

Д-р Кунчев подчерта, че особено когато става въпрос за деца, трябва да се търси незабавно лекарска помощ. Той призова родители на деца, които проявяват симптоми на грип, да не ги изпращат на училище и детска градина, защото така се разпространява вируса най-бързо и лесно ще бъдат заразени и здравите деца.

Той припомни и  че многото контакти на много хора на едно място също помагат да се развие вирусът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До gostаз с.апун колко пъти съм му казал ти дай две кила моркови и после викам мини в сърбия и ми се обади щото казал на жена ми няма салфетки еми няма щото то едното не може да се съизмери с другото камионче на детето дет му купих за нова година...
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Грипните епедеми са отнесли повече хора отколкото чумните!Никкаво подценяване не трябва да има. Особено деца и възрастни трябва веднага на лекар и после да се лекуват, а не да шават и разнасят епидемията.
2
0
 
5
 
! Отговори
Az преди 8 години
До gost.Ти до кой клас си учил?
1
4
 
2
 
! Отговори
gost преди 8 години
интересно пияници и луди грип не ги лови за тях няма за нас има що ли банкетите приключиха и сега се избиват за да има по 100 пъти на море а аз ходя един път понякога и толкова няма да *** затова родата ме пита оня ден тле всеки ден като ме види ти с кво работно време си аз питал ли съм некои член от тях кои номер *** носи не