БЧК: Не карайте ски между 12 и 14 ч., опасно е

България губи милиони от блокадата на гръцката граница
8 фев 2016 17:07, Анисия Иванова
1
БЧК: Не карайте ски между 12 и 14 ч., опасно е
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria.

Много жалко би било, ако войната по пътищата се принесе и на ски пистите. Опасността от карането на ски между 12 и 14 ч. е голяма и хората трябва да бъдат много внимателни. Тогава снегът започва да омеква, алармира Христо Григоров, председател на БЧК, пред телевизия Bloomberg TV Bulgaria.

БЧК разполага с 600 доброволци, разделени на 33 отряда, 23 обучени кучета. Това, което имаме в момента напълно обезпечава сигурността на туристите.

Още по темата

По отношение на бежанската криза председателят на БЧК заяви, че докато световните лидери не си стиснат ръце и не намерят компромис между себе си, тя ще продължава.

БЧК, от своя страна, ще продължава да помага на бежанците. "Заедно сме с институциите и корпоративния бизнес. Аз съм оптимист, че рано или късно политическо решение ще бъде взето", посочи Григоров. Ако тази криза обаче не се овладее, трябва да бъдем готови да посрещнем голяма бежанска вълна през пролетта.

Според него бежанската криза показа, че Европа не може да се справи и няма общи правила, за да реши проблема.

Блокадата на българо-гръцката граница е още една демонстрация на несъвършеността на структурите в Европа, посочи той. Не може между две държави, които са членки на ЕС, да се прави блокада, която в крайна сметка нанася огромни щети на другата страна.

България търпи милиони загуби от тази ситуация. Европа трябва да изработи своите правила, които да бъдат задължителни за всички. Такива правила към момента няма, заяви той.

Целият разговор чуйте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари