Голямо сърце, голямо семейство – сбъдната американска мечта

Уил и Фелиша идват от Ню Йорк, за да осиновят Ани и Росица
8 фев 2016 15:07,
123
Голямо сърце, голямо семейство – сбъдната американска мечта
Снимка: bgonair.bg

Американско семейство прекосява половината свят, за да дойде точно в България и да осинови две деца - сестричките Ани и Росица. Процедурата продължава близо две години. Сега Уил и Фелиша са в София, за да вземат двете си момиченца.

Уил и Фелиша са женени от 2 години. Имат две момчетата - Уил и Томи, но винаги са искали още деца. Затова започват дълги и сложни процедури по осиновяване. И така стигат до България, която се оказва най-подходящата страна за сбъдване на мечтата им.

"България е една от малкото страни, в които няма изискване да сме женени повече от 5 години, за да кандидатстваме за осиновяване на дете", споделя Уил.

"Ние вече имаме две момчета и искахме да осиновим момичета. В България е възможно да посочиш какъв пол дете искаш. Имаш право на избор за разлика от повечето страни. Преценихме, че за момчетата ще бъде по-добре да имат две сестри, а пък момичета няма да се чувстват различни", допълни съпругата му Фелиша.

Двамата родители срещат бъдещите си дъщери Росица и Анелия в края на миналата година. Прекарват заедно една седмица, след което се връщат в щатите, за да довършат процедурата за осиновяване. Четири месеца Уил и Фелиша са разкъсани между София и Ню Йорк и постоянно си спомнят първата си среща с децата.

"Много се вълнувахме. Те са страхотни. Момичетата също ни се радваха. В началото бяха малко уплашени, но след това се отпуснаха и сега са много привързани към нас", разказва с усмивка Фелиша.

Родителите са щастливи, че няма голяма разлика в годините между момичетата и техните две момчетата, за да растат заедно. Уил и Томи с нетърпение очакват срещата си с българските си сестри.

"Те много се вълнуват. Ние често говорим по скайп. Стараем се да осъществяваме контакт между тях и момичетата, за да се опознаят. Почти от две години се борим да си осиновим деца. През цялото време момчетата са много развълнувани. Когато видяха момичетата за първи път се зарадваха много", каза още Уил.

Засега новото семейство не говори на един език. Общуват чрез музика и игри. След няколко дни всички заедно ще заминат за Ню Йорк. Това ще бъде началото на една истинска приказка, която е чакана много дълго време.

"Ню Йорк е изключително разнообразен град и според нас момичета ще се чувстват много добре там. Има хора от различни страни и култури и са много приятелски настроени – точно като българите. Хората тук са много мили, особено към децата", допълни още Фелиша.

Двете сестри с нетърпение очакват да прекрачат прага на новия си дом в Америка. Момичетата искат да си намерят много нови приятели там и да научат английски език, за да общуват свободно с новите си родители.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
3
 
! Отговори
razgradski pop преди 8 години
момичетата са малко мургавички...
47
0
 
2
 
! Отговори
dn13 преди 8 години
До ели"Повечето американци казват,че за тях тази мечта е да завършат колеж ,да си намерят добре платена работа,да си купят(на изплащане,разбира се) къща и кола ,да ходят на ваканция веднъж годишно..."Ах какъв ужасен живот само. Колеж, после работа пък и къща на всичкото отгоре -- направо ужас! И само веднъж в годината на ваканция, как ли издържат!
46
0
 
2
 
! Отговори
dn13 преди 8 години
До без заблудаЗначи 70% са успешни. Не е толкова зле.
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
108, те и сега някой подобни психопати не виждат нищо лошо, но на тях им дават по 60 години затвор. А на подобните им в България - по 1 година условно.
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След време няма да има нищо лошо да си бът сестрите.
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименСиропиталищата вече ги закриваме....с европейска директива. Имаме приемна грижа. Никой не осиновява дете в България извън профила, който описах. Това е жалкото. Иначе навън са си ОК " ничиите деца"
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
psiholog, порастналите "ничии" деца имат много по-добър шанс да израстнат в чужбина отколкото да бъдат насилвани и палтретирани в мизерия в някое грохнало сиропиталище в Чалгария, не мислиш ли?
41
0
 
3
 
! Отговори
psiholog преди 8 години
До ПатриотНикой не иска такива деца в България. Казвам го от личен опит. Да е до 2 годинки....максимум, моля. ***...абсурд. С увреждане.....да не сте луди. Това е съдбата на порасналите ничии деца на България. В чужбина, за съжаление....
40
3
 
3
 
! Отговори
без заблуда преди 8 години
Статистиката показва, че около 30 процента от осиновяванията от американски двойки не са сполучливи. Просто осиновителите се надценяват, не могат да гледат деца, някои ги бият и унижават, трети гледат на тях като на своя собственост. Много често децата бягат от тях и си търсят правата по посолствата.
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на хамериканците.
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само има риск като пораснат братчетата и сестричетата и като нямат кръвна връзка да не възникнат някои чувства по - различни от братско - сестринските :D
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много са ми интересни троловете. Били женени само от 2 години, нямали подходящо излъчване... Аве те може да са се срещнали в колежа и да живеят заедно вече над 20 години, какво като са женени от 2, това е само подпис така или иначе.Че вземат ци-*** е така. Но като са толкова малки децата няма да се пръкне пак ци-***, а нормални хора. Възпитанието и средата са най-важни.
36
1
 
6
 
! Отговори
dn13 преди 8 години
До мнениеAма как ще са добронамерени -- няма начин. Със сигурност искат да ги вземат за да ги изядат.
35
3
 
4
 
! Отговори
dn13 преди 8 години
До ПатриотТи колко деца си осиновил? Ако не си осиновил поне две деца не се обаждай. По добре ли е децата да растат без семейство само и само да са в България?
34
3
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Аман от такива демократи като тебе фифи. Ти и такива като теб искате да раздадете децата на България на западняците за да им решите демографските им проблеми, а за родината си изобщо не мислите.Сигурно ако зависи от теб и един българин няма да оставиш в България всички би ги пратил да работят за добруването на любимите ви западняци.Деня в който българите станем малцинство в България ти и останалите демократи ще бъдете най- щастливи, защото ще сте изпълнили волята на западните си ментори
33
4
 
6
 
! Отговори
мнение преди 8 години
Сигурно ли е ,че са добронамерени осиновителите ? Не е ясно такова "осиновяване"как ще се отрази на децата и какви ще са последиците за тях.Човек винаги се страхува от неизвестното/инстинкт за самосъхранение/.
32
2
 
4
 
! Отговори
fufu преди 8 години
аман от такива патриоти като коментар 94. Срам и позор от такива като тебе!
31
8
 
11
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
На какво се радвате бе че двама американци са взели 2 български деца. Две момиченца вместо да растат в България и да раждат деца тук ще подобряват демографията на Америка.Толкова много деца ли имаме че да ги раздаваме в Америка.Какви са тези *** чиновници и политици дупедавци дето така подаряват децата на България.Срам и позор
30
0
 
12
 
! Отговори
Рут преди 8 години
Наблюдава ли българската държава какво става с осиновените в чужбина деца? За колко време и как? Да си припомним, че дори получаването на виза за САЩ е проблем.
29
4
 
8
 
! Отговори
baba преди 8 години
аз също не приемам под един покрив да растат момчета и момичета, които не са кръвно свързани. Доста съмнителна история, дано да е за добро, но не вярвам. Уди Алън се ожени за осиновената си дъщеря. Нечиста работа.