Тъмнина в душата! Към майце си... изповедта на Павлин

18-годишен със сълзи на очи споделя болката от живота у нас
Обновена: 8 фев 2016 09:44 | 8 фев 2016 09:07,
108
Тъмнина в душата! Към майце си... изповедта на Павлин
Павлин с майка му. Снимка: Facebook

Септември 2105-а, в 3 през нощта. Тъмнина и един глас, който говори със сълзи на очи за майка си, която е далеч от него.

18-годишният Павлин Иванов от лясковското село Добри дял предизвика фурор в социалните мрежи и YouTube с клип, в който остро критикува властта у нас за мизерията и безпаричието тук и призовава депутатите да си направят равносметка.

Бащата на момчето починал през 2010 г., а майка му вече 10 години е на гурбет в Италия, за да осигури препитание на двамата си сина, които живеят при баба им.

"С този клип искам да изразя мнението си за хората в чужбина и за нашата България! Искам да си изкажа мнението, каквото ми е на душата, каквото ми е на езика, искам да покажа какво представляваме ние хората! Нямам думи да изразя болката за тия хора, които са напуснали родината си, семействата си, за да се заробят на друго далечно непознато място, дали те не искат да са по празници със семействата си? Дали не искаме да живеем вашия живот?", говори Павлин.

Младежът атакува 240-те депутати в парламента, че всеки ден се карат за по-големи заплати, а пенсионерите вземат по 180 лв., с които да си платят тока, водата, лекарствата, без които не могат да живеят.

"Това за вас е просто една вечеря, а пенсионерите трябва да изкарат с нея цял месец", казва той и призовава народните представители да осигурят повече работни места за младите хора, да увеличат пенсиите и заплатите, а не да манипулират и да отпускат само нищожни бонуси за Коледа и Великден.

"Искам да се срещна очи в очи с депутатите, ако ме поканят, ще отида на разговор, но те няма да имат смелост да признаят собствените си грешки", допълва Павлин.

Момчето натъртва, че след като завърши училище, смята да замине в чужбина да следва там и да се занимава с фотография.

"Не виждам бъдеще за младите хора тук, колкото и да ми е болно да го кажа", казва още дванадесетокласникът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
1
 
! Отговори
ВИЖ преди 8 години
До ЕвропеецФИЛМИТЕ НА МИРОЛЮБА БЕНАТОВА.ТОЛКОВА ДОБРЕ СА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА ,ЧЕ,АКО НЕ ГИ Е СРАМ,ЧЕ ЩЕ СЕ ИЗЛОЖАТ,АКО СЕ ВЪРНАТ,БИХА СЕ ВЪРНАЛИ ОЩЕ ДНЕС.
71
0
 
1
 
! Отговори
МИ преди 8 години
До АнонименИМА ТАКАВА БЕЗРАБОТИЦА,ЗАЩОТО МНОГО БЕЗРАБОТНИ СИ РАБОТЯТ И ПОЛУЧАВАТ ПОМОЩИ, ДРУГИ ИСКАТ ДА СТАНАТ ШЕФОВЕ ОТ РАЗ.
70
0
 
1
 
! Отговори
КАТО преди 8 години
До АнонименГЛЕДАМ ТИ КОЛКО СИ ГРАМОТЕН............
69
0
 
1
 
! Отговори
Баба Василка преди 8 години
3а това, че плаче за майка, за това, че е съзряло политическата метла към всеки българин, която ни измита от България, браво! Браво, че не плаче за кифли, измислени пуберски любови. А плаче за нормален живот и майка в къщи!
68
2
 
8
 
! Отговори
Майка преди 8 години
Контрирам мнението на "коравите и грамотни "българи",пишещи с недопустими правописни грешки, които заклеймиха Павлин, че "реве".Павлин не "реве". Павлин страда и иска да бъде чут. Павлин не страда за себе си, а страда за бедните българи,страда за майка си. Той не иска пари!Той иска болката от жестокото отношение на българската власт към българите да бъде чута. Да, децата са привързани към майките си.Но и нещо повече-Павлин изпитва емпатия към страдащите Страхувайте се от "децата Павлин", тирани!
67
4
 
3
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
Toзи изоставен младеж, синът на Гинка ли е? Много сходна история и снимките същите. Според мен е доста нагласена история, чак и клип!?
66
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как може да има толкова не грамоти и вулгарни български деца, срамувам се ще съм българска майка.Поздравявате детето ми ти си, въпитан природно.Твоята майка е щастлива. Браво ...............
65
0
 
6
 
! Отговори
ДА преди 8 години
Септември,2105 година!?Това научно-фантастичен разказ ли е!?Не се научихте да пишете!
64
20
 
6
 
! Отговори
8 преди 8 години
До Майка"ДЕТЕТО САМО СЕ ХРАНИ",НУУУУУУУУУУУУУУУ ЧАКА ПАРИ ОТ МАЙКА СИ.ДОКАТО ИМА ТАКИВА "мАЙКИ" КАТО ТЕБ,КРЪЧМИТЕ ЩЕ СА ПЪЛНИ С" НЕЩАСТНИ БЕЗРАБОТНИ ДЕЦА".НЕКА ТОВА ДОБРО ДЕТЕ ИДЕ ДА РАБОТИ В ХАМЕРИКА И ДА РЕВНЕ НА ХАМЕРИКАНЦИТЕ.ХА,ХА,ХА,ТАКА,КАКТО РЕВЕ НА БЪЛГАРИТЕ!
63
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Без да се усети, Меглена Кунева превъртя "индекса на Кафка"* по саморъчни политически абсурди. Най-големият фарс е, че до края на живота ще трябва да целува ръка на Ахмед Доган и Волен Сидеров, които изтеглиха депутатите си от пленарната зала, та поне да намалят кворума за гласуването, както и на Христо Ковачки, че й осигури 8 безценни гласа, без които не просто нямаше да стане министър на образованието, но и щеше да се наложи да си търси нова работа извън държавната администрация.
62
3
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Постройте Южен поток - ще има работни места. Едни ще охраняват тръбата - по цял ден ще се возят джипки напред-назад. Други с малки парцалчета ще лъскат тръбите до блясък. За по 150 лв на месец си струва.
61
6
 
9
 
! Отговори
здрасти преди 8 години
мизерията в тая държава се дължи на всички дървени философи, които имат речник богат до небето на клишета, но от една дума бягат като дявол от тамян - работа..! политиците крадат по цял свят, но това, което сам постигнеш ако се трудиш и инвеститаш в себе си.. никой не може да ти го отнеме.. другото.. е мързел, маскиран зад банални приказки и фалшиви сълзи.. празни приказки говорят тия, които са нямат работа.. оня, който се труди..на вълка врата му е дебел, защото си върши работата сам..!!
60
1
 
15
 
! Отговори
Лондон преди 8 години
Всички пишете и знаете истината ...ама сърце за промяна липсва..е..как да стане..по лошото е че оставяме една територия за която дедите ни са умирали на вълците...
59
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото и да е, имам претенциите да съм се доказал като кадърен и добър специалист в своята област, IT но друго IT, не програмиране, няколко големи международни проекта минаха през мен и аз съм основният виновник всичко да е успешно, иначе директно се проваляха и въпреки това "шефовете" мениджъри, пълни некадърници, си напълниха гушките, а моята заплата си остава на ниво невъзможно да се живее нормално. "Ми направи си фирма" а как тази фирма ще вземе работа без съотв. "връзки" и "к-нни"?
58
2
 
10
 
! Отговори
77 души преди 8 години
До от ДанияДа в дания младите хора са толкова добре, че от време на време изпушват от толкова щастие и благополучие, и почват да стрелят на месо масово, поизнасилват ги нелегални мигранти, пообарват ги по басейни, поизнасилват ги мултикуртуралистите и са направо супер като Брейвик уби 77 души.
57
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
имам едно желание за малко да вземем духът на гърците за един месец тогава ще видят управляващите в коя миша дупка да се скрият но за жалост сме българи кротки като овчици
56
1
 
19
 
! Отговори
Майка преди 8 години
До 8Детето само се храни, не чака на майка си. Всеки има нужда от майка. Само майцеубийците като нашите управници и такива като теб, които им поддакват нямат нужда от майка.
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Умните и кадърните са добре, а простите, некадърните и мързеливите зле...така е, но в нормалните държави, не и тук. При нас най-простите, но от комунистите и ДС са най-добре, защото практически са си разделили целия т.нар. бизнес и външен човек не може да им отнеме нищо по нормалния начин. Затова и ако си несвързана фирма, е много трудно. И не може всички да са програмисти, то и те станаха много, та сигурно в един момент няма да са толкова добре платени.
54
37
 
5
 
! Отговори
8 преди 8 години
АЛО МАЛКИЯ,А ТИ ЗАЩО ВСЕ ОЩЕ ЧАКАШ *** ДА ТЕ ХРАНИ?!ХВАЩАЙ СЕ НА РАБОТА ,УЧИ И СТИГА РЕВА!ГЛЕДАЙ ПРЕДАВАНЕТО НА МИРОЛЮБА БЕНАТОВА И ВИЖ КАК СЕ ПЕЧЕЛЯТ ПАРИ В ЧУЖБИНА!КАКВО ОЧАКВАШ СЕГА?ДА ЗАПОЧНЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ДА ТИ ПРАЩА ПАРИ,ЗА ДА СИ КУПИШ НОВ ЛАПТОП И .........
53
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
момчето бедно гладно, ама за интернет, смартфон и лаптоп пари има