Новите учебни програми – хаос, объркване, неясноти

БСП: Да се отложат с 1 година, няма време за изготвянето им
Обновена: 10 фев 2016 14:32 | 10 фев 2016 10:22, Камелия Цветанова
17
Новите учебни програми – хаос, объркване, неясноти
Архив: Булфото

Хаос, объркване и неясноти в новите учебни програми и планове. Това видя БСП при подготовката на поднормативните актове, които трябва да се изработят във връзка с приетите промени в Закона за предучилищното и училищното образование.

Според социалистите времето за изготвянето им е крайно недостатъчно и заради това са внесли искане за отлагане на влизането в сила на закона с една година - не от учебната 2016/2017, а от 2017/2018 г.

Още по темата

Приет с много обещания новият закон за образованието вместо очакваната стабилна и ясна уредба, доведе до хаос и напрежение в системата, мотивират се депутатите от левицата.

Основен проблем е, че законът оставя най-съществената част от уредбата на подзаконовите нормативни актове, с които ще бъдат приети стандартите.

Взаимната обвързаност на всички образователни стандарти предполага тяхното обсъждане да става не на парче, а в цялост, смятат още в БСП.

Заради това те настояват да се даде още година преди да влезе в сила законът, за да се намали до разумни граници риска от грешки и противоречия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До Анонимен ТВЬРДО СЬМ ЗА НООО-----140 000 000 ЕВРО КАК ДА СЕ УСВОЯТ ,,ОТКРАДНАТ ДЕ
9
2
 
3
 
! Отговори
авс преди 8 години
Никой не слуша какво говорят учители, директори, издатели. Настояването за направата на новите учебници за три месеца е по политическа целесъобразност. Уж говорят за нов подход към усвояване на материала, повече мислене и умения. За това трябва повече време. За съжаление децата ще получат повече от същото и хубавите приказки си остават само приказки, а не реализирани в учебниците. Къде сте родители, учители, неправителствени организации!!!
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...и нечисти интереси.Допълнете си заглавието ,моля.
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Просто вземете учебниците от преди 30 години, преди "реформите" и ги преиздайте.
6
2
 
10
 
! Отговори
... преди 8 години
... Програмите трябва да се изготвят и предложат за обсъждане в цялост, за всички класове и по всички предмети. И едва след това да си говорим изобщо за приемане и прилагане.Такива кръпки не само че са безсмислени, но и много по- опасни, отколкото ако продължим да караме по сегашните програми още една година.Изключителна липса на професионализъм и мисъл лъсна при това управление. Много жалко!
5
2
 
11
 
! Отговори
... преди 8 години
"Хаос, объркване и неясноти в новините учебни програми и планове. Това видя БСП при подготовката на поднормативните актове, които трябва да се изработят във връзка с приетите промени в Закона за предучилищното и училищното образование."Нямам нищо общо с БСП, но и аз това виждам.Работата е на парче. Бяха публикувани в сайта на МОН програми само по някое предмети и само за 3 класа. А останалите? Как ще се установи връзката между отделните предмети и ще се проследи планът по години?
4
4
 
10
 
! Отговори
Уточнение преди 8 години
До МанолскиУчебните програми не, а учебниците, се пишат от мултикултуралисти, които са неграмотни продажници. Това е проблема, че са неграмотни продажници на мултикултурализма. Обществото ни никога няма да се съгласи с това некомпетентни хора предатели и слуги на муликултурализма, който изтрива българското самосъзнание, да пишат учебниците. Така че тук става въпрос не за друго, а за война на българския народ срещу потисниците мултикуртуралисти нахални и прости.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хаос, объркване, неясноти!Типично за бергерските
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ограмотете се! Крайно време е!
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На БСП мнението е ясно те отлагат от десетилетия ,след една година ще го мислим.Ако има нередности наистина трябва да се изчистят, сега а не след време че сега не им се работело.Ама след една година може да им дойде ентусиазъм за работа. Щом виждате нередности хващайте се на работа ,за какво ви плаща народа.