Да сбъднем коледна мечта, да дадем здраве на Таня!

Момичето се бори с тумор в мозъка, нужни са $5000
Обновена: 12 фев 2016 13:54 | 12 фев 2016 13:36,
33
Да сбъднем коледна мечта, да дадем здраве на Таня!
Снимка: Facebook

22-годишно момиче от Стара Загора се нуждае от нашата помощ! Таня Дончева се разболява преди по-малко от година.

"На 27 февруари 2015 година разбрахме, че има тумор в мозъка. Това беше най-ужасният ден в живота ми", пише Стойка, майката на Таня.

На 4 март сутринта Таня се влошава, получава хидроцефалия и се налага да й сложат клапа. Две седмици по-късно й правят операция в София. Всичко изглеждало наред след операцията, но за кратко.

На 20 юни състоянието на Таня се влошава и изпада в кома. В състояние на кома момичето е оперирано в София. Операцията е успешна и Таня излиза от кома на 23 юни.

"За съжаление, резултатът от хистологичното изследване беше 4 степен мултиформен глиобластом и трябваше да се прави лъчетерапия и химиотерапия", пише Стойка.

След терапията обаче туморът нараства отново и се налага трета операция. Тя е осъществена отново в София, на 17 ноември.

"След операцията обаче имаше поражения. Не можеше да си вдига клепачите (двустранна птоза) и се движеше само с чужда помощ. В момента проължава да е на химиотерапия, но, за съжаление, няма големи подобрения. Последната МРТ показа, че има още от тумора", разказва майката на момичето.

Предлагат на семейството лечение в Турция с радиохирургия. Казват, че има добри шансове. Затова сега са необходими средства, с които, в следствие на множеството операции, семейството на Таня вече не разполага.

Таня е студентка. Следва в УНСС със специалност Международни отношения. Разболява се в последния семестър на следването си. Мечтата й е да се излекува и да завърши образованието. Иска след завършването си да работи като медиатор.

"За Коледа поиска да й подарим здраве. Обещахме й, че ще й го подарим, но нямаме достатъчно средства за лечението. Знам, че има много добри хора, и ще ни помогнат, за което предварително благодаря от сърце. Тя е само на 22 години... Моля ви, помогнете ни да сбъднем мечтите на дъщеря ни"

Дарителска сметка в лева при банка ДСК ЕАД:
Таня Дончева Дончева
IBAN: BG69STSA93000023260127
BIC: STSABGSF

За контакти:
Стойка Дончева

0899365363

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DA I DADE PLEVNALIEV I BORISOV--NALI SA MILIARDERI.
21
2
 
4
 
! Отговори
8 преди 8 години
До АнонименА ,АКО МОМИЧЕТО НЕ Е КРАСИВО,ТРЯБВА ДА УМРЕ,ТАКА ЛИ?!НЕЩАСТЕН У Р О Д!
20
1
 
8
 
! Отговори
Петков преди 8 години
Ако се замислим дали медицината и фармацията искат да унищожат рака - ами естествено, че не искат, все пак говорим за милионна, ако не и милиардна, индустрия. В най-добрия случай те не искат напълно оздравяване, а превръщането на болестта от летална в хронична, зависима от медикаменти... А всички трябва да имаме предварително знание за алтернативни лечения, тъй като статистически до 10-20 години, от рак ще боледува всеки втори...
19
4
 
5
 
! Отговори
Петков преди 8 години
Винаги като чета такива статии и ми става тъжно, още повече, че е младо момиче. Според мен най-важното в такива случаи е въобще да не се тръгва по пътя на химиотерапия и пр. - много често те убиват по-бързо, отколкото рака. Единственият път е алтернативната терапия, в интернет има информация за множество такива, но понеже никой не мисли, че ще се случи точно на него, когато има диагноза, хората се плащат и се оставят в ръцете на лекарите, които си знаят само "операция, химио и лъчетерапия"
18
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** е, че всеки плаща здравни ос-ки и накрая тези пари отиват не по предназначение. Можеше да сложат paypal, за да става по-лесно или sms, но при sms-те от два лева и 40 ст с ддс отиват само 40 ст и останалото печели оператора. Вместо да даваме за билет за някоя лотария да дадем по 2 лева за момичето.
17
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като в България не могат да направят тази операция, държавата е длъжна да заплати за операция в чужбина! Стига сте изнудвали хората с добри сърца да вършат работата на държавата - ние всички плащаме осигуровки всеки месец за лечението на нас и нашите съграждани. Къде са ни парите??
16
0
 
30
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Държавата, не ставайте смешни да събирате пари от хората, защото тези който искат да дадат, нямат. А тези който имат, не искат да дадат. И все пак това са пари който държавата плаща за един месец издръжка на 9 примата, водещи се емигранти. Засрамете се "ако имате срам"
15
0
 
7
 
! Отговори
ДО НОМЕР 16 преди 8 години
ДА ПРАВ СИ, ТРЯБВА ДА СЕ ОТИДЕ В ДРУГА ДЪРЖАВА, А НЕ В ТУРСКАТА БОЛНИЦА, ТАМ ВСИЧКО Е СВЪРЗАНО, ОТ СОФИЯ ГИ ПРАЩАТ В ТУРЦИЯ. АКО СЕ ИЗЛЕКУВАТ ДОБРЕ. ИНАЧЕ НЯМАТ ШАНС.... А ДА НЕ ГОВОРИМ КОЛКО ХИЛЯДИ ЕВРО ИСКАТ.. ПРЕДИ 6 МЕСЕЦА ЗАГУБИХ ЕДИН ПРИЯТЕЛ, КОЙТО СЕ ЛЕКУВАШЕ В ТУРЦИЯ... ТУКА В СОФИЯ ГО ОБЪРКАХА, И ГО ПРАТИХА В ТУРЦИЯ.. ДАВАХА МУ ШАНС, НО УВИ ЗАМИНА СИ......ПО ДОБРЕ МОМИЧЕТО ДА ОПИТА В ДРУГА ДЪРЖАВА. НО Е ТУРЦИЯ. ПОЖЕЛАВАМ И ДА СЕ ОПРАВИ.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЗащо не пунат списък със всички тежко болни и нуждаещи се от животоспасяващо лечени с дарителски сметки и снимки----Защо вместо да хейтиш, не отвориш dmsbg и да дариш. Знам защо, защото си само по големите приказки, няма да дариш, само можеш да хейтиш!
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за информация на близките й:Ако правилно разбирам радиолъчение и сумата от 5000$, това най-вероятно е т.нар. гама нож, който в Турция струва точно толкова. Такъв "нож" от нова година насам има и в Иван Рилски София. Нямам инфорамция обаче при какви условия, цени и тн работи. Просто го споделям като инфо.
12
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Парите не са много и ще бъдат събрани за лечението на момичето,но аз питам за какво се харчат тези над 2 000 000 лева които събираме чрез СМС-си винаги около нова година?Дадат ни там някакви мижави обяснения за апаратура и това-онова,но народа трябва да бъде осведомен перо по перо за какво са изхарчени,иначе остава усещането,че някакви хора събират едни пари,които не се знае за какво точно се харчат.
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и аз мисля че с DMS ще стане по-бързо. Банковите преводи са за по-големи суми. Дай боже момичето да се оправи
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да разбера тази мания през последните години да ходят да се лекуват в Турция. Допреди десет години те бяха държава от третия свят, техните лекари на 90 % са завършили в България. Имах един познат, който си замина от подобно лечение в Турция. Задължително да заведат момичето в Западна Европа, там ще има много по-големи шансове. Да открият един DMS номер, така ще се съберат повече пари.
9
0
 
17
 
! Отговори
Димитър преди 8 години
DMS хора.Това е най бързия начин.Този метод се е доказал като сигурен и има отчетност при него.А и особено такава малка сума би се събрала чрез смс до края на деня.Затова моля когато някой е в такава тежка нужда нека да регистрира номер там въпреки че отнема повече време и усилия от това просто да постнеш една банкова сметка.
8
0
 
15
 
! Отговори
МОЛЯ преди 8 години
НЕ МЕ РАЗБИРАЙТЕ НЕПРАВИЛНО,НО НАЛИ И В БЪЛГАРИЯ ИМА ВЕЧЕ КИБЕРНОЖ?НА МЕН ТУРСКИТЕ ЛЕКАРИ МИ КАЗАХА,ЧЕ,АКО ТЕ НЕ МЕ ОПЕРИРАТ,ВЕРОЯТНОСТТА ДА ЖИВЕЯ Е НИЩОЖНА.БЪЛГАРСКИТЕ ЛЕКАРИ НЕ МОЖЕЛИ ДА МИ НАПРАВЯТ УСПЕШНА ОПЕРАЦИЯ, А И В ТУРЦИЯ ХИМИОТЕРАПИЯТА Е ПО-ДОБРА.ОПЕРИРАХА МЕ БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРИ,ХИМИОТЕРАПИЯТА МИ СЕ ПРОВЕЖДА В БЪЛГАРИЯ ЖИВА СЪМ ВЕЧЕ 4 ГОДИНИ.БОЖА РАБОТА Е ДО КОГА ЩЕ ЖИВЕЯ.
7
0
 
23
 
! Отговори
ИВО преди 8 години
Милото момиче! Толкова младо, а покосено от най-жестокия тумор! Господи, моля те, спаси момичето! Хора, нека помогнем!
6
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Егати държавата,щом не може да отпусне 5 000 $ за спасяването на живота на това красиво момиче.
5
1
 
12
 
! Отговори
Желаещ да помогне,но преди 8 години
Значи:1-во: Искрено съчувствам на момичето и нейните роднини!2-ро: Би трябвало здравната каса и държавата да се погриже за това момиче!3-то: Колкото и да съчувствам, гаранция няма, че това не е измама. Имаше един сайт DMS, в който уж има отчет какво става с парите, как са похарчени и т.н., но най - важното имаше епикризи и мед. документи. Тук има просто една сметка. Аз на ТОТО не вярвам, остава да повярвам на някаква сметка в някакъв сайт!
4
3
 
6
 
! Отговори
Плащач на здр.вноски преди 8 години
Жалко за момичето, но по принцип ние всички даряваме непрекъснато за лечение на такива хора, чрез здравните си вноски. Защо държавата, след като не може да се справи с лечението на момичето, не плати за друг вид лечение извън България? Едва ли точно в Турция ще й помогнат, но в случая важи правилото, че удавник за сламка се хваща, т.е. очаква се някакво чудо с лечението в Турция, което да спаси момичето, а то едва ли ще стане.
3
1
 
5
 
! Отговори
До 3 преди 8 години
Здраво си се объркал или си платен ***, като номер 2.