Близки на депутат - жертви на "ало" измама

Повярвали, че синът им дължи пари за радиатори
13
Близки на депутат - жертви на "ало" измама
Милен Михов. Кадър: bTV

Семейство на депутат стана жертва на телефонна измама.

В същото време от националната полиция отчетоха, че от началото на годината има 60 случая на телефонни измами. Това е с 15% по-малко, сравнено със същия период на миналата година, съобщи bTV.

През миналата година 918 са жертвите на „ало" измамниците, 85 са разкритите. За сравнение - през 2014-а телефонните измами са 805, а 67 са разкритите.

"Никой не е имунизиран, дори народните представители могат да бъдат обект на измама", коментира Милен Михов, депутат от Патриотичния фронт.

Родителите на Михов стават жертва на нагли измамници. Казват им, че техният син дължи голяма сума за радиатори. Започнали от 3 хиляди лева. Но като разбрали, че възрастните хора ги нямат, се съгласили и на 1500. Отворили са дума за ценности и злато. Случаят се разследва от старозагорската полиция.

Депутатът разказва, че родителите му нееднократно са ставали жертва на обаждания с разказ, че някой от семейството е болен или пострадал при инцидент. Но досега не са се поддавали.

"Родителите, колкото и да са възрастни, живеят със съзнанието, че трябва да помогнат на децата си", коментира Михов.

Инспектор Ивайло Стойчев казва, че вече се разиграва нова схема. Обажда се измамникът. После звъни мним полицай, уж да ви предупреди, че сте станал жертва на телефонна измама.

"За да ги заловим, е необходимо да се дадат пари, които да се бележат", обясни Стойчев от сектор "Престъпления против собствеността".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: телефонна измама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
тя преди 8 години
Тези измами явно протичат с предварително проучване , защото "попадат" все на възрастни с пари!
8
0
 
2
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Това е добра новина. Нека слезнат малко на земята. Малко са им взели, само 1500, този е откраднал в пъти повече.
7
0
 
17
 
! Отговори
Ив преди 8 години
1. Защо никой не потърси сметка на Цв. Цв., който преди години ошашка целия народ да си даде личните данни и да си регистрира сим-картите, след като това не дава никакъв резултат? 2. Полицията е без никакъв ресурс - нито технически и технологичен, нито професионалисти3. За първи път виждам тази физиономия и чувам това име на депутат, дето се казва, добре че са измамили родителите му, та и "народния представител" да стане известен с нещо
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко са им взели на депутатските роднини.....
5
1
 
17
 
! Отговори
bzzzz преди 8 години
Просто си закривайте домашните телефони. Да му мисли оператора.
4
2
 
6
 
! Отговори
Гадорян преди 8 години
Ало , чичо защо кашляш?!;)))
3
2
 
12
 
! Отговори
АААААА преди 8 години
НАИСТИНА ЛИ СА НЯМАЛИ ПАРИ.???ГОРКИТЕ ДА ГИ ОЖАЛИШ.
2
3
 
33
 
! Отговори
ined преди 8 години
Цели села шведи само с "ало" измами се занимават, а полицията нищо не прави да ги спре - "за да не се разваля етническия мир"
1
3
 
25
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
както винаги, четеме статистики. Действия, никакви, или ако хванат някой, после нищо не се казва дали е осъден. И само извинения, хващали "мулета " а истинските измамници не можели да хванат, и за какво бяха тези регистрирани сим карти, абе пълни некадърници, сега да видим дали ще се размърдат заради депутатчето