Всеки втори нашенец без почивка за 3 март. Защо?

Няма пари и свободно време, показват данните от анкетата ни
29 фев 2016 17:07, Красимир Ангелов
64
Всеки втори нашенец без почивка за 3 март. Защо?
Снимка: Булфото, архив

Броени дни ни делят до първия "дълъг уикенд" през тази година. Мнозина ще тръгнат отново на път по време на четирите почивни дни за Деня на Освобождението – 3 март, а по традиция от полицията очакват натоварено движение, особено в дните 3 и 6 март.

Ситуацията обаче е и малко по-различна от друг път – на границата с Гърция продължават проблемите, а за морските ни курорти още е рано.

Точно затова в разгара на приготовленията за първата поредица от почивни дни Dnes.bg реши да попита своите читатели: Ще пътувате ли извън България в почивните дни за 3 март? В анкетата участие взеха малко над 2 500 души.

Оказа се, че почти половината от запитаните (46%) не смятат да предприемат специално пътуване през почивните дни, като основната причина е липсата на пари.

Други 14% пък няма да почиват през празничните дни, защото ще се наложи да работят.

Оказа се, че повечето от тези, които все пак ще отпразнуват 3 март с пътуване и почивка, ще заложат основно на туризъм в България. Тази опция са посочили 14% от анкетираните. Едва 6% от всички ще посетят някоя чужда държава с идеята да си починат от натоварения график.

6% от хората пък признават, че все още нямат планове за почивните дни, но може да измислят дестинация, до която да отскочат, дори и за ден.

12% от участвалите в анкетата пък са категорични, че заради гръцките блокади по родната граница, повече няма да посещават Гърция с цел туризъм и няма да пълнят джоба на гърците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Иван Пешев преди 8 години
Ама откъде накъде трябва да се пътува непрекъснато и да се вменява, че ако не пътуваш е поради липса на пари. Айде къш , а не може ли просто да не ми се ходи никъде и да искам да си стоя вкъщи да си гледам децата и котката вместо да им гледам мазните хотелиерски муцуни и да им ям *** .
57
0
 
3
 
! Отговори
Край преди 8 години
Ако ви е гладна къщата обърнете се към червения кръст да ви даде помощи в натура. За каква почивка ми говорите ако нямате пари къщата да си нахраните.
56
0
 
3
 
! Отговори
Край преди 8 години
На 3март се чества Освобождението на България. За него са дали живота си хиляди Българи и Руси. ЖИВОТА си дали - а идете в Храм паметника на Шипка и се помолете да ви дигнат заплатите да можете да ходите на СПА по празниците. Какви хора станахме бе.
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГОРДОСТ къща не храни.
54
9
 
1
 
! Отговори
Край преди 8 години
Как ви минува през ум на националния празник да се жалвата от ниски заплати. Ми работете повече. Направете бизнес - произвеждайте. Овци пасете. Министри станете. Живота е ваш - какато си го наредите така ще си го живеете.
53
2
 
3
 
! Отговори
Край преди 8 години
Освобожедение за ГОРДОСТ.
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Освобождение" за бедност.
51
4
 
5
 
! Отговори
Ако преди 8 години
Ако бяхте останали в Османската империя най ниската заплата щeшe да e 1300 лири.
50
1
 
8
 
! Отговори
Край преди 8 години
Каква почивка бе това е НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК - всички на площада с децата да видите войската. Идете и на Шипка и в Плевен не ходете на спа процедури или при маляките да маате кифтедакя.
49
0
 
4
 
! Отговори
6 преди 8 години
ЗА ДА ПЪЛНИ ГУШАТА НА БИЗНЕСА
48
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
V bG nai Mnogo Prasnizi. Pistorius Kommunisama 3.3. ok 4estvane i Rabota a ne itranitcane i 4 dena kef
47
0
 
3
 
! Отговори
gost преди 8 години
така да споделя и аз няма да ходя никъде по понятните парични причини а някои зет заплатка 1000 лева почивка от 12 до 17 и в 20 са у тях интересно работно време нали а ние със минималната заплата сме милионери е затова няма да се оправим никога
46
1
 
8
 
! Отговори
честито! преди 8 години
Честито! През 2015 година, българската икономика е стигнала нивото на българската икономика от 1989 година! Кого ще съдят за това? Комунизма или капитализма?
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ми то в нашта фирма почиваме на байрямите,щото шефовете не могат да накарат турците да работят на техните празници,но могат да накарат нас да работим на българските
44
0
 
5
 
! Отговори
до 41 преди 8 години
стана така,защото сегашните частници са бившите държавници
43
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Оказа се, че повечето от тези, които все пак ще отпразнуват 3 март с пътуване и почивка, ще заложат основно на туризъм в България."....................... и по-точно от провинцията към София.Ще е пълно със зяпнали провинциалисти все едно са маймуни и им белиш банан.
42
1
 
11
 
! Отговори
Дани преди 8 години
Предпочитам да отида да се "напия и наплюскам" в някоя кръчма, както споменавате в коментарите, отколкото и четирите дни да работя за Европа. Да, в частна фирма съм и работя, когато им скимне на европейците - няма събота, няма неделя.
41
2
 
23
 
! Отговори
броя набързо преди 8 години
До ДикЩе почиват следните:1.Уредили се на държавна хранилка.2.Окопали се на сладка общинска служба.3.Дошли в частни фирми като "наш човек".4.Станали партийци Герберунгели, и т.н.
40
1
 
16
 
! Отговори
До богаташ преди 8 години
Баце ти си спомни че по площадите скачаха основно софиянци и сега те са си добре. Народа по малките градове и села гледаше тъпо и чакаше да види какво ще излезе.
39
2
 
17
 
! Отговори
на всеки три месеца преди 8 години
Българският работодател е влюбен в нискоквалифицираните кадри. Дава им минимална заплата и ги сменя на всеки три месеца!