Диан – момчето, което мечтае за книги

24-годишният младеж се обръща към вас със зов за помощ
Обновена: 1 мар 2016 19:13 | 1 мар 2016 19:13, Екип на Bulgaria On Air
20
Диан – момчето, което мечтае за книги
Снимка: bgonair.bg

Ежедневието на 24-годишния Диан преминава между четирите стени на стаята му. Изцяло обездвижен е заради заболяването си. Единствената му радост в живота са книгите.

Благодарение на тях той се пренася в един по-добър свят. Любимите му книги са приключенските романи и фантастиката.

Заболяването на Диан е мускулна дистрофия. Родителите му разбират за него, когато той е на 4 години. За съжаление докато годините минават, състоянието на момчето се влошава. Стига до там, че миналата година го приемат в болница с тежка дихателна недостатъчност. Налага се момчето да премине на апарат за дишане и трахеостомна тръба.

Всеки ден за младия Диан е предизвикателство. Момчето не може да се храни само, а месечните разходи на семейството са огромни. Майката на Диан - Людмила, е негов личен асистент. Парите, които получава от въпросната програма на социалното министерство, обаче не достигат.

Всички консумативи, които са включени в ежедневната борба за живот на младото момче са скъпи. Наскоро, благодарение на добри хора, майка му е успяла да събере пари за инвалидна количка. Държавата отпуска средства за такава през 10 години.

"Диан на практика имаше право на инвалидна количка чак през 2018-та година, ние дотогава какво да правим. Знам, че държавата ни няма пари. Но е факт, че без помощта на хора, които се отзоваха, ние количка и сега нямаше да имаме", разказва изстрадалата майка.

Въпреки болестта си, Диан не спира да мечтае. Всичко това, което му е отнела суровата реалност, намира в книгите. За това и моли всеки, който има желание, да му подари стара своя книга.

Всеки, който има желание да зарадва Диан с любимия си роман, може да се обърне към нас. Ние ще предадем вашия жест, който ще направи света за младежа едно по-добро място.

Може да изпратите вашите книги на бул. "Брюксел" 1, адресирани до сградата на Bulgaria ON AIR.

Ако пък имате желание да помогнете с финансови средства на Диан, публикуваме и дарителска сметка:

Банкова сметка:
BG56IORT73711003133100
BIC код - SWIFT code :IORTBGSF
Диан Юриев Господинов
PayPal: gospodinov3@abv.bg

Вижте повече в репортажа на Милена Енчева по Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
7
 
0
 
! Отговори
Дерек Дъглас преди 6 години
Здравейте,Имате ли нужда от спешен заем, за да изчистите дълговете си или имате нужда от капиталов заем, за да подобрите бизнеса си? Бяхте ли отхвърлени от банките и други финансови агенции? Това е лесната компания за заем. Ние предлагаме заеми на тези, които се интересуват от достъпна лихва от 3%. Размерът варира от $ 5,000.00 долара до максимум $ 100,000,000.00 долара.Свържете се с нас по имейл: easyloanfirm2020***gmail
14
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Здравейте,Имате ли нужда от спешен заем, за да изчистите дълговете си или имате нужда от капиталов заем, за да подобрите бизнеса си? Това е лесната компания за заем. Ние предлагаме заеми на тези, които се интересуват от достъпна лихва от 3%. Размерът варира от $ 5,000.00 долара до максимум $ 100,000,000.00 долара.Нашите заеми са добре застраховани, тъй като максималната сигурност е наш приоритет.Свържете се с нас по имейл: easyloanfirm2020***gmail
13
7
 
0
 
! Отговори
Bishop Jakes преди 7 години
Това е да се информира широката общественост, че епископ T.D Jakes, частен кредитор заем има отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от никаква финансова помощ. Ние даваме заем при 2% лихва за физически лица, фирми и дружества по ясен и разбираем начин и състояние. свържете се с нас днес по електронната поща на адрес: (bishopjakesloancompany***gmail)
12
4
 
0
 
! Отговори
Bishop Jakes преди 7 години
Здравей,Аз съм епископ T.D Jakes, частен заем кредитор, който дава живот на възможностите заеми. Имате ли нужда от заем спешно, за да изплати дълговете си или имате нужда от заем, за да се подобри бизнеса си? Вие сте били отхвърлени от банки и други финансови институции? Имате ли нужда от заем консолидация или ипотека? търси повече, защото ние сме тук, за да направи всички ваши финансови проблеми е нещо от миналото. Ние отпускат средства на лица, нуждаещи се от финансова помощ, които имат лоша
11
0
 
0
 
! Отговори
+ преди 8 години
До триещия коментари льольо - много си бавен, сега е 8:03, да те видим кога ще го изтриеш, лизи.
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Диан на практика имаше право на инвалидна количка чак през 2018-та година" - това е просто нечовешко! Важното е да има за ц-ни и "бежанци", всичко необходимо.
9
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"държавата ни е бедна"... а колко нови лимузини се закупиха от депутатите само последните години докато тук в белите държави политиците карат колела и използват градски транспорт, А колко милиарда се окрадоха покрай КТБ и други престъпни схеми... ако тези пари се инвестираха в децата на България положението щеше да е много по-различно...
8
0
 
20
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
До анонимния тапир. Момчето има нужда от книги, не от просташкият ти коментар. Ти няма със каво да му помогнеш. Има къде да се изявявате тия, които са ви карали да четете книги насила.
7
1
 
8
 
! Отговори
fire преди 8 години
Дианк,"Сказание за времето на Самуила" ако я искаш е твоя :)
6
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BOIKO MU IZPRATI VECE EDIN MILION , FINANSOVIAT MINISTAR GI KONFISKUVA--NE BILI CISTI.
5
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горкото момче! Обречено е, защото това заболяване не се лекува :(. Много ми е мъчно.
4
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще му изпратя книги!
3
4
 
36
 
! Отговори
КПСС преди 8 години
Докато сме стадо - ще търпим... За съжаление скоро няма изгледи за промяна....
2
59
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да чете Винету до половината и ще стане Премиер.
1
3
 
105
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Момчето има право на инвалидна колична след 3 години, но пък депутата има право на ново Ауди А8 всяка година. До кога ще търпим ?!?