Бежанци, граници, натиск… Плевнелиев свика щаба

Ситуацията е под контрол. Засега, стана ясно на срещата
2 мар 2016 18:57,
27
Бежанци, граници, натиск… Плевнелиев свика щаба
Снимка: Пресцентър на президента

Президентът и върховен главнокомандващ Росен Плевнелиев свика извънредно заседание на Националния оперативен щаб по миграционната криза. На разговорите при президента бяха военният министър Николай Ненчев, вътрешният министър Румяна Бъчварова, представители на службите и др.

Повод за заседанието е повишеният миграционен натиск върху страните от региона, стана ясно от съобщение на пресцентъра на президентството.

Още по темата
В него се казва, че Плевнелиев е оценил високо координацията и работата на институциите по превенция и овладяване на ефектите върху България от повишения миграционен натиск върху страните от региона.

Участниците в щаба са запознали президента с предприетите действия в отговор на възможните рискове от засиления миграционен поток. Разработени са и са приведени в действие ясни планове за реакция и за координация между институциите при различни сценарии за развитие на ситуацията, се казва още в съобщението.

Изработени са инструкции за взаимодействие между военните и граничните полицаи по охрана на граница. Планират се и тренировки, на които ще бъдат отработени на място съвместните действия, стана ясно още по време на заседанието.

България ще продължи да спазва европейските правила, да проверява и да регистрира съобразно европейските регламенти преминаващите през контролно-пропускателните пунктове на българска територия, обявили участниците във форума.

Президентът бил категоричен, че ефективната защита на държавната граница не е в противоречие със спазването на човешките права.

"Трябва да се прави разлика между бягащите от войни и тези, които просто търсят по-добри икономически перспективи", казал той.

Държавният глава призовал институциите да бъдат безкомпромисни към трафикантите на хора.

Участниците в срещата споделили, че е необходимо всички дейности за ограничаване на миграционния натиск върху българските граници да бъдат своевременно финансово обезпечени.

Ситуацията по българските граници е под контрол и не налага да бъде свикван Консултативният съвет за национална сигурност. Това може да се промени, в случай на рязка промяна на ситуацията с миграционната вълна, се казва още в прессъобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Един опасен за националната ни безопасност човек ръководи съвета по такава и отговаря за нея. Да си тръгва час по-скоро защото когато стане опасно ще видим само *** ***. Ако се променят нещата гледайте го как ще се превърне обратно в русофил. Колко долни българи има не е истина. Да живее Русия, единствената страна която ни обича истински. Когато турците дойдат да ни колят, нашите евроатлантически предатели ще гледат *** или ще бягат. Само Русия ще ни спаси.
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Австрия и Вишеградската четворка ни подаряваха оградата, а Бойко отказа, да се мазни на Баба си. Сега да го видим? Как се пази граница без граница? Нали всичко е разрушено?Боко, любимец на бабите и лелките, същите тези баби и лелки ще те проклинат, като почнат да изнасилват дъщерите и внучките им, "нещастните" натрапници.
16
1
 
4
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
До 17Псалом 32:18-22 "Ето, окото на Господа е над ония, които Му се боят и които се уповават на милостта Му, че Той ще спаси душата им от смърт и във време на глад ще ги прехрани.Нашата душа се уповава на Господа: Той е наша помощ и наша защита; за Него се весели сърцето ни, защото на Неговото свето име се уповаваме. Да бъде милостта Ти над нас, Господи, според както Ти се уповаваме."
15
0
 
6
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
До 17Бог е с тези които се уповават и надяват Нему и които са с Него.
14
0
 
0
 
! Отговори
х. преди 8 години
Сформирай народа по паравоенни квартали и села.Да знаят какви ги вършат.Защото иначе са овце и ще ти изгори плевнята.Даеба.
13
0
 
8
 
! Отговори
ужас преди 8 години
Като ги гледам тия от снимката дано господ все още е българин .
12
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Президрнтът държи здраво фронта!Все пак, хубаво ще е новият президент да е още по-голям ястреб! Още пет години мачкане на руските агенти и България най-накрая ще се възроди!
11
2
 
11
 
! Отговори
Идеалист преди 8 години
Няма ли край на мандата му?!
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво!Друго си е когато държавните ръководители вземат сериозно нещата в своитр ръце!
9
2
 
10
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Друга статия която описва българските граничари като зверове в човешки кожи,ще свърши повече работа от всички тия заедно.
8
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този ми е най-несигурен. Даже е предател. Как пък успяхме да изберем такава мижитурка за върховен Главнокомандващ. Дано, до изборите не направи някакви антиБългарски мизерии и предателства.
7
0
 
7
 
! Отговори
Положението вместо преди 8 години
да се влошава,става трагично.Гр.министър Музалас заяви,че границата Гърция-Македония е окончателно затворена и че бежанската криза ще продължи 2-3год.и че не трябва да има паника,но трябва всяка седмица да се търси място,където ще се настаняват около 15хил.В този момент на границата Македония-Гърция са около 12хиляди,освен това гр.министър Коруплис е отправил писмо,като иска от банките ученическите лагери,за да могат да се настаняват бежанците.
6
2
 
36
 
! Отговори
патриот преди 8 години
"България ще продължи да спазва европейските правила, да проверява и да регистрира съобразно европейските регламенти преминаващите през контролно-пропускателните пунктове на българска територия"- какви правила бе,каква регистрация бе *** недни!Тези мюсюлмани трябва да бъдат избити още на границата, иначе нямат спиране! Вижте ги какво правят в Гърция, Македония,тези ли бягат от война или те я създават!Нашия народ е под голяма заплаха!Ебам ти европейските норми,став въпрос за нашето оцеляване!
5
0
 
23
 
! Отговори
мм преди 8 години
""Трябва да се прави разлика между бягащите от войни и тези, които просто търсят по-добри икономически перспективи"- ***, тези ще ни завладеят , а ти си взел да ми правиш разлики...!Всички трябва да бъдат връщани обратно, иначе сме изгубени като нация, разбираш ли български бе ***?
4
1
 
28
 
! Отговори
разбирач преди 8 години
НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ КАКВОТО И ДА БИЛО !!!! СЛЕД 15 МАРТ БЕЖАНЦИТЕ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ИДВАТ КЪМ ГЕРМАНИЯ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ, И БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ "ЗАВЛАДЯНА" !!!! МИЛИОНИ БЕЖАНЦИ ЩЕ ДОЙДАТ В ЕВРОПА ПО ПЪТЯ СИ ЗА ЗАВЛАДЯВАНЕ !!!!! ЕДИНСТВЕНОТО, КОЕТО МОЖЕ ДА НАПРАВИ ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН Е ДА СЕ ЗАПИШЕ НА СТРЕЛБА И НА БОЙНИ СПОРТОВЕ - САМО ТАКА ЩЕ МОЖЕ ДА ОЦЕЛЕЕ !!!!!!!
3
0
 
17
 
! Отговори
аааааааааа преди 8 години
отиде туристическия сезон-черен мигрант ...рускиня по минокини,мигрант..рускиня-нещо несъвместимо нали...да му мислят мутрите с празните хотели..
2
0
 
23
 
! Отговори
морски преди 8 години
Тези бежанци да не прецакат летния сезон?!
1
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
като ги гледам и се чудя какъв ли мъдър план са измислили за противодействие, включващ 2 самолета, 1 танк и велосипеди?!? армията е една скъсана и скапана, пари за хляб и вода нямат тръгнали граници да ми пазят. злета, дотам окрадохте държавата, хак да ви е