КАТ: Колите без "Гражданска" се дерегистрират служебно

Глобата за автомобил без застраховката е 250 лева
Обновена: 4 мар 2016 18:45 | 4 мар 2016 18:45,
25
КАТ: Колите без "Гражданска" се дерегистрират служебно
Снимка: Архив Bulphoto

Проверките по пътищата зачестиха. Полицията следи за задължителната "Гражданска отговорност", а от вчера е в сила служебното дерегистриране на коли без тази застраховка.

Още по темата

Парадоксалното е, че ако се стигне до глоба, плащането й зависи единствено от добрата воля на нарушителя. От прехвърлените за принудително събиране глоби в НАП през 2015 са събрани едва 2%, съобщава bTV.

Към данъчните са били насочени над 2000 наказателни постановления. Вместо 1 млн. те са събрали малко над 20 000 лева.

Ако се забавят още няколко години глобите се превръщат в несъбираеми, а нарушението в безнаказаност. В случай, че водачът направи катастрофа във времето, в което няма застраховка, тогава гаранционният фонд ще плати на пострадалите, но на него не.

Именно в гаранционния фонд отиват парите от глобите  - с тях се плащат обезщетения заради щети причинени от автомобили без задължителната гражданска отговорност. От фонда не могат да накарат данъчните да събират повече.

В момента санкцията за кола без гражданска отговорност е 250 лева. Близо 20% от автомобилите са без гражданска отговорност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ZAKUPIL SAM KOLATA ZA 500 LV.,A TE MI ISKAT 250.NIKOGA NIAMA DA PLASHTAM.GIVEIA POD NAEM,RABOTIA NA CERNO--DA MI VZEMAT GOLIA ...
19
0
 
0
 
! Отговори
До Батакист преди 8 години
Ти ся кво, искаш да накараш милиционерите да работят ли?
18
1
 
5
 
! Отговори
:( преди 8 години
Къде отиват парите от тези застраховки?
17
0
 
9
 
! Отговори
ля ля преди 8 години
не на застрахователитене на банките
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези 20 % са колите на властта ! Онзи ден аудито на НСО което бутна човека също беше без гражданска, проверено по номера в гаранционнен фонд! Какво правим с него?! Или за едните майка, за другите мащеха !
15
0
 
3
 
! Отговори
До номер 10 преди 8 години
Не те знам в коя Европа си ги видял тия застраховки друже, но във Великобритания например не е така. Не те знам дали изобщо си напускал дори България, но доколкото знам от познати живещи във Италия, Германия, Франция и Испания, и там не е така....
14
2
 
8
 
! Отговори
Гинес до5 преди 8 години
Така е защото , всички от ЦК на БКП и ДС решиха да се освободят от ангажимента да мислят за тебе! Те решиха от кому нисти да станат капиталисти за една нощ.сега вече ти се оправяй сам! Те окрадоха държавата и всичко ценно е тяхно те са милиардери. Сега те ти казват че " демокрацията" е лошо нещо и още крадат и грабят . А ти им вярваш и ги избираш да те управляват! Те затова си на това положение! И не искам да ме вписваш в рекордите на Гинес.
13
0
 
10
 
! Отговори
до 10 преди 8 години
Това в България неможе да стане по простата причина че Ако застрахователните компаний приложат Пълният пакет които си изредил в Коментара си те или ще фалиратИли Ежедневно ще трябва да има Съдебни дела срещу Държавата за Неправилно обазначени пътища, Липса на маркировка на някой от тях и окаяното състояние в което се намират с дупки, ями и гамули като прясно разорани ниви който са основните предпоставка за Пътно Транспортни Пройзшествия
12
1
 
12
 
! Отговори
11111111111111111111 преди 8 години
Ако нямаш ЗДРАВНА осигуровка нищо не ти правят а за гражданска ти спират колата Кое е по важно в България колите или здравето -съдете сами
11
6
 
9
 
! Отговори
щщд преди 8 години
Както казваше Павел Попандов в "Щурец в ухото" :- Всеко седнало у кола..." Който няма пари за застраховка да не кара. Защо трябва да плащам застраховка за старата си кола,а някой тарикат да не плаща. Като се случи нещастието това помага- и за щети ,и за лечение. Много Андрешковци се пръкнаха в бедната ни родина...
10
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо сравнявате България с Германия? Та ние сме най-бедната държава в Европа. Хорицата нямат пари да си платят застраховката, вие ще ги карате да плащат и регистрация. Да не говорим за качеството на застраховките. И там няма място за сравнение.
9
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАШАТА ГРАЖДАНСКИ ОТГОВОРНОСТ Е ПЪЛНА НУЛА В ЧУЖБИНА ОБИКНОВЕНАТА ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ ПОКРИВА1.НАНЕСЕНИ ЩЕТИ НА ОСИГУРЕНОТО ИЛИ ОЩЕТЕНОТО ЛИЦЕ на трети лица също2.ЗАЩИТА с СЪДИЯ ИЛИ АДВОКАТ ПРИ НАЛИЧИЕ НА ПРОБЛЕМИ ПРИ ПТП3.ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ПЪТНА ПОМОЩ4.ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПОКРИВА СТЪКЛАТА НА АВТОМОБИЛА ПРИ КРАЖБИА при заплащане на символична сума от 10 до 40 евро застраховката покрива също защита от КРАЖБА, Природни Бедствия ,Палежи, Драскотини, та дори и Умишлено Напукани Гуми
8
0
 
7
 
! Отговори
ив преди 8 години
По онова време,преди две години живеех в Офенбах. И това бяха чести случки с нашенци там.
7
4
 
56
 
! Отговори
аз преди 8 години
50% от колите нарушите ли са на служители на МВР,нямат винетки,ГО,тъмни стъкла нагли нарушения и всичко се оправя с служебна карта!?докога?
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 6. Ти в коя германия живуркаш бе ИВ? От 15 години живея в Саарбрюкен и такова животно за което пишеш не съм видял! Да не би да живуркаш в ГДР-то? Не лъжи хората че ще вземат да ти повярват на глупостите!
5
24
 
18
 
! Отговори
ив преди 8 години
В любимата ни Германия,когато полицаите /които редовно наобикалят паркингите и оглеждат/ видят,че колата ти е без застраховка веднага свалят номерата и ти оставят бележка да си ги търсиш в районното. Освен новата полица,трябва да си носиш и платената глоба,за да ти върнат номерата. Нашата кола го отнесе по същия начин. Или приемаме правилата на играта и ставаме европейци,или си оставаме в ***. Трети път няма.
4
2
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Автомобилите без Мутренска застраховка се деригистрират от служителите на мутрите и глобите ще ги плащате в троен размер. Много ми е интересно защо по времето на Тато нямаше Мутренски застраховки Вминетки а само си плащаш данъка в общината минаваш на преглед в Кат и си свободен да обикаляш Родината! Какво ли се промени от тогава? Заплатите ли ни са по високи цените ли са ни по ниски или пътищата са без дупки и кръпки? Това ако може някой да ми го обясни ще го запиша в книгата на Гинес!
3
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази статия е написана с краката, половината неща са недоизказани, а другата объркана.
2
0
 
34
 
! Отговори
1111111 преди 8 години
До АнонименНе е важно колко са без застраховки, важно е колко от тях се движат!
1
32
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Оня ден се возя в един бус и шфьорчето ми казва да си сложа колана. Питам го защо, след като се мотаме из града. Той: да не те засекат камерите.Поглеждам го наистина учудено и му казах: Братко, ти в Биг Брадър ли живееш? Ако има камери за които говориш, те само снимат дали си с телефон или с колан. Не се отнася за другите пътници-само за шофьора. Така че не ме занимавай с глупости.Гледа ме като натровен.