Полицаи на протест: Всяка година им взимали по нещо!

Социалният пакет на служителите се влошава, алармира синдикалист
5 мар 2016 10:21,
139
Полицаи на протест: Всяка година им взимали по нещо!
Снимка: архив, Булфото

Всяка годна нещо се взима и нещо се влошава в социалния пакет на служителите на МВР. Става въпрос за трайната тенденция за влошаване условията на труда в тази сфера. Така Галентин Грозев, председател на синдикалния алианс "Сигурност", МВР, обясни готвения протест на полицаи и пожарникари.

Още по темата
По думите му от страна на министерството трябва да дойде гаранцията, че тези пари няма да се изпарят.

"Ето това е проблемът. Не виждаме кога ще се осигурят ресурси и как ще се гарантира правилното им използване, за да бъдат насочени именно там, където е проблемът", каза още Галентин Грозев, председател на синдикалния алианс "Сигурност", МВР.

"Гаранти за това как ще се харчат парите, как ще се подобрят работните процеси в министерството, което е абсолютно необходимо, и част от тази реформа, не е проблем на закона. Той е проблем на управлението. Намаляването на обезщетенията от 20 на 12 заплати е въпрос какво може да си позволи бюджета. Това не е синдикален въпрос", контрира зам.-министърът на вътрешните работи на МВР Цвятко Георгиев.

"Имаме специализиран отряд за обрба с тероризма и ние постоянно трябва да проверяваме своята готовност за това дали винаги сме готови да реагираме на спешни акции. Много е вероятно такива подобни мероприятия, да продължават да бъдат правени по различни поводи в столицата и на други оживени места. Всеки един сигнал ние считаме за сериозен, затова го проверяваме така, че да изчистим всички възможни заплахи", обясни в  зам.-министър на вътрешните работи Цвятко Георгиев пред Нова телевиция. Изказването му бе по повод засиленото полицейско присъствие в столицата на 3-и и 4-и март.

По думите му сигнали за опасност често се получават в службите на МВР. Но не уточни каква е била заплахата, вдигнала на крак цялата структура на сектор "Сигурност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БЛИЗО МИЛИАРД И ПОЛОВИНА ГОДИШНО, ЗА КАКВО?!!! ЗА ТОВА, ЧЕ ХОРАТА МАСОВО ПЛАЩАТ НА ЧАСТНИ ОХРАНИТЕЛИ ЗАЩОТО МВР НЕ МОЖЕ ДА ГАРАНТИРА СИГУРНОСТТА НА ИМУЩЕСТВОТО ИМ. ИЛИ ЗА ВИЛНЕЕЩАТА ПРЕСТЪПНОСТ ПО СЕЛА И МАЛКИ ГРАДОВЕ ИЛИ ЗА КОРУПЦИЯТА НА ПЪТЯ... ЗАКАКВО ТОЧНО ДА ИМ СЕ ПЛАЩА ПОВЕЧЕ?
79
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те вместо да ламтят за придобивки, да си вършат съвестно работата. Не може да имаме най-много ченгета на глава от населението в ЕС и в същото време да сме първенци по битова престъпност.
78
2
 
4
 
! Отговори
иван преди 8 години
тази година е време да им вземат кошера на тези търтеи
77
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
време е да изметем наглите ушевите
76
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АКО НЕ ИЗЛЕЗЕМ НА КОНТРА ПРОТЕСТ СРЕЩУ *** ОТ МВР БОЙКО ЩЕ КЛЕКНЕ И ЩЕ НИ УВЕЛИЧИ ВИНЕТКИ ГРАЖДАНСКА И ДАНЪЦИ ЗА ДА НАЛЕЕ В ЗАПАЛТИ НА МВР
75
6
 
9
 
! Отговори
Наум преди 8 години
До 107 ПлюнчоТипично нагло и презрително поведение, все едно някой ти е длъжен за нещо. Защитавай си "правата" колкото си искаш, като не се върши работа и не се осигурява ред и сигурност на белите българи хората ще се махат и ще ви оставят да си делите все по-намаляващия "социал" с една група хора които Индия призна за свои. Или ще се справяте с престъпността особено битовата или неизбежно ще губите малко по-малко всичките си права и привилегии. Един СОТ предлага по-добра сигурност от полицията
74
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полициит в България са едни събирач на пари....
73
2
 
2
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Ооо ти си направил умозаключение !! Браво !
72
3
 
3
 
! Отговори
Неа до 108 преди 8 години
Не сте Вие този който ходи , там от където всички бягат . Повече няма какво да коментирам . Просто исках да изкажа възмущението си от простиращата се бай Ганьовщина ...
71
9
 
4
 
! Отговори
Неа до 108 преди 8 години
Всеки ли е компетентен , че да ми обяснява ? Май се засегнахте .... Съжалявам . Мъжа ми е полицай и всякакви обяснения ми идват в повече , от хора които хал хабер нямат за какви решения става въпрос ....
70
12
 
5
 
! Отговори
фен преди 8 години
Като не ви харесват полицаите що не идете да пазите границата сами. Внимавайте какво си пожелавате да не ви стигне.
69
2
 
10
 
! Отговори
ник преди 8 години
Реформата трябва да започне с подмяната на мин. 1/3 от полицаите и наполовина съкратена администрация.
68
3
 
3
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Ами ...те са такива ...останалите не издържат дълго . Не ми обяснявайте нещата от живота , моля .
67
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И освен всички привилегии не плащат винетки..гражданска..данъци!Точат бензина от служебния прдялник..
66
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МВР В СЕГАШНИЯ СИ ВИД Е ЕДНА БЕЗПОЛЕЗНА СТРУКТУРА..И НЕ САМО ТОВА АМИ Е ВРЕДНА ЗА ОБЕСТВОТО!ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИЕ И УВОЛНИ ДО КРАК !
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TOVA DA NE BI DA SA BEGANZI OT SIRIA,KOITO PROTESTIRAT?
64
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алооооо, търтеите с униформи - ЗАЩО НЕ ПОИСКАТЕ ДА ПОРАБОТИТЕ МАЛКО ЗА ТЕЗИ ПАРИ, АААА ?!?! По цял ден джиткате с държавните коли, вечер спите по паркингите....Тук-там набиете някой безпомощен бездомен - това ви е работата. И даже и пари искате за това, от нас ги искате - няма такава наглост и безочие. Кажете първо какво правите за нас, за да ви даваме повече. На нас, в частния бизнес, кой ни дава ? Изработваме си всичко сами, че и вас издържаме. НАГЛЕЦИ БЕЗПОДОБНИ !!!
63
3
 
15
 
! Отговори
чоека преди 8 години
Не се влошава, а се изравнява с другите професии. 12 заплати ми звучи добре. Такъв е бюбджета! И първо да ги научат как се поздравява човек с израза "Добър ден"!
62
3
 
2
 
! Отговори
Неа до 88 преди 8 години
Ти кой беше , че да определяш личния ми бюджет ?
61
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е вярно,че полицайте ни са много-точно обратното е.Не достигат.