Рашидов награди Тед Кочев, зарадва го с БГ гражданство

Знаменитият режисьор ще преподава в НАТФИЗ
11 мар 2016 15:07, Красимир Ангелов
13

Снимка: Булфото

Министърът на културата Вежди Рашидов направи най-големия подарък на именития холивудски режисьор с български корени Тед Кочев, сюрпризирайки го с новината, че получава българско гражданство.

Още по темата

Новината дойде по време на награждаването на режисьора на "Рамбо" с най-престижното отличие на Министерството на културата "Златен век" - звезда.

Самият Тед Кочев обеща да направи филм за спасяването на българските евреи от цар Борис III. Роденият в Канада в семейство на български емигранти Кочев не скри намеренията си да започне да преподава на младите студенти в НАФТИЗ.

Снощи, по време на откриването на "София филм фест", Кочев получи "Наградата на София" за принос в киноизкуството. Развълнуваният режисьор благодари за наградата на български език. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Вежди РашидовТед Кочев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Ъъъ преди 8 години
КАТО СТЕ ТОЛКОЗ ЕРБАБ ЩО НЕ СИ ЗАСНЕМЕТЕ ФИЛМ, ЗА КАКВОТО ВИ СЕ ИСКА?
8
3
 
0
 
! Отговори
циника преди 8 години
10, аз съм комунист. Фашизоидите на сидер, заедно с теб - в общ селски кло.зет! Айде, марш! Без да се налага да повтарям!
7
2
 
1
 
! Отговори
циника преди 8 години
Това ли ще правиш, бе Кочеф? Ще чистиш имиджа на един мръ.сен, селски цар, захвърлен отдавна в кло.зета на историята ли? Айде, марш откъдето си дошъл!
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да направи филм за Винету
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кусур му е, ако живее с 300 лв на месец като повечето българи! И вързан да е с окови, ще ги прегризе и ще преплува Атлантика чак.
4
0
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
как Тервел посреща араби може да е заглавието и темата, иначе БХК ще ти прати нота ;)да не съм офф ще има много ползи от Кочев в НАТФИЗ.
3
0
 
14
 
! Отговори
me преди 8 години
Много ми е симпатичен Тед Кочев, да е жив и здрав. Рядко се вижда дете на емигранти, което на толкова години да говори български с толкова кеф. Вижте Нина Добрев, едно изречение на български не може да върже. Тъжна картинка. Така че шапка му свалям на Тед.
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Темата за еврейте се изтърка.
1
0
 
35
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Точно филм за евреите ли, хайде стига, има достатъчно. В момента нещо историческо от рода как Тервел спира арабите ще е по-актуално, хем Европа да знае кой ги е спасил, хем да види как се действа с тези ;)