А Je suis "Овча Купел" кога?

Държавата насила прави Динковците герои, защото няма Държава
Обновена: 25 мар 2016 10:47 | 25 мар 2016 09:00, Александър Попов
161
А Je suis "Овча Купел" кога?
Снимка: Булфото

Атентати във въздуха, атентати на летища, атентати в метро, атентати на улицата. Страх!

Нашата съпричастност се изразява в Je suis-та и национални флагчета. Няма как да не сме загрижени, защото и на нашата граница се "пече", някои експерти вече предрекоха, че милион бежанци ще потропат на вратата ни.

Шегуваме се, че страната ни е толкова зле, че и мигрантите не искат тук. Ама не е шега. Зле е, защото сме сила само във Facebook, иначе всеки се е заврял в собственото си кьоше. В квадратните метри, които ще изплащаме цял живот, че и за децата ще има. И тракаме ли, тракаме на клавиатурата. Залисани да сложим френския или белгийския флаг сме забравили съвсем българския.

Още по темата

Днес в съда е Динко от Ямбол, който ще отговаря защо е заловил няколко десетки бежанци, удрял ли ги е, държал ли се е невъзпитано с тях. Сигурно има алинеи в закона, по които може да отговаря, затова и Българския хелзински комитет са се възползвали.

Същият комитет, в чиято класация фигурираше осъден за убийство за... Човек на годината.

Никой няма нужда от някакво героизиране на Динко, защото не е негова работа да се превръща в ловец на глави. Динко може и да не е прав, но двойният аршин в обществото е явен. Динко се е появил там, където е изгубила държавата, в случая тези, които охраняват границата. А за далаверите на полосата да му мислят министрите.

Странно е обаче БХК как се хвърля като Матросов на амбразурата, при това избирателно.

Вчера жители от столичния квартал "Овча купел" изляха мъката си и разказаха как живеят в страх, стават свидетели на кражби и терор от самонастанили се роми. Къщите в гетото се разрастват, кметът е вдигнал ръце и признава, че не може да се справи.

Държавата ти казва в прав текст, че не може да се справи!

При това в столицата, дори не става въпрос за по-малки градчета и селца, които отдавна са превзети. В които старите хора заспиват, треперейки дали ще бъдат ограбени или изнасилени. И няма на кого да се уповават, защото млади няма.

Кажете с какво е по-различен страха от това да не те пребият или ограбят нощем от този да не се взриви бомба в метрото? Няма, колкото и немулти-култи да звучи.

Започнахме неслучайно с Динко, защото Българският Хелзински Комитет няма да запретне ръкави да защити жителите от "Овча купел", защото не става въпрос за малцинства, които имат само права. Задължения като спазване на закона е нещо пожелателно. Среща се, но потъва в масовия случай на беззаконие.

Както можете да се досетите "Je suis Овча Купел" няма да има. Не е модерно. А и сме страхливци, току-виж БХК ни погнало, че сме накърнили достойнството на някоя ранима душа сред неспазващите закона.

Гетото ще си расте, защото няма държава. Всъщност страната бавно и полека, но със сигурни темпове, върви към едно голямо гето, защото се позволява на някаква част от обществото да бъде над алинеите. Алинеи, по които съдят Динко.

И в Овча купел ще се появят Динковци, защото си има природни закони. Ще ги заклеймяват, че са престъпници, но когато е трябвало да се помогне на Динковците - кметовете вдигат безпомощно ръце.

Белята в един момент ще стане - дали в "Овча купел", дали в "Орландовци", дали в Гърмен, дали под Аязмото. Защото българският мултикултурализъм не расте на благодатната германска почва. Защото Динковците ги съдят, а на другите се изливат милиони за интеграция. Не че я искат, но парите си потъват в избрани джобове над четвърт век.

Чудя се само, когато се подпали нашето родното килимче какво ще си сложим на профилна снимка във Facebook? Je suis...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: ромиБХКДинко Вълев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До кога ще мрънкаме по разни сайтове до кога ще чакаме някой др да ни сърши работата и до кога ще си отглеждаме неандерталци? Кога ще се оправим? Никога! Трябва да сме навън! Ама не сме защото сме страхливци защото сме мишки и ще си останем такива.
70
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Je suis philipovci.je suis stolipinovo.da jivee svobodnata chalga...
69
0
 
1
 
! Отговори
Параграф 22 преди 8 години
Къде са отрядите?!
68
1
 
3
 
! Отговори
Кочо преди 8 години
Кметът не могъл да се справи,а взима една капа пари и с тях се справя.Като е некадър,защо се е кандидатирал за кмет?Само питам.
67
1
 
4
 
! Отговори
Хах преди 8 години
Що ми се струва, че О. Купел ще разпали нещо, а БХК не ги мислете толкова, един ден народа ще ги изправи до стената. Оня ЯдеСалам адвоката му се чуди къде да се скрие сега та и техния ред ще дойде
66
1
 
4
 
! Отговори
Selo shipka преди 8 години
Dali se posmee bulprezidenta ili bulpremiera, nekoi ot bulgar ministrite ili buldeputatite tam da ide na razhodka bez ohrana s publik bultransport ili kato peshehodec turist veloturist?!:-):-):-):-):-):-):-)
65
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой им пуска ток на незаконните постройки и после сметките влизат на нормалните потребители , като включено в разходите на енергоразпределителните дружества в графата "технологични" загуби 15 % . Кой ще осъди енергоразпределителните дружества , за незаконната им дейност , като включване на незаконни постройки в енергомрежата и после включването на тоя "потребители" , като технологичен разход . Въз основа на КОЙ закон , се включват незаконните постройки към енергомрежата .
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ami kato e slaba durjavata da integrira romite,purvom mahnete dps ot vlastta i shte vidite kolko e lesno kato nyama pari za kebapcheta i oriz
63
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Овча купел има във почти всеки град,интеграция звучи утопично,смешно,,ако .... се бяха интегрирали досега да.се беше случило.Имали са векове за това.
62
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставки на кмета на София и м-ра на вътрешните работи.Щом не могат да се справят със закононарушителите не са за позициите,които заемат.
61
1
 
18
 
! Отговори
До 76 преди 8 години
Не разбрахте ли,че няма кой да помисли за обикновения данъкоплатец.От него се иска само да плаща данъци и да спазва закони,които се погазват и от най-0високо място и от неандерталците,самонастанили се в чужда земя.Те убедено говорят,че държавата е длъжна да им дава.Само да им дава.Не смятат за нужно да учат,да работят,да плащат данъци и живеят по правилата.Претенциите им ще се увеличават пропорционално на размножаването им и ако няма кой да ги озапти
60
1
 
28
 
! Отговори
СМЕЛОСТ преди 8 години
Смелост се иска от държавните мъже да вкарат в пътя ***,но не го правят защото им трябва електорат.С тази бърза раждаемост не ни трябват бежанци.Ние скоро ще бъдем превзети от тях.По телевизията преди дни една журналистка пита дали знае "Аз съм българче".А то отговаря,че цяла България ги мразела.Откраднаха се ужасно много пари за "интеграция",а по селата и не само там става все по-страшно,но Хелзинският к-т не защитава пострадалите,а побойниците.Той знае как се печелят пари.
59
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Красна поляна и общежитията от една страна Факултета от другата?Просто е един малък ад!Махнете тези общежития и постройте нещо полезно, а не развъдник на наркомани, *** и бандити.Няма ли кой да помисли за обикновения данъкоплатец?
58
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен..... НЕЩО ГОВОРИ ЛИ ТИ ......ГОВОРИ МИ - РОТШИЛД. АМА НА ТЕБ ЩО НЕ ТИ ГОВОРИ НЕЩО - РОДШИЛД ? ИЛИ НЕ ИСКАШ ДА ГО ЗНАЕШ . 68% -СОБСТВЕНОСТ НА РОТШИЛД ГРУП.
57
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 65 . Как ще плаща ,,Лукойл,,? Нали е собственост на ,,РОТШИЛДГРУП,, Смее ли Тиквата ? Веднага ще го изритат .
56
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Международната хелзинкска федерация (International Helsinki Federation for Human Rights) е бивша самоуправляваща се международна група от неправителствени организации с нестопанска цел, действаща от 1976 до 2008 г. в защита на човешките права в Европа, Северна Америка и Централна Азия. БХК не са нито Хелзинкски нито комитет а шайка наgли адвокати с гръмко име търсещи печалби от слабостите на закона и държавата.
55
4
 
30
 
! Отговори
Berlin преди 8 години
Цитат: "Nqmam dumi shte otkacha kak shte mi govorqt taka v balgariq"Динко от Ямбол (патриот)Шапки долу!
54
3
 
51
 
! Отговори
акуд преди 8 години
аз заставам зад динко.няма как нарушител на границата на България и ЕС да има права. няма как нарушител което го прави престъпник да има претенции как е задържан. тези същества нямат документи. никой незнае какво са.
53
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, има си природни закони като 3-ти закон на Нютон или принципът на обратната връзка в обществото.Докато няма автентични НПО в България създадени от инициативата на гражданите, автентични синдикати издигнати от средата на служителите и работниците, обществената система ще е диспропорционална, ще имаме армия от бюрократи, която съществува сама за себе си.Съжалявам, но това важи за всички съвременни институции включая и наддържавните.
52
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещата ще се оправят когато и Българите започнат да е оплакват за всяка дреболия на Хелзинския комитет!