Български пилот за срещата с НЛО: Това нещо беше с нас 7 минути

Историята на Господин Господинов - пилот, почетен консул, художник
10 апр 2016 14:28, Елка Василева
53
Български пилот за срещата с НЛО: Това нещо беше с нас 7 минути
Снимка: bTV

Някои хора имат толкова странен живот, че той изглежда направо невероятен. Един от тези хора е Господин Господинов - почетен консул на Гана в България, дългогодишен пилот, художник. Човек, преживял среща с извънземен разум, разказва bTV.

Той е летял 11 години със свръхзвуков изтребител МиГ-19. Летял е и с Ту-154. Минал през  селскостопанската авиация. Летял и в гражданската авиация.

„Свърших с военната авиация, минах през селскостопанската авиация, две години по 6 месеца бях в Судан, пръсках срещу скакалци. Имахме тогава държавна награда от Судан”, спомня си Господинов.

След като напуска селскостопанската авиация, Господин Господинов започва да лети с пътнически полети на „Балкан”. Като че ли е открил по-спокойна работа, но само на пръв поглед.

Една среща във въздуха променя всичко. „Бях командир на Ту-154, изпълнявахме чартърни полети. Това беше 1981 г., юни месец някъде, изпълнявах полет София-Франкфурт-Варна. Летяхме на 11 500 м. височина. Около езерото Балатон в Унгария получих съобщение от районник на диспечерска служба Виена, че по данни на предния самолет се виждало някаква светеща точка в небето, за мое сведение го казваха.

Изведнъж ме накараха да погледна пак и очите ми станаха като паници. Идва срещу нас и увеличава размерите си за части от секундата. Дойде от дясната страна на самолета, сви и тръгна с нас.

Радиовръзката изчезна внезапно, локаторът също спря да работи. Това нещо беше с нас 7 минути. Всички пътници бяха вдясно, наложи се да поемам управлението, за да компенсираме теглото на тия пътници. Извикахме трима души от кабината, за да заснемат”, разказва за близката среща Господинов.

„Въздухът в кабината вибрираше. Аз съм го нарисувал, но естествено не може това, което е било точно, но в този порядък. В средата огромна черна зона така да кажем, но такова черно, каквото не съм виждал и някак дърпа. На 7-мата минута изведнъж обратно, в обратна посока замина. След което всичко се възстанови”, допълва той.

„Това нещо беше с големината на един 5,6-етажен блок. По мое мнение и данни на останалия екипаж беше на около 400 м от нас”, обяснява Господинов.

„Всички решихме да не вдигаме шум по този въпрос. Месец преди това един съветски екипаж е имал подобен случай, екипажът беше свален и никога повече не са го пускали да лети”, разказва Господинов.

Той казва, че срещата го е вдъхновила да се заеме с изкуство. И така пилотът Господинов се превръща в художник. С изкуството обаче не свършват интересните моменти в живота на този необикновен човек.

През 1986 г. получава предложение да  отиде в Акра, столицата на Гана, за да създаде офис на „БГА Балкан” там. Шестмесечната командировка се оказала десетгодишна.

Когато си тръгва от Гана, правителството предлага на Господинов да стане почетен консул на страната у нас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЛУУУУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА!ТЕЗИ НЛО ПОСРЕЩАЧИ СА МИ НАЙ СМЕШНИТЕ ХОРА В СВЕТА!СЪЩО КАТО ВЯРВАЩИТЕ В РЕЛИГИИ..БОГОВЕ И ГАДАТЕЛИ!
31
2
 
1
 
! Отговори
НЛО преди 8 години
До 41 -УМнико, транспортна и пътническа са две различни неща. Както е написано двата полета са чартъри а не редовни, направих си труда да попитам по-умни. Така, че гледай си твоите неща а не баща, брат ми ..... това го имахме като похват в детската градина!
30
4
 
4
 
! Отговори
Приземен преди 8 години
Височина на полета на Ту154 - 11 100 - таван на полета (не става да летиш дълго) - 12 100. По инструкция, специално за 154 и 154М - превишаване на височината (не на тавана) се допуска само в извънредни ситуации - например избягване на фронт ..... В 1981 година кой пътуваще на Запад? и сред екипажа и пътници не имало хора на ДС? и руснаците са писали в интернет за сварения от полети екипаж един месец преди природно явление да накара нашенеца да вижда НЛО
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То и аз съм извънземен ама не ми вярват !Вярват само на Бойко защото е *** като тях .
28
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НЛО КонсулИзключително тъпо парче. Човекът казва , че е извършвал полет София-Франкфурт-Варна. Кое е чудното?. Имаше авио компания "Балкан", имаше самолети и се извършваха различни курсове..
27
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да-а, скучничко е тези дни, не се вестяват ни Путин, ни Ердоган, никой. Трябва да се оживи народа, с НЛО, разбира се! Художниците имат развинтено въображение.
26
8
 
1
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
През Франкфут може да се лети и до Ушуайя. Много граждани на света бе. Се професори се всичкознаещи и без пари за цигари във джоба.
25
16
 
5
 
! Отговори
Мохамед Аллахов преди 8 години
Добре че не е видял еврейчето Исус или арабчето Моамед или самия дяволски Аллах!;)))
24
0
 
0
 
! Отговори
Ще си пусна преди 8 години
Тор браузър и щи скъсам трътката ***
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е ......е сещате се нали
22
25
 
5
 
! Отговори
НЛО Консул преди 8 години
Не знаех, че от София за Варна се минава през Франкфурт. Сега вече знам. И съм доволен, че са го приземили този пилот от Бога .....
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господинов чул? За руският случай, а за неговия никой не чул?! Невъзможно. Ха, ха, ха и минутите следиш?! А се бил уплашил.
20
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо си санувал,брат ми.
19
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Потърсете "ball lightning" (кълбовидна мълния) в YouTube и доста видеа на НЛО ще ви се изяснят :) "Въздухът в кабината вибрираше." от електрическия заряд. Има и доста големи и се подвизават високо в небето. Дошла е до самолета привлечена от голямото метално тяло. Като е загубила заряда си е плюла на петите :)
18
2
 
10
 
! Отговори
the_instr. преди 8 години
И как така никой от тези пътници в този самолет не обели и дума , че са видяли НЛО?!Как така?! Всички ли бяха "инструктирани"? Всички ли подписаха декларация за поверителност?Нещо не ми се вързват нещата, ама карай да върви...
17
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм виждал кълбовидна мълния като малък. Няма да го забравя никога. Не изглеждаше като от земята. Беше малко на размери се движеше странно. Подозирам, че е възможно да има и по-големи. Че има извънземни е ясно. Дали са идвали/идват е друг въпрос. Космоса е ОГРОМЕН.
16
3
 
10
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
Всичко ще ни разкажат за НЛО,но не сме готови за това.Трябва да почакаме още малко.
15
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господинов, ако не си писал обяснения и подписал декларация, не ти вярвам. Не е възможно този факт да е останал тайна.
14
0
 
16
 
! Отговори
До 16 преди 8 години
*** сутрин рано на летището и виж колко много самолети излитат. Моного повече са тези не на България Ер. Така че у нас има не тамо една а доста авиокомпании. А факта , че мутренската псевдо авиокомпания България Ер е в плачевно състояние , е така. И са си виновни мениджърите и собствениците и. Като не разбират от този бизнес - е така. Никой не ги е спрял да летят и до Луната ако искат.
13
31
 
12
 
! Отговори
до 16 преди 8 години
Защото Балкан имаше 150 милиона дългове, смотъл, когато Костов го продаде. Както повечето неща от социализъма - съществува на загуба само и само да се каже, че го има.