За Елин Пелин или Вазов и Вапцаров пишат на изпит в СУ

968 кандидат-студенти се явиха на изпита по БЕЛ
Обновена: 10 апр 2016 10:43 | 10 апр 2016 10:22, Елка Василева
8
За Елин Пелин или Вазов и Вапцаров пишат на изпит в СУ
Снимка: архив, Reuters

Изпитът по български език и литература, на който 986 кандидат-студенти са подали заявления за явяване, започна в 9.00 часа в зала 65-ата в Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски", съобщи пресцентърът на СУ.

Кандидат-студентката Петя Петкова от Бургас е изтеглила двете теми, от които са избрали да пишат явилите се на изпита по български език и литература.

Първата тема, която студентите са могли да изберат, е "Тегло и забрава в разказите на Елин Пелин".

При избор на втората тема кандидат-студентите трябва да съпоставят цитатите: "От днеска нататък българският род история има и става народ!" от "Паисий" на Иван Вазов и "Какво ще ни дадеш, историйо,от пожълтелите си страници?" от "История" на Никола Вапцаров.

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова е пожелала на кандидат-студентите да представят по най-добър начин своите знания. Председател на изпитната комисия е доц. Паулина Стойчева от Факултета по славянски филологии на Софийския университет.

С успешно издържан изпит по български език и литература кандидат-студентите могат да учат в следните специалности на Софийския университет - Философия; Психология; Социология; Културология; Библиотечно-информационни науки; Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; Българска филология; Славянска филология; Балканистика; Румънска филология; Арменистика и кавказология; Предучилищна и начална училищна педагогика; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия; Физическо възпитание и спорт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Песимист преди 8 години
От днеска нататък българският род история има и става народ!Това, ако 19 годишен младеж го разтълкува, че и напише нещо по въпроса, ще го пусна на изпита само заради идеята....Айде да задаваме по-човешки задачи на децата, това на нищо не прилича....Целенасочено им представяме българската литература като задължителна тегоба и отврат.
4
0
 
4
 
! Отговори
Соц преди 8 години
Моля да напишете след 1-2 седмици тема колко ще са двойките в СУ !
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мъкааааа , може ли така да мъчат децата ? та те по цяла вечер разучават текстове на чалга хитове , а СУ сега ги занимава с некакви Вапцаров ,Вазов и Елин Пелин !
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Представям си какви ще са поредните шедьоври на кандидат - студентите! Да не говорим за неграмотността на съвременното поколение.
1
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В тези учебници слагат книги и автори, които отказват децата от литературата.