Проучванията за газ в Черно море са безопасни за чистотата му

МОСВ: Прилаганата технология е най-съвременната и щадяща околната среда
Обновена: 1 май 2016 19:34 | 1 май 2016 18:20, Анисия Иванова
136
Проучванията за газ в Черно море са безопасни за чистотата му
Снимка: архив Булфото

Прилаганата технология при проучванията за газ в Черно море е най-съвременната и е щадяща околната среда, е заявила Ивелина Василева, министър на околната среда и водите. По думите й са взети всички мерки, разработени са координационни действия и планове за недопускане на каквото и да е замърсяване.

Ивелина Василева отбелязва, че МОСВ полага големи усилия за опазване на чистотата на морските води. Близо 350 милиона лева са инвестирани чрез оперативната програма "Околна среда" /2007-2013 г./ в изграждането на пречиствателни съоръжения по цялото Черноморие, съобщават от МОСВ.

Министерството е отпуснало 750 000 лева, с които се подпомага финансирането на проект за изграждането на задържателен резервоар, за да не се повтори замърсяването от август миналата година в с. Лозенец.

Съоръжението ще подпомага работата на съществуващата пречиствателна станция в случаи на пренатоварване, като ще задържа част от отпадните води и ще ги преработва през нощта. От МОСВ отбелязват, че кметът на община Царево гарантира навременното изграждане на съоръжението до новия летен сезон.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: МОСВпроучване за газ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Значи не са безопасни въпросните проучвания,щом се вдига врява.
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не е българска фирма за проучване на ГАЗ ! Печалбата е за тях !Както стана със златото !Мексиканския залив го замърсиха , та даже не искаха да чистят появилата се мърсотия на повърхността !
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да , кой ще ви каже каква технология използват да проучват за Газ в Черно море." Технология щадяща околната среда ."Нагнетяват химикали и щадят околната среда ! И накрая къде ще отидат химикалите - в подпочвените води !
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има си хас. Понеже ще ни кажете ако е обратното нали?
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви проучвания ,нали имаше толкова газ ,че чак руснаците ни завидяха и си складират тръбите защото знаят че има газ ХА-Ха
69
0
 
1
 
! Отговори
ЦЕЦУ УХОТО преди 7 години
ТАЗИ НИСКА ЧЕРНОКОСА РУНТАВА БУРГАЗЛИИКА --- ИВЕЛИНА ВАСИЛЕВА, Е МАЙКА ИЛИ ЛЕЛЯ НА ТОЗИ НЕКАДЪРЕН БЕЗДАРЕН БОК.УК -- ДИМИТАР РАЧКОВ, КОЙТО Е СЛУГА НА ГЕРБ, ИМЕННО ЗАТОВА.. А ПЪК АРМЕНСКИТЕ ПЙЙП ПИЙП... ''ХАЛВАДЖАН'' СА СЛУГИ НА БОЙКУ ИПОНА.
68
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи в Русия не е опасно да се добива нефт и газ, а у нас е опасно, стига бе ?!
67
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отивайте в русия, щом не ви харесва тук.
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РУСКАТА ДУМА ЗА ''ДРУГАР'' --ТАВАРИШ,ИДВА ОТ ТУРКО-ТАТАРСКАТА ДУМА ЗА НОСЕНЕ И ТЕГЛЕНЕ НА СТОКИ И МАТЕРИАЛНИ НЕЩА = ТОВАРУ !!..ЕДНО ВРЕМЕ ТАТАРИТЕ СА НАСИЛВАЛИ РУСНАЦИТЕ ДА ИМ НОСЯТ И МЪКНАТ СТОКИТЕ И НЕЩАТА, С ТАЗИ ДУМА ..''ТОВАРИ, ТОВАРИ''...И РУСНАЦИТЕ=СЛАВЯНИ ВЗЕЛИ, ЧЕ ПРИЕЛИ ДУМТА ЗА -- ..ДРУГАР, ДРУГАРИ !!, ЗАЩОТО БИЛИ ВИНАГИ ПО НЯКОЛКО ЧЕЛОВЕЦИ ИЛИ ЛЮДЕ, НАЙ-МАЛКО ПО ТРИМА... (ДУМАТА ''ХОРА, ХОРОН, ХОРАС '' Е ГРЪЦКА, НЕ СЛАВЯНСКА ) !
65
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръбопровод Бургас - Александропулис е бил опасен за околната среда , защото могло да застраши туризма според експертите от Отворено общество ,БХК и подобните организации , а дупченето със сонда ,като не се знае от къде може да бликне нефт или газ , ако има въобще , било много добро за България , като после България ще даде концесията на приятелските ни държави от ЕС или америка , и ще получи изгода колкото от златото в Пирдоп ,тоест нищо и ще ни казват ,че ще плащаме неустойки ,ако прекратим
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха-ха-ха продадоха ли нефта или го дадоха на кешията с кесията та остатъчната газ ще търсят пробутвайки я като сероводород за перфорирани тръби за дифузия през шисти минаваща ниско по дъното,а може и на няколко етжа за по-добър улов от етажната индустрия.
63
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе навсякъде където играят милионите е екологично чисто и безопасно
62
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо , не направят референду , дали хората по Черноморието сме съгласни . Унищожиха цялата индустрия , туризма остана единствения конкурентоспособен отрасъл , и сега и него искат , да унищожат . Колко хора ще дойдат пак на морето , ако се къпе и гледа платформа , как дупчи и търси нефт и газ . В мексиканския залив се дупчеше по най-модерна технология и с месеци , не спряха огъня. Остава американците , да почнат , да дупчат и Добруджа и ще чде камъни тогава , пълна зависимост , каквато им е целта
61
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си вземеме последно сбогом с родното черноморие. Да живее ***....ския капитализъм.
60
1
 
8
 
! Отговори
до 104 преди 7 години
Другарю, България я фалираха 90 година новобоядисаните комунисто демократи и откраднаха милиарди благодарение на поддкачсщите ***. Сега са в правителство и парламент.
59
0
 
2
 
! Отговори
лусифер преди 7 години
попътен вятър
58
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другари ***, като е толкова хубаво в руската орбита и социализЪма защо България фалира през 1990???
57
5
 
20
 
! Отговори
Затворко преди 7 години
Само прости и нагли хора могат да кажат тези думи. При всеки сондаж има риск от пробив и оттам от замърсяване на околната среда. Лошото е че тези проучвателни сондажи не ги извършва България, а чужди фирми и затова ако се открият запаси икономически изгодни за изземване приходите ще отидат за тях, а за нас ще останат трохите. Разбира се ще се облажат и тези които са подписали този договор. Ако се стане замърсяване на морето, тогава варненци и бургазлии ще чакат курортисти на куково лято.
56
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На днешната дата Българският туризъм и природа в черноморието ни си заминаха. Амин! Благодарение на сондажника Бойко премиера. Забравих , той може и да валира магистрали и да гради лично спортни зали.
55
1
 
15
 
! Отговори
Пост 3 преди 7 години
Тоест, мадам(или другарката) Ивелина Василева или ви казва в очите че сте прости и наивни, или ви показва колко е некадърна. А може би прави и двете едновременно. Поне за мен е така.