150 чевермета за гостите на Златоград на 7 май

Народна носия е дрескодът за посетителите на празника
Обновена: 3 май 2016 19:34 | 3 май 2016 18:51, Анисия Иванова
6
150 чевермета за гостите на Златоград на 7 май
Архив: Булфото

Над 150 чевермета ще се завъртят на празника на златоградското чеверме на 7 май в родопския град, съобщиха от Община Златоград. Празникът се провежда за втора година и според организаторите ще се превърне в ежегоден в началото на май. Родопска музика, изпълнения на каба гайди, концерти на ансамблите "Българе" и "Тракия" ще звучат в Златоград в празничния ден.

Програмата започва в 9 часа на 7 май с възстановка на приготвянето на традиционния златоградски ястия на открито. Кулинарните демонстрации ще бъдат сред декори в градския парк, пресъздаващи атмосферата на родопски дворове от преди век.

Тържественото откриване на празника "Златоградското чеверме - традиции и гостоприемство" е предвидено от 11.00 часа под звуците на оркестър "101 каба гайди". Представянето на чевермето като един от най-популярните деликатеси от родопската кухня продължава през целия ден, а програмата на феста включва изпълнения на местни и гостуващи фолклорни изпълнители.

Организаторите от Община Златоград очакват гостите на празника да бъдат с народни носии, какъвто е въведеният дрескод на събитието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
user преди 7 години
Там е леко смесено население, но като инициатива е много добро. Много ме спечелиха и с гайдите. Започват да се връщат традициите.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
браво
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За Баце и Цв.Цв. ще има ли?
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво. Да живее България.