Последователка на "Анастасия" е домашната родилка

Прокуратурата подхваща смъртта на момиченцето й
3 май 2016 17:30, Анисия Иванова
55
Последователка на "Анастасия" е домашната родилка
Архив: Булфото

Районната прокуратура в Пловдив започва разследване за причините, довели до смъртта на бебето, починало при раждане в къща в Карловско.

Сигнал за починало новородено момиченце е подаден на тел. 112 в събота, 30 април, към 4 часа сутринта, съобщиха от Апелативната прокуратура - Пловдив.

Още по темата

Раждането е извършено в домашни условия, в къща в карловското село Иван Вазово.

Майката на момиченцето е 37-годишна художничка, а починалото момиченце е първата й рожба.

В селото твърдят, че родилката е привърженичка на руското течение "Анастасия", което проповядва природосъобразен начин на живот и отрича всякаква медицинска намеса при лечение на заболявания, пише "24 часа".

Заради усложнения при раждането майката е била закарана в МБАЛ "Пловдив", като впоследствие е изписана оттам по нейно настояване.

Районна прокуратура - Пловдив е образувала досъдебно производство за установяване на причината за смъртта на бебето. Извършват се разпити на свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
5
 
! Отговори
bros преди 7 години
Е, в други медии има повече по темата. За нещастие, точно тия двамата са изчерпателното за едно изгубенопоколение, което се мислеше и се мисли за адски екстравагантно - моето. Горе-долу сме набори с тия пишман-родители. Продължавам да ги срещам, с празните им погледи, жадни за внимание и абсурдни претенции. Игноранти, дето си мислят, че света е шокиран и гледа с удивление уникалната им домашна чия... Все едно още са на 18 и са напафкани в парка... Жалко, жалко, жалко... А тия дето имат деца...
45
5
 
3
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Някой да не е чувал за манастира Шао Лин!? Та във въпросният манастир, официална медицина няма, има само традиционна медицина, там понякога монасите получават и тежки травми като счупени ръце, крака, ребра, контузии на вътрешни органи! Как ли се лекуват без официална медицина още повече как са се лекували откакто този манастир съществува!? Лекуват се със съответните езотерични знания и умения и който ги има не му трябва никаква официална медицина, тя е необходима на невежите зомбита!
44
3
 
2
 
! Отговори
славянин преди 7 години
А на феновете на официалната медицина пожелавам да продължават да ползват услугите и отровите и доживот и да сънуват, че тя ги ''лекува''! А и да ми отговорят, ако могат, защо при постоянният технологичен напредък на официалната медицина, болните и болестите в световен мащаб, от година на година стават все повече! Пробвайте да ми отговорите, фенове на официалната медицина!
43
3
 
2
 
! Отговори
до 48 от славянин преди 7 години
Не ползвам официалната медицина от месец април 1995 година насам, оттогава не съм слагал нито едно хапче, дори и най-безобидното витаминче в устата си! Ползвам единствено услугите на стоматолозите! И се лекувам с природни и езотерични методи! Нещо друго от мен!?
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До славянинЩе ти кажа да не ползваш официалната медицина и лекарствата, които ти предписва. Да пиеш билкови отвари, които една баба ти е дала, да ходиш на знахарки, да ти леят куршум, да ти баят, може и на ходжа да отидеш! Не официалната медицина ти е виновна, а някои докторчета, които вусловията на жалката ни съвременност са си купили дипломите! За щастие, повечето медици у нас са хора знаещи и можещи! Сполай им!А сектантката е сляпа клонка на еволюцията! Както всички сектанти!
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ами трябвало е да остане в къщи след усложненията , защо е отишла в болницата като е против болниците! иначе е съсипала живота на детето ама тя е отишла да се спасява! на такива не трябва да се падат деца, тя е ***!
40
8
 
6
 
! Отговори
славянин преди 7 години
''Всяка година между 500 и 1500 българи търсят правата си в съда след лекарска грешка, която в 60% от случаите е довела до смърт.''60% от 500 прави 300 души, а от 1500 прави 900 души годишно умрели от лекарски грешки в България! Как се отнасят феновете на официалната медицина с престъпниците с бели дрехи!? Как биха реагирали ако техен близък стане тяхна жертва!?
39
4
 
4
 
! Отговори
славянин преди 7 години
''Всяка година между 500 и 1500 българи търсят правата си в съда след лекарска грешка, която в 60% от случаите е довела до смърт.Едва 10-ина от близо 200 наказателни дела годишно обаче завършват с присъди, 2/3 от които административни.Това посочи днес социологът Тихомир Безлов по време на кръгла маса за сътрудничеството между здравната и съдебната система при защита правата на пациентите в случаите на лекарски грешки. ''Какво ще кажат по проблема феновете на официалната медицина!?
38
7
 
5
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Някога и християнството е третирано като секта, защото е противоречало на основните тогава религиозни догми, а впоследствие е узаконено като официална религия в Римската империя по политически, а не по духовни причини! Има история, има факти, четете, за да знаете!
37
10
 
2
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Жертвите на лекарските грешки в световен мащаб са много повече от жертвите на сектите! Има си статистики и който се интересува може да се осведоми!
36
2
 
9
 
! Отговори
до 41 от славянин преди 7 години
Защо не си зададеш въпроса защо все повече хора отиват в секти, а не в официалните църкви!? Защото официалните църкви нищо не им предлагат освен една куха вяра с кухи ритуали, които не вършат никаква работа, особено на младите! За капак отгоре служителите в официалните религии предостатъчно са се извратили морално! Когато нещо не ти върши работа е съвсем естествено да търсиш друго! Един мислещ човек няма нужда от религии и църкви защото знае, че Бог живее в Душата му и не го търси навън!
35
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До мръ.сни сектиЗнам случаи, завършили зле от облъчването от разни секти. Бяха деца - момиче се хвърли от висок етаж, момченце се обеси! Знам секта, мутирала в църква, където говорят на някаква абракадабра, която наричат "Тракийски език", разтурват семейства, погубват бъдещето на хора. Всичко при сектантите е за да смучат пари от повярвалите и, разбира се, за доминиране на гуруто над група хора - власт в най-първичния й вид! Трябва нов закон за вероизповеданията!
34
3
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 26 преди 7 години
Дойде ли си на думата? Нищастен игьод, и в Русия има секти, и у нас има наши си секти. Руските "Анастасия" и Виссарион" за забранени там от държавата. Затова търсят по-лабави държавици да се внедрят. В САЩ е бъкано със секти и една от тях -"Клонката Давидова" трябваше ФБР да я избие до крак в ранчото Уейко. Не знаеш ли? Прочети! А едни заминаха за Гайана и стотици се отровиха И това ли не знаеш, Х-кремент?Резюме: сектите трябва да бъдат гонени, разтуряни, ръководителите им - жестоко наказвани!
33
0
 
7
 
! Отговори
до последния преди 7 години
Руска руска, ама от евреи за бунаци пак! Та да си додеме на думата, те са интернационалисти и никога не принадлежат на никоя държава!
32
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руска секта... какво очаквате?!
31
1
 
7
 
! Отговори
от мен преди 7 години
сектите са наи опасните модули на дявола и всички тези които се увличат и приемат да ги слушат са застрашени ,и наи вече младите и неопитни младежи и трябва много настоичиво и дръзко да се преследват и разбиват тези свърталища ,никога няма да забравя как си отиде от този свят моя позната само за това че маика и баща и не пзволиха да и се прелее кръв ,това е убииственно невежество а не учение и медицина
30
6
 
6
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Както казах по-долу - на официалните медицина и фармацевтика не им трябват нито здрави, нито умрели хора, защото от тях не се печели, трябват им постоянно болни, от раждането до смъртта им клиенти, които да им потребяват отровите и услугите! Нищо лично, просто бизнес!
29
10
 
3
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Някой да е чул за осъден лекар за лекарска грешка!? Аз не съм! Лекарската мафия добре си върши работата! А за сведение на зомбираните фенове на официалната медицина в техният любим запад всяка година се увеличават ражданията в домашни условия и това е факт, който всеки може да го провери в гугъла!
28
14
 
5
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Аз не знам пък с какво е полезна на днешните деца официалната медицина - може би с това че благодарение на нея от година на година в световен мащаб се увеличават родените с детски диабет и други автоимунни заболявания, аутизъм, вследствие на масовите задължителни ваксинации!? На световната официална медицина и на световната фармацевтика не им трябват нито здрави, нито мъртви хора, а доживотно болни клиенти, които да им потребяват отровите и услугите!
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това дете татко има ли си?