Танкове по жълтите павета... Тренировка за парада

Самолети и хеликоптери ще тренират над София утре вечер
3 май 2016 14:44,
56
Танкове по жълтите павета... Тренировка за парада
Снимка: Кадър bTV

Колона със сухопътни военни машини ще премине утре по централните софийски улици. Те ще бъдат пребазирани за военния парад на 6 май. Тогава се очаква десетки танкове, гаубици, зенитно-ракетни комплекси да преминат по жълтите павета.

Днес военните направиха тренировка за парада в Доброславци под проливния дъжд. Участниците в парада ще са над 1300, разделени в 9 блока, съобщи bTV.

Военните тренират координацията между машините, като само сухопътната техника е от 35 машини, някои от които достигат до 40 т. Верижната техника е оборудвана със специални тампони, така че да не се нараняват жълтите павета.

Във въздушния парад ще бъдат включени 10 типа самолети и хеликоптери. Утре вечер ще бъде направена генералната репетиция на летателната техника. Всички самолети, разположени на летище "Доброславци" ще прелетят над ключови софийски булеварди.

Въпреки че репетицията премина под дъжда, за самия парад на 6 май се очаква времето да е сухо и слънчево.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Българската армия на парад с военна техника, приятно съм изненадан.
41
0
 
1
 
! Отговори
Сержант преди 7 години
Парада е заради недоразумението, което след изборите през есента си заминава. Иначе не е лошо да има парад , но нашата работа ми прилича на поговорката" Пир по време на чума"
40
0
 
2
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
АРМИЯЯЯЯЯЯ -----НЯМА НО ГЕНЕРЯЛИ И ГЛАВНОКОМАНДВАЩИ----25 0000
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руската военна техника е по-качествена от тази на Хамериканците и НАТО. Друг е въпроса, че ние нямаме пари за модерна руска техника. Но тази на Хамериканците и НАТО е и по-скъпа, въпреки че е по-некачествена. Тези ругаещи руската армия да дадат пари да се купят модерни Су-34, Су-35, Ка-50, Ми-28H и Т14 "Армада" като много знаят. Да не мислите че НАТО-вските неща дето сме ги купили са по-качествени?
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Верижната техника е оборудвана със специални тампони, така че да не се нараняват жълтите павета."Дано са качествени тези "специални тампони" че съм виждал какво остава от асфалт като премине танк през него - почти нищо. Да не обезобразят и паветата.
37
0
 
6
 
! Отговори
До Анонимни 35 и 37 преди 7 години
Аз няма как да пиша против българската армия, защото съм служил в нея две години, целувал съм знамето на Отечеството и командирите ни учеха, че ако дойде ден на бран и изпитание, трябва да умрем за страната си! Нека разни со.по.ланковци не ме учат на родолюбие! Ние старите, и сега ще изпълним дълга си! Докато бройлерите розови ме плашат с Терминал 2 и нямало кой да ме храни!Много ми е забавно, сега четох колко лошо било да има парад на 9-ти май в Москва.Същите пишат за парад на жълтите павета!А?
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Na veligden besche sram i posor da ima sarja duhova musika botevata pesen posor sa bg zarkva pstriarha posor tova e sram sa bg
35
7
 
6
 
! Отговори
СЛАВА НА НАТО! преди 7 години
СЛАВА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ!!БЪЛГАРИЯ И ТУРЦИЯ---НАЙ-СИЛНИЯ ЮЖЕН ФЛАНГ НА НАТО!БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ---ОРГАНИЗИРАНА ЕВРОПЕЙСКА СИЛА!ВЕЛИК Е БЪЛГАРСКИЯ ВОЙНИК!!!
34
3
 
5
 
! Отговори
да преди 7 години
Русия и Израел проблем нямат - за това се договарят за всичко когато руски самолет наруши израелското пространство Тел Авив каза, че това е просто инцидент заради който не бива да се свалят самолети - за пореден път евреите унижиха Турция и марионетката си САЩ
33
1
 
5
 
! Отговори
да преди 7 години
за това екипажа поиска да напусне флота, защото понесли психологически травми :) янките напълниха гащите.. от съжаление :) а ако ти се гледат забавни клипчета наистина пусни си щатски войници насред реални бойни действия - разплакани, защото не било като на Плейстейшън :)))
32
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 35Абе вие тук които пишете против нашата армия и България българи ли сте или платени руски ***?!?!?!2-3 посрани атакизчета са. Всяко дете знае, че няма по-тъпa сгaн от проруската.
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До дауплашиха се щатските самальотки от С-400те и израелските се уплашиха и взеха, че унищожиха склад с ракети в Дамаск. Екипажа на С-400 разбрал за атаката от "в контакте" :))))
30
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе вие тук които пишете против нашата армия и България българи ли сте или платени руски ***?!?!?!Слуги на друга държава ли сте?!?!?!Ако не знаете какво имаме на разположение и въоръжение в армията ни поне си направете труда питате чичко ви Гугъл а не пишете разни простотии тук!
29
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До датова руско Су да прелети над супермодерния Доналд Кук и да го..ИЗКЛЮЧИ - голям срам :)Има клипче. Можеш да видиш янките как го гледат със съжаление и му се чудят на акъла на алкохолика. Той Господ достатъчно го е наказал, за какво да го гърмят?А това "изключване" го има само по руската ТВ и в сънищата на ***.
28
0
 
5
 
! Отговори
асд преди 7 години
До ГражданинТи *** ли си ве? По тия павета са правени десетки паради с верижна и каква ли не техника. Ако беше както го мислиш през соца е трябвало всяка година да ги сменят. Дори последните десетина години на няколко пъти минаваха танкове през тях.
27
2
 
3
 
! Отговори
Чекист преди 7 години
Луда работа... За 1 ескадрила няма самолети... :)))
26
3
 
5
 
! Отговори
да преди 7 години
това руско Су да прелети над супермодерния Доналд Кук и да го..ИЗКЛЮЧИ - голям срам :) щатското корито беше въоръжено с нови системи за противовъздушна отбрана.. сигурно са много страшни.. като работят :)
25
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците са не 20г. а поне 50г вече по назад от Запада по отношение на технологиите!За това не ми дрънкайте глупости !
24
3
 
6
 
! Отговори
да преди 7 години
уплашиха се щатските самальотки от С-400 и вече са по-ниски от тревата страх лозе пази :) бяха решили и да наближават крайбрежието на Крим.. хахаха ама като разбраха, че вече има разположени Искендер, които ще ги пратят на Марс за нула време и..скоростно чистиха Черно море от коритата си
23
3
 
6
 
! Отговори
До 24 преди 7 години
Пародия на армия, обаче си има главнокомандващА.