Дават 20 млн. на общини за щети от бедствия

3 млн. отиват за проекти за присъединяването ни към Шенген
1
Дават 20 млн. на общини за щети от бедствия
Снимка: архив, БулФото

Правителството одобри отпускането на над 20.5 млн. лева за преодоляване на щетите от природни бедствия по бюджетите на общини.

С парите ще се разплатят извършени разходи за аварийно-спасителни дейности при овладяване на бедствени положения и кризисни ситуации. Те са предназначени още за укрепване на сгради, свлачища, за защита от вредно въздействие на водите и др.

Правителството одобри и разходването на предвидените в централния бюджет 3 млн. лв. за изпълнението на проекти, свързани с присъединяването на България към Шенгенското пространство.

Средствата се предоставят по бюджетите на МВР и на областната администрация на Хасково за довършване изграждането на тристранен контактен център между България, Гърция и Турция на ГКПП "Капитан Андреево".

Парите са още за доставка на прибори и консумативи за тях за откриване, локализиране и идентифициране на взривни материали и експлозиви, на системи за откриване на укрити лица в транспортни средства, на плавателни средства за осъществяване на граничен контрол по речните граници, за рециклиране и възстановяване на батерии за ръчни термовизионни камери и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: МСбедствия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари