Нерде престъпник, нерде психолог, за МВР е все едно!

Полицаи го разпитваха над два часа, но той не е обиден
4 май 2016 12:30, Анисия Иванова
23
Нерде престъпник, нерде психолог, за МВР е все едно!
Издирваният от МВР престъпник. Снимка: МВР

Будни пловдивчани сбъркаха клиничния психолог Иван Власев с престъпник, издирван от полицията. Повод е снимка на автор на грабеж, разпространена от органите на реда. Призивът е, ако някой познае опасния мъж, да се обади в полицията.

Записът е от охранителна камера. Вярно е, че и друг път са ме бъркали с хора с други професии и с мутра, може би защото редовно ходя на фитнес и тренирам активно, със смях казва Власев, цитиран от "Марица".

Вчера към обяд двама полицаи отишли при психолога и го поканили учтиво да иде с тях в районното управление за справка. Разпитали го какво е правил на 21 април и къде е бил. Наложило се да прегледа телефонните обаждания от тази дата, за да сглоби деня си. Обяснил, че е бил с баща си на среща с приятел.

Още по темата

Едва след като подписал показанията си, Власев разбрал причината за разпита. След това изгледал видеото. Признава, че удивително прилича на човека от записа, но не е той. Когато се вгледал, забелязал важни разлики. Но е парадоксално, че дори по времето на грабежа бил недалеч от мястото на престъплението.

Не се чувствам нито ощетен, нито обиден, казва психологът. "Даже се радвам, че хората се престрашават да се обаждат, а полицаите си вършат работата", казва Иван Власев.

Той е завършил психология в ПУ "Паисий Хилендарски" и е посветил 3-годишната си магистратура на клиничната психология в Нов български университет. Занимава се и с изготвяне на личностни профили. Не пропуска ден, без да потренира, на което дължи здравите си мускули. Обмисля с какво още може да бъде полезен на полицията, за да бъде издирен по-бързо двойникът му.

Междувременно полицията в Пловдив продължава да издирва опасния престъпник и съучастника му, пребили жестоко и обрали мъж от Пловдив. Около 16.20 часа на 21 април пловдивчанинът бил нападнат в дома си на ул. “Петър Васков” от двама непознати, които го привели в безпомощно състояние и му отнели 2000 лева.

Според събраните до момента данни, мъжът от предоставените кадри и снимки в рубриката "Издирва се" в сайта на ОДМВР-Пловдив е един от извършителите. Хората, които разполагат с информация за самоличността му, могат да сигнализират в Първо РУ - Пловдив на тел. 032/932 001, тел. 112 или в най-близкото районно управление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
ОТ КЪДЕ ЗНАЯТ БИЯЧИТЕ ЧЕ ИМА 2000 ЛВ В ДЖОБА СИ САМО ОТ ПРИЯТЕЛИ И ОТ САМИЯ НЕГО ДА НЕ СЕ ХВАЛЯТ ЧЕ ИМАТ МНОГОТО ПАРИ
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е Краси Радков
13
0
 
0
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Харесвам коментари 1 и 6 . На същото мнение съм
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е да започне да се спазва принципа на С.Дянков и на социализма-"От всекиму- според способностите,на всекиму - според резултатите от труда"!Има ли увеличаване на престъпленията , безработицата ,емиграцията ,външния дълг и т.н., или намаляване на производството,доходите , приходите,броя на населението, стандарта на живота и т.н.- без заплати - всички държавни служители от съответното министерство,област и населено място - начело с президента,премиера и народните представители!
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нерде Ямбол, нерде СтанбулЗначение: Употребява се, когато се говори за едно, а някой започва разговор съвсем за друго или съвсем погрешно разбира това, за което става дума.==В последно време рядко се използва според мен.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото и да се прави на интересен психолога, този разпит му е съкратил живота с няколко години.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КонституцияЧл. 7. Държавата отговаря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица.Така написано може да има две значения: държавата отговаря за вреди причинени от действия на нейни органи и второ, държавата отговаря само за вреди причинени от незаконни действия на нейни органи.Заслужава си държавата да бъде осъдена за това, че му е отнела няколко часа от времето, както и за стреса, който се получава при всеки нормален човек при подобна ситуация.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И на мен често ми се случва да помисля някоя жена за Шакира например. Особено след няколко питиета. Няма нищо странно в това.
7
2
 
7
 
! Отговори
Браво преди 7 години
Що за идиотско заглавие на статията? Ако има съмнение за престъпление, именно така трябва да действа МВР - да привиква и разпитва, без значение дали става въпрос за психолог, психопат, депутат или министър.А дано ... (продължението е ясно) ...
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо не се разбира от това заглавие! Какво значи "нерде"?? За първи път го виждам. Уважавам селяните, но не и селянията, особено в журналистиката! Където трябва да е задължителна употребата на КНИЖОВЕН БЪЛГАРСКИ език... Или това са евтини трикове за генериране на коментари?
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е съвсем нормално. Че някой има образование и професия, не значи, че не може да е извършил престъпление, а всеки заподозрян трябва да се яви на разпит.
4
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виновен до доказване на противно! Продължава тази практика от тоталитарно време до днес! Как така ще ме задържат, разпит, че грешка било после?! Ами за грешките се плаща, ако съм аз ще предявя веднага иск за 10 000лв
3
4
 
12
 
! Отговори
Aaa преди 7 години
За пореден път виждам в тоя сайт в заглавие да се ползва думата "нерде". Съответно веднага към редакцията заминава едно пожелание "марш към Анадола, щом не знаете български".
2
4
 
2
 
! Отговори
Той е!!! преди 7 години
Той е!!! С психолозите често се случва - или полудяват или стават престъпници. А щом е и клиничен психолог - 100% е сигурно! Изготвя и портрети в полицията - по-голямо доказателство от това къде?!
1
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А нещо за "вреди причинени от държавата" и плащане за тях в този случай, няма ли? Не може държавата да задържи някой невинен няколко часа за разпит и да не си плати за това.