Дионисий проговори: Свещеници прибират пари под масата

Извършвали богослужения, които са забранени от Светия Синод
Обновена: 23 май 2016 10:44 | 23 май 2016 10:40, Камелия Цветанова
27
Дионисий проговори: Свещеници прибират пари под масата
Снимка: Булфото, архив

"Свещенослужителите в "Св. Александър Невски" са извършвали злоупотреби". Това заяви пред Нова тв архимандрит Дионисий, който беше освободен от ръководството на "Св. Александър Невски" след скандала със зарята на Великден.

Още по темата

 
По думите му племенникът на Ловчанският митрополит също е бил част от схемите. Същевременно, Дионисий подчерта, че на фона на стандартите на българската православна църква няма как да става дума за твърде големи суми.
 
"В храма са извършвани богослужения, които не са били разрешени от Светия Синод. И това е от доста десетилетия. След като има забрана, а те са извършвани, как тогава са били отчитани таксите?", попита той.
 
"Българската църква е онзи обществен инструмент, който най-добре би могъл да донесе промени в нашето общество. Нравите ни са странни тук", заключи архимандритът.
 
"В църквата има един триъгълник на властта с три опорни точки в три манастира - Дивотино, Кокаляне и Хаджидимово. На тези места са хора, които са напуснали бившата държавна сигурност и не са успели в политиката след това", коментира Дионисий.
 
Той отрече твърденията, че е член на масонска ложа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дионисий не беше ли бог на виното?
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гнусен лъжец! В Дивотино и Хаджидимово са млади хора и няма как да са били в бившата ДС.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха-ха-ха,само в казиното парите се прибират от масата и в бригада ги раздават под ред в списъка.
11
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
само едно не е вярно в думите на попа - че парите са малко. Напротив - в църквата се въртят огромни суми, имат доходи, без никакви разходи, и са най-големият собственик на земя у нас. И всичко това - без никакъв данък.
10
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1. Дионисий е езическо име, и не знам как може поп да го носи.2. Всички духовници да си спомнят за това как Исус изгони търговците от храма.
9
0
 
10
 
! Отговори
Гнусно преди 7 години
Лицемерецо извади първо дървената композиция от окото си а после сламките от очите на братята си. А ти какви много хилядни афери прави предателю ? Помниш ли как щеше да му "слагаш юздите" на митрополит Симеон? Колко пари направи от масонските си афери? Да не си член на масонска ложа, но игра в масонски схеми и си предател на Православието и на България. Анатема за теб трябва да има нечестивецо мръсен.
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще се изядат брадатите доносници.
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мюсюлманинът май се задави нещо.
6
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВМЕСТО ДА ЗЛОСЛОВИ, да отиде в манастир и да се покае в пост и мчолитва. И с труд да се изхранва, и да свали копринените раса и подрасници - не подхождат на монах, а на куртизанка.Да вземе поука от отец Иван или от дядо Добре
5
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДИОНИСИЙ Е МОНАХ И Е ДОБРЕ ДА СЕ ОТТЕГЛИ В МАНАСТИР, КЪДЕТО МУ Е МЯСТОТО И ДА СИ ОТДАДЕ НА ПОСТ И МОЛИТВА, А ДА НЕ СЕ ЗАНИМАВА СЪС СВЕТСКИ РАБОТИ.
4
3
 
22
 
! Отговори
Анатема трижди преди 7 години
При такива Божи служители, не се учудвам колко много сатанисти има в българското племе!
3
7
 
10
 
! Отговори
? преди 7 години
Кога ще възстановите старото име на храма - "Св.Св. Кирил и Методий"?Или отгоре (КДС) не дават дума да се продума по тази тема?
2
1
 
17
 
! Отговори
Кон преди 7 години
Жалка статия, не се разбира клевети ли ги, за парите под масата. То не е подкуп, тъй като е вътрешноцърковна работа. Дали е нередно, да си кажат поповете. Но да го казва в светски вестник е срамно за него при всички положения.За ДС да не говорим - срамно обвинение. Като цяло статията показва единствено, че този поп не чувства смирение, и липсата му го прави негоден за свещенослужител.
1
2
 
40
 
! Отговори
CrossFire преди 7 години
Аз не мога да разбера Дионисчо като е толкоз праведен и честен:1. Защо чак сега оповестява тази информация, а не навреме2. Какво общо има тя с неговите простотии, които натвори