Милионите от тотото - урочасани, водят до провали

Късметът от лотарията бил дяволска работа, носил лоша съдба
Обновена: 24 май 2016 20:22 | 24 май 2016 19:00, Камелия Цветанова
47
Милионите от тотото - урочасани, водят до провали
Снимка: Булфото, архив

Едно след друго на екрана излизат шест поредни числа, които ги има във фиша на Марин Соколов. По-късно той ще разкаже, че в първия момент не е повярвал какво му се случва и няколко пъти правил една и съща проверка.

Няма грешка. Марин е спечелил 2 млн. лева от играта 6 от 42 и за секунди от прост работник се е превърнал в богаташ.

Разбира се, близки и приятели веднага го засипват с молби за финансова помощ. Съселяните в родния му Крън пък завистливо коментират, че сега вече Марин ще си оправи живота.

Но щастието, споходило семейството му през 1996 г., се оказва кратко. 16 години по-късно тотомилионерът отказва да си спомни мига на върховно щастие и нарича печалбата дяволска прокоба. Случаят му не е уникален.

Повечето тотомилионери след поредица от житейски несполуки губят парите си, пише в. "168 часа".

Статистиката не може да е пълна, тъй като мнозина забогатели от тото българи предпочитат анонимността. На другите съдбата е сходна и далеч не щастлива. Сякаш милионите от тотото са урочасани.

Историята на Марин Соколов укрепва това суеверие. За разлика от 1996 г. сега той е станал саможив, нарочно няма телефон у дома, а колегите му във фирмата са инструктирани да го крият, ако някой го потърси.

“Марин не иска да говори с никого за своите милиони. Казал е на колегите да отговарят на обажданията с “няма го” и “не знам кога ще се върне”. В редките случаи, когато все пак отвори дума за някогашния си късмет, сякаш отваря стара рана”, разказа пред “168 часа” съседка на бившия милионер.

Марин е споходен от голямата печалба, когато Крън е още село. Сега е град, а милионите ги няма.

"Като спечели, Марин раздаде всичката стока в магазина, който държаше. Инвестира в едно ранчо. Не знам какво стана, но май парите се стопиха. Сега си гледа ранчото, но явно не е заможен, щом работи и на друго място. Бори се за залъка”, каза друг жител на Крън.

Според градската мълва двата милиона лева разпалват вражда във фамилията на Марин Соколов. Роднини се озлобяват срещу него, стига се до бой и жалби в полицията срещу тотомилионера. Дори е осъден условно. В същото време той има и големи грижи със сина си, който се връща от казармата със силно разклатена психика.

“Още дават луди пари за лекари. Като имаш такава тревога, каква файда от милионите, дето си спечелил", коментира друг съсед.

Бай Марин нито веднъж не е пускал фиш след това.

“Господ си взе парите, които ми беше дал. Но щастието не е в тях. Късметът е дяволска работа", казва той днес.

Дали поради промисъл свише, или по съвсем човешки причини печалбата на първия тотомилионер Тодор Бонев от 1,5 млн. лева също се изпарява през 1991 г. Русенецът споделя по-късно, че дълго се е чудел какво да прави с огромната печалба. Най-напред той дава невиждано щедри почерпки, после и за благотворителност. Друга част от парите отиват за нова кола и къща. С останалото отваря студио за красота и здраве, което обаче работи само 6 месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: нещастиямилионеритото
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупости.Баща ми навремето спечели 5+1 (когато имаше "допълнителни" числа), което не беше шестица, но си беше много добре. Съответно ходихме на почивки по 1 месец, купихме си това онова и т.н.Нямаше никакво проклятие. Не ги инвестирахме в нищо - просто си поживяхме. Едни добре похарчени пари :)
42
1
 
11
 
! Отговори
парвеню преди 7 години
Повечето печелещи от тотото страдат от синдрома на парвенюто - дай тука да купим хубава кола, дай тука да купим мезонет в центъра на софия, имение в Созопол, екскурзия до екзотична дестинация, луди нощи в чалготеките... Парите не са урочасани, хората, които ги държат просто са ***. Ако някой добър предприемач спечели няколко милиона от тотото, ще ги направи няколко десетки милиона в рамките на няколко години, например :)
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Купил си салон за здраве и след 6 месеца фалирало дай на простия пари и му гледай сеира
40
0
 
11
 
! Отговори
212 преди 7 години
Да да само Пеевски и майка му не ги хвана проклятието
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Купил си 2-3 къщи и парите свършили
38
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Възможно най-доброто решение ако спечелиш джакпота е да не харчиш нито лев за няколко месеца, колкото да обмислиш добре какво да го правиш. С течение на времето ще се откажеш от много глупости, за които иначе би похарчил пари импулсивно в първия момент.
37
2
 
11
 
! Отговори
Тео преди 7 години
Напълно логично е това, което се е случило. Има хора, които могат да управляват пари и знаят тайната на това, как парите правят пари. Тези хора НЕ играят тото. Реинвестират всяка една стотинка в ново оборудване, персонал или сграден фонд, не дават пари на никого даром. Всички останали, които сме хрисими и се надяваме на помощ от свише играеМ лотарии. Когато късметът ни се усмихне малка част от нас се превръщат в горните, а другите раздават за да подпомогнат роднини и близки или ги мамят. Това е!
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2016-1996- Са 20 години човека е работел с пари без доходи, къде е провала.човека не е намерил доходи пред тези 20 години и сега парите му свършили.Да изглежда текущите доходи ги е отлагал с времето и затова му се натрупало и вече трябва да мисли за доходи.Обаче ако на това викате провал ,то излиза че аз винаги съм бил в провал а предполагам и вие.Друг е въпроса че човека имал възможност по рано да помисли за доходи,за да не стигне до тук, но в крайна сметка всеки има право да прави каквото си
35
0
 
9
 
! Отговори
Язрека преди 7 години
E убу тогава. Нема да играеме. Имате ли некоя схема с некой и друг милион, дека нее урочасана ? Така - да си арчим и да си свиркам...М?
34
0
 
4
 
! Отговори
До 33 преди 7 години
Еее недей да кълнеш и злословиш. Аз само така съм прочел, не че имам точно такъв портфейл
33
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То да въртиш пари акъл трябва.
32
0
 
28
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
Печалба от 2 милиона през 1996-а година се равнява на 30 000 до 3 000$ ,в зависимост дали е получена в началото или в края на годината.Да кажем че е до април-за тия пари тогава можеше да се купи двустаен в нормален квартал на София.Много ли са тея пари-правете си сметката сами.Лично за мен,много пари са тия,които позволяват при безрисково и ниско доходно инвестиране да изкараш спокойно до края на живота си.И много важно-никой да не знае,че ги имаш!
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какъв е изводаот статията........ Не играйте тото и други популярни от скоро игри, защото това са урчасани пари.
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Инвест портфейл 23Портфейлния ти защо се изваждаш от групата на глупаците?Толкова си кух че ти "тече" от ушите.Опазаил те Бог от пари щото ще свършиш като Пурко като продае нивичката.
29
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма "урочасани" пари а има ГЛУПАВИ индивиди (те не са хора).
28
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Статистиката не била пълна?!Камелче, статистиката си е пълна но не е за ***.А в Бг глупаците са 95% от населението.Самият факт че пишеш за нещо което НЕ разбираш е показателен ти към кои спадаш.А на плебса няма какво да му се обяснява.Народ който има максима "Пари ми дай акъл не щем." му е... м....Бълга*раците са "разбирачи" от всичко ама няма дим в ***.Глупави мизерници.
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Статистиката не била пълна?!Камелче, статистиката си е пълна но не е за ***.А в Бг глупаците са 95% от населението.Самият факт че пишеш за нещо което НЕ разбираш е показателен ти към кои спадаш.А на плебса няма какво да му се обяснява.Народ който има максима "Пари ми дай акъл не щем." му е... м....*** са "разбирачи" от всичко ама няма дим в ***.Глупави мизерници.
26
2
 
25
 
! Отговори
dan преди 7 години
Едно време поне имаше случайни късметлии, но нямаше компютри в тотото. Днес големите печалби винаги предварително се нагласяват.
25
5
 
13
 
! Отговори
случайност преди 7 години
Веднага се набива в очи един ключов момент, 1996. Тогава лева беше, 1800 за един долар. Какво може да се направи с 1500 лева сега? Едно голямо нищо."Човек има толкова пари, колкото струва. Ако по някаква причина (например от тото) притежава повече от колкото струва, то той ще ги загуби. Ако има по-малко от колкото струва, той ще ги спечели."
24
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бедността идва от вътре. Дай на бедния пари и гледай как набързо някак пак става беден.