Случаят "Цветан" – една история с щастлив финал!

Сръчното момче днес започва работа на Летище "София"
26 май 2016 11:30,
20
Случаят "Цветан" – една история с щастлив финал!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Преди два месеца ви разказахме за Цветан - сръчното момче, което майстори и радва цял един квартал, докато той и болната му майка преживяват единствено със средства, изкарани от преработка на суровини.

Днес има радостно събитие в живота му, научи Bulgaria ON AIR.

"От днес съм вече на работа на Летище "София". Ще чистим, ще мием, ще караме машини, какво да правиш - ще работим!", похвали се младият мъж.

Дълго време Цецо не успяваше да си намери работа заради дипломата си от помощно училище и скептицизма на работодателите. Промяната дойде, след като стотици му протегнаха ръка в социалните мрежи.

Помощ ще му бъде оказана и за нужния от ТЕЛК документ за получаване на инвалидна пенсия, заради състоянието му - остра декомпресивност. В момента върви процедура по възстановяване на здравноосигурителните му права, обясни народният представител от РБ Бойка Маринска, която също се включи в каузата.

"Този случай, както ние го наричаме - "Цветан" е показателен с това, че когато медии, бизнес, народни представители и институции си подадат ръка наистина мога да се случат чудеса. Неслучайно поставям медиите на първо място, защото от медиите, от вашата телевизия, беше излъчен репортажа за Цветан, който беше разпространен в социалните мрежи и така всички ние разбрахме за този случай", коментира тя.

Вижте и репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато Европа приютява милион нашественици то за един българин това е ЧУДО.
7
1
 
10
 
! Отговори
1212 преди 7 години
Капка в морето е това.Има стотици като него.На тях кой ще помогне?
6
0
 
8
 
! Отговори
Браво ! преди 7 години
Само това , по какъв начин - няма значение !! Той ще работи със сигурност !!!
5
3
 
1
 
! Отговори
anon преди 7 години
Вече се говори да се дава на всеки човек по минимална сума - примерно 800 лева. с тези пари човек да покрива основните си нужди. ако иска да работи да работи за повече тези си вървят. за сметка на това се спират всякакви социални обещетения за безработни телк и всички помощи кито се дават по някакво условие. И без това тези пари отиват при занещи системата хора, които нямат нужда точно от тези пари. да спрем с кампанийте за спасяване на някого и да отрежем 100.
4
2
 
23
 
! Отговори
Асен преди 7 години
Тъжното е, че тя нарича да се случи чудо , това на което всеки гражданин има право. Граждани медии и институции и не знам си кои не би трябвало да си подават ръка за да получи човек елементарни грижи от социална държава. Не може на хората да се обръща внимание само когато отидат с медия
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Социалните са държавни служители на заплата. Номенклатурчици. От тях се изисква да стоят по цял ден зад бюрата, да разиграват хората докато изнудят някой за подкуп и на края да реват че заплатите им са ниски.Не напрязно винаги казвам, голям държавен служител е голям кърлеж, а малкия държавен служител е малък кърлеж. И двата кърлежа пият народна кръв.
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брей, ставали и чудеса, а даже не е Коледа.
1
1
 
46
 
! Отговори
мда преди 7 години
Дано повече случаи станат като този и просто спрат да ни правят впечатление. Такива хора в държави като Германия имат работа като принцип а не като изключение. От години се надявам това да се случи и тук.