"SOS Пирогов" – деца помагат на деца

Благотворителен турнир в полза на детската коремна хирургия
26 май 2016 11:52, Александър Попов
0
"SOS Пирогов" – деца помагат на деца
Мария Гроздева и Камелия Воче са сред лицата на кампанията. Снимка: Agency PhotoGroup

Продължават благотворителните събития, които са част от кампанията "SOS Пирогов". На 12 юни, съвместно с клуб "Локомотив", ще се състои благотворителен детски турнир по художествена гимнастика под надслов "Деца помагат на деца".

Участие ще вземат отбори от всички клубове, а самото състезание ще се проведе в столичната спортна зала "Локомотив" (бул. "Рожен" 23). Състезанието ще се проведе под патронажа на община "Надежда" и със съдействието на фондация "Възможност за вас" и ръководството на "Пирогов", съобщи организаторът и инициаторът на "SOS Пирогов" Диана Николова-Миланова. 

Всички събрани средства ще бъдат дарени на детската коремна хирургия на болницата.

"Детската коремна хирургия се нуждае спешно от средства за ремонт и инвентар. В отделението няма функционална баня, топла вода, тоалетните са разбити и непригодени за оперирани деца. Стаите са препълнени с легла, но придружителите са принудени да спят на пластмасов стол", разказва г-жа Миланова.

Зад каузата на организаторите и ръководството на "Пирогов" застанаха редица популярни и успели личности като Антония Първанова, Мария Гроздева, Ники Кънчев, Мими и Развигор Попов, Ивайло Гюров, Ирина Флорин, Коцето Калки, Васко Кръпката, Сани Алекса, Светлана Тилкова-Алена, дует Ритон, Славин Славчев, Искрен Пецов, Теди Кацарова, Катя Близнакова, Цвети Радойчева и др.

Вече минаха две събития на "SOS Пирогов" през тази година. В началото на април се състоя благотворителен концерт с участието на дует Ритон, дует Мания, Славин Славчев, Искрен Пецов, Цвети Радойчева и Бонимир.

През май кампанията бе част от фестивала на балканската скара "София Мези", където олимпийската шампионка по спортна стрелба Мария Гроздева и Камелия Воче продаваха благотворително скара и напитки. Певицата пък показа кулинарните си умения и приготви погача и специалитети, които бяха продадени за благотворителната кауза.

Който иска да помогне за оборудването на детската коремна хирургия на "Пирогов" може дари средства по банкова сметка:

IBAN: BG07RZBB91551006954230
BIC - RZBBBGSF
Райфайзенбанк, фондация "Възможност за вас"

или на адрес: София, бул. "Тодор Каблешков" 55, вх. А, ет. 7

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари