Телешкото е годно за консумация, кълнат се от БАБХ

"Информацията за престояло месо, пуснато на пазара, подвежда"
20
Телешкото е годно за консумация, кълнат се от БАБХ
Снимка: архив, Ройтерс

Информацията за престояло месо, пуснато на пазара в Хасковско, е абсолютно невярна и подвежда потребителите, според Българската агенция по безопасност на храните.

Още по темата
От Агенцията са категорични, че въпросното месо е годно за консумация.

Неправителствената организация "Ангели за животните", базирана в Австрия, сигнализира, че 130 телета от Австрия с доставка до Турция, върнати по неясни причини, престояват без храна и вода, затворени в камиони, две седмици  между Турция и България.

От БАБХ уточняват, че телетата не са били допуснати в Турция по административни неточности, не е имало никакви съмнения за заболяване на животните.

Те са насочени за санитарно клане в най-близката кланица на територията на България.

На добитото месо са направени всички необходими лабораторни изследвания, които са доказали, че месото е годно за консумация, посочват още от БАБХ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пичов е, съвсем сте изперкали. Месото не е престояло ако е от живо теле. Дори да е жадноили гладно. Баба ти не е ли готвила умряло пиле, казвайки, че щом мине през огън е добре.Но ти израстна здрав и прав, даже гласува, умнико. Стига сте дрънкали небивалици, ами кажете как да се организираме и да направим нещо. Отгоре няма да дойде.
10
0
 
20
 
! Отговори
Русия преди 7 години
Как няма да стават след като Евро-Гей ФАЩ стандартите са ударили дъното!
9
1
 
9
 
! Отговори
212 преди 7 години
Българският производител=тарикат до тарикат е за бесене...
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено, че така ще кажат - нали трябва да напълнят касичката на Дон Мутрьо. Избори наближават.
7
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако искате истинско месо си го отгледайте сами. Ако ви кажа с какво ги хранят и с какви инжекции ги надуват пилците телетата и свинете изобщо няма да погледнете месо в магазина. Само ще ви кажа че месото в магазина изглежда винаги прясно и червенее защото го мажат с една химия дето не е за разправяне. Работил съм 5 години в този бранш и месо кайма салами и тем подобни през живота си няма да купя от магазин. Гледам си едно свинче и го храня само с храна от нивата с Картофки и тревичка.
6
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оня ден си купих от месарски магазин на пазар Краснодар в Бургас телешко. Исках да ми смелят едно кило телешко за 11 лева. Правя си кюфтета и ги пържа..опитвам от едното кюфте и ми се доповръща....такава гадост. Не знам с какво ги бичат тия телета..с какви химии, но аз знам какво е вкусът на истинско телешко, защото сме имали 10 години крави и телета на село. Ще изтроват народа , ей.Не ми се мисли какво има пък в готовата кайма дето я продават за 5-6 лева.
5
1
 
10
 
! Отговори
Даола преди 7 години
В София от седмица виждам отвратително говеждо место във Фантасико, HIT, Кауфланд, което е внесено от някъде, вероятно дълбоко замразено. Не купувайте тази ***. Българските теленца сега са малки и не ги колят.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От БАБХ уточняват, че телетата не са били допуснати в Турция по административни неточности, не е имало никакви съмнения за заболяване на животните.При нас сигурно административни неточности няма или са без значение. 15 дена минават. Някои измират и някой се "отървава" от тях. На загуба е не печели но поне да избие транспорта.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно защото месото не е върнато в Австрия или пратено в Гърция? Сигурно трябва да зададем този въпрос на Миро Мършата?
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
v koy hram beshe molitvata?
1
1
 
9
 
! Отговори
процедурно питане преди 7 години
всички животни ли болни от дерватит се заравят....или част от тях са по магазините.