21-годишен младеж е открит мъртъв

Майката обвинява полицията в бездействие
Обновена: 29 май 2016 17:46 | 29 май 2016 17:27, Петя Славова
96
21-годишен младеж е открит мъртъв
Снимка: bTV

Дни преди да навърши 21 г., Виктор Емануилов се самоубива. Близките му обвиняват полицията в бездействие и искат да знаят дали ще има наказани, съобщава bTV.

Виктор Емануилов, който е бил в тежка депресия прави, опит за самоубийство пред очите на сестра си, а след неуспеха, бяга от вкъщи.
 
На сутринта от Трето районно се обаждат на момичето, че брат ѝ е задържан. „Отидохме в ареста, оставихме му дрехи, храна...”, разказва сестра му Емануела Емануилова. От полицията отказали на близките да разговарят с Виктор.
 
За срещата било нужно разрешението на разследващия, но в продължение на четири часа той не отговарял на служебния си телефон. По обед полицаят съобщил на Емануела, че пуснал брат ѝ да се прибира сам.
 
„В това състояние просто не е трябвало да го пуска, тъй като той може да не се прибере, може да извърши това, което е смятал да прави – да се самоубие”, смята Емануела.
 
Това и става – Виктор е намерен мъртъв в шахта в сграда на метри от Районното.
 
По думите на майка му – Антоанета, от полицията са можели да реагират адекватно и  да запазят живота му.
 
„Дори да си измият ръцете с това и да се обадят на неговите близки... или да кажат „елате и си го приберете”, коментира тя.
 
От МВР  правят вътрешна проверка на действията на служителите си. Според Ивана Милева – говорител на ОД на МВР-Варна, ще стане ясно дали има пропуски в работата на служителите на реда, едва след като завърши проверката.
 
Все още не е ясно дали докато е бил в районното Виктор е бил консултиран с психолог, или му е оказана медицинска помощ.
 
Майка му очаква някаква справедливост, „ако може да има такава в България”. „Знам, че с органите на МВР, когато тръгнеш да се бориш, срещаш бетонна стена”, допълва тя.
 
Семейството иска да знае кой не си е свършил работата и дали ще има наказани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: МВРсамоубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук ми напомня обвинението на дамата дето беше бушунирана в метроти- изпраща гост, ама яко пияни, служителката отказва да продаде билет, вика полицай, те почват да обиждат и хапят, той ги нацелва,а мацката започва от ТВ в ТВ да се жалва- та кой е виновен искам да знам като гражданин, полицая който трябва да ги спре или те че нарушават наредбата да не се влиза в метрото след употреба на алкохол- защото сестра и майка можеха да храчат по същия начин ако не бяха го пуснали от ареста.
76
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На мен не ми е известно колко е компетентна или не Варненската полиция- нямала съм необходимост да контактувам с нея, тук вероятно някой е нарушил законите и сега си отмъщава, но сестрата е виновна първо че е допуснала брат и да избяга, после са тръгнали от полицията ако са биле толкова загрижени можеха да изчакат, полицаите им отказали да говорят с него и затова виновни- едва ли, преди са имали цялото време на света да говорят с детето си, а сега полицаите виновни, ако не го пуснат- пак виновни
75
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че полицията е неадекватна и предимно бездейства е ясно, но ето че има и случаи в които повече пречи, отколкото помага.
74
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕ РАЗБИРАМ МНОГО НО РАЗСЪЖДАВАМ ПО МЕТОДА ЧЕ ВСИЧКИ РАЗБИРАМЕ НАЙ ВЕЧЕ ОТ РАБОТАТА НА ПОЛИЦИЯТА- ТА ЗВЪНИ СЕСТРАТА И УВЕДОМЯВА ЧЕ БРАТ И Е НАПРАВИЛ ОПИТ ЗА САМОУБИЙСТВО ОБАЧЕ Е ИЗБЯГАЛ- САМО ЕДНИ ГОЛИ ПРИКАЗКИ И НИЩО ПО ВЕЧЕ, ПОСЛЕ СЕ СЛУЧВА НЕЩО ЧЕ ТЕ НАМИРАТ И АРЕСТУВАТ БРАТА ТАКА ТОЙ Е ПРИБРАН В АРЕСТА, ТАМ КАЗВА СЕСТРАТА Е В БЕЗОПАСНОСТ ОТИВАТ В ПОЛИЦИЯТА НЕ НАМИРАТ РАЗСЛЕДВАЩИЯТ КОЙТО ИМА ПРАВО ДА ДАДЕ РАЗРЕШЕНИЕ И ТЕ ЗАГРИЖЕНИТЕ СИ ОТИВАТ А ПОЛИЦИЯТА ВИНОВНА НА ЕДНОТО ОБАЖДАНЕ НА СЕСТРАТА
73
0
 
8
 
! Отговори
Неа преди 7 години
А като върнеш лентата над и сестра му го е спирала като е правил опити и той е избягал . Сега кой е виновен и подлежи на санкция ?
72
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На всеки от Варна е известна некомпетентността на варненската полиция-.Де-факто те са го самоубили ,възпрепятствайки контакта на близките с него и оставяйки го сам в неговото тежко психическо състояние.Варненската полиция -символ на некомпетентност ,безочливост,наглост,некадърност и дебели ***.Затова че е бил в депресия те не са виновни,но са възпрепятствали близките да му помогнат-реално подлежат на наказание,и то най-строго - улеснили са самоубийство.
71
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А къде е проблемът? Човек няма ли изконното гражданско право да се самоубие?
70
1
 
22
 
! Отговори
ined преди 7 години
Навремето самоубийците ги караха в психиатрията, а не в полицията.
69
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В държавата на Мутрите е така - всеки ден загиват деца и никой никога не е виновен.Апропо, г-н Бойко и г-жо Бъчварова, какво стана с убиеца от Борисовата градина - вдън земята ли потъна или просто е ваше момче.
68
5
 
11
 
! Отговори
65 преди 7 години
До УШЕВ--прав си брат ,ама какво да се прави ?Родна полиция мила.И тя не е на това дередже отсега.Видяли са момчето ,че не е наред,защо нищо човешко не са направили??Щото са хиени-само те жив човевк ще изядат.
67
0
 
19
 
! Отговори
Анчо преди 7 години
Чак кна деветия абзац разбрах, че момчето се е самоубило във Варна. Браво на журналистите, шармантна статия!
66
3
 
11
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Ех склонен си да обвиниш всеки но не и себе си ... Туй то ...
65
6
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
полициата носи вината всяко тяхно ДЕИСТВИЕ ИЛИ БЕЗДЕИСТВИЕ Е НАКАЗУЕМО ПО ЗАКОНА ии бучвата да го ЗНАЕ кифлата и тия носи отговорност.наи малко с подаване на ..ОСТАВКА
64
16
 
12
 
! Отговори
Край преди 7 години
Съчувсвам на майката за момчето и. Не търсете виновни. Някога такива просто няма. Какво ще ви стопли да накажат някой полицай. Няма как да сперш някой дето толвкова му се умира.
63
9
 
17
 
! Отговори
Ина преди 7 години
Момчето е било на 21 години. Напълно пълнолетно, което означава, че не му е нужен придружител за да го пуснат да си ходи. Друг е въпросът, защо е бил в полицията и сестра ми като е знаела, защо не е предупредила родителите.
62
5
 
14
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Кое точно е безотговорно по смисъла на закона ?
61
0
 
23
 
! Отговори
печална преди 7 години
Много ме плаши това, че който иска да се самоубие не го декларира.Просто го прави!
60
7
 
16
 
! Отговори
възмутен преди 7 години
Не може да се каже ,че полицаите разбират от психиатрия, но действията им са безотговорни.Явно не искат да имат работа.
59
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А знае ли се какво е направил за да бъде задържан ? Не нали . Освен че е изчезнал и някой го е обявил за издирване ..... Какво гарантира че не е направил беля за да го задържат ? М ?
58
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сестрата се е обадила на полицията за опита на брат си да се самоубие- те са го арестували и превели в ареста- на какво основание- на честната дума на сестрата, а ако тя ги е излъгала и са имали личен конфликт, на какво основание е трябвало да го задържат в ареста.