Макар и без заплати, "Пирогов" няма да спре работа

НЗОК пък приведе авансово парите на болницата за април
Обновена: 31 май 2016 11:31 | 31 май 2016 11:30, Камелия Цветанова
6
Макар и без заплати, "Пирогов" няма да спре работа
Снимка: Булфото, архив

Лекарите от "Пирогов" няма да предприемат ефективни стачни действия, въпреки че не са получили заплатите си за април. Това стана ясно от думите на директора на лечебното заведение проф. д-р Стоян Миланов.

Още по темата

"Ефективните стачни действия в спешната медицина са смешни. Искам да уверя пациентите, че тази болница ще продължи да функционира и въобще да не се притесняват", отсече той, но призна, че в болницата има напрежение.

"Напрежението е продиктувано от една проста причина, аз не можах да дам заплатите на болницата, каквито и да са те. Не можах, защото няма от къде", посочи проф. Миланов и припомни, че все още парите на болницата не са преведени.

Според него реформа се прави с пари, а и медицина се прави с пари.

"Крайно време е в тази мелачка, която продължава повече от 15 години, някой да сложи черта. Колко финансови министри се извъртяха и казват: "Аз на тези няма да им дам пари, докато не се реформират. Вие кога ще се реформирате, господа?", риторично попита директорът на лечебното заведение.

От пресцентъра на НЗОК пък съобщиха, че Надзорният съвет на касата е взел решение да отпусне авансово средства на лечебните заведения, които са подали заявления за сключване на договори и допълнителни споразумения за оказване на болнична медицинска помощ, но все още не са подписали тези договори със съответната районна здравноосигурителна каса. В тази графа е и "Пирогов".

Авансовите средства за оказаната от всяко лечебно заведение болнична помощ по клинични пътеки, амбулаторни процедури и клинични процедури, включително и медицински изделия и лекарствени продукти, прилагани в болничната медицинска помощ извън стойността на медицинската помощ за април, вече са наредени по сметките им, пише в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
macola1953 преди 7 години
Що за кошмар! И от къде ще се появят пари за болниците - мадам Ц.Цачева да се самосезира като председател на народно събрание !!! Резервни части за човешкото тяло - Няма ! Но ... съществува ,една подробност - вълка ,козината мени ,характера - никога ! Ще имате ли ,доверие в една комсомолка и бивш партиен секретар ??! НЕ ,ГОСПОДА - ВСИЧКО Е БЪЛГАРСКА ИЛЮЗИЯ !!!
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каза се, че тия от НЗОК не могли смислено да обяснят защо не са превели парите. По тази причина не е зле Москов да си прибере *** и в НЗОК да се назначат качествени хора.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** на тия от пирогоф и заплати ли им дават?!
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Пиргов - истински българин.Пари нема - действайте.