Медсестра "излетя" заради нахапаната Никол

За 30-ина минути децата от яслата били оставени сами
Обновена: 3 юни 2016 14:26 | 3 юни 2016 14:22,
78
Медсестра "излетя" заради нахапаната Никол
Снимка: Facebook

Медицинската сестра, която е трябвало да наблюдава децата в групата, в която е станал инцидентът с малката Никол, е уволнена, съобщи зам.-кметът на София по образование и култура д-р Тодор Чобанов.

Родителите на момиченцето, което е на година и 8 месеца, се оплакаха, че то е било жестоко нахапано от друго дете, докато е било на ясла.

Още по темата

Чобанов уточни, че по случая е започнала проверка.

"Все още не можем да кажем на 100% какво точно се е случило, но е установено безотговорно поведение на медицинското лице, което е оставило без надзор децата и то си е подало оставката. По всяка вероятност друго дете е нахапало момиченцето и може би двете деца са се спречкали", зам.-кметът.

До момента е установено че цялата група деца са били оставени сами между 10 и 30 минути, по време на които се е случил инцидентът. Предполага се, че медицинската сестра е оставила децата без надзор, за да отиде до тоалетна.

Тодор Чобанов подчерта, че в случая става дума за грубо нарушение на правилата за работа, тъй като деца на тази възраст не трябва да бъдат оставяни без надзор.

Заради случая Столичната община започва извънредни проверки във всички детски заведения и на контрола, който директорите упражняват на медицинските лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПОМНИТЕ ЛИ ОСЪДЕНАТА УЧИТЕЛКА ОТ ВАРНА- ЗА ТОВА ЧЕ УЖ СЪБУЛА ГАЩИТЕ НА ДЕТЕ И ГО УДАРИЛА- МАЙКАТА СЕ ХВАЛИ В БГ МАМА ЧЕ ДЕТЕТО Е С ДИАГНОЗА ADHD- ТЕЗИ ДЕЦА СА ИМПУЛСИВНИ- БИЯТ, ХАПЯТ,БЛЪСКАТ, РУШАТ, ТРОШАТ- ТЕ СА ОПАСНИ ЗА СЕБЕ СИ И ОКОЛНИТЕ- УЧИТЕЛКИ И СЕСТРИ ЩЕ СЕ СЪДЯТ- ДОБРЕ- ДОПУСНАЛИ СА БЪДАТ ВЪВЕДЕНИ, НО ПИТАМ КАКВА ВИНА ИМАТ ОСТАНАЛИТЕ ДЕЦА- ЕТО НА СНИМКАТА - ТОВА Е ЖЕРТВАТА- КОЙ ДОПУСНА НА ЕДИН УЧИТЕЛ/МЕД,СЕСТРА ОСВЕН 26/30 Д ДА СЕ ОТГЛЕЖДАТ ПОДОБНИ ОПАСНИ ЗА СЕБЕ СИ И ОКОЛНИТЕ ДЕЦА-
62
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...и само една оставка на мед.сестра е достатъчна?!?!?!
61
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не вярвам такива рани да са причинени от толкова малко дете със зъби. Насилието трябва да е дошло от възрастен и нещо се прикрива.
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А на мен не ми е ясно каква е тази професия "лелка"?
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що за нецензурна дума е "м-е-с-т-я"?
58
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз се отвратих от майката! Разбирам да е някоя самотна майка, която е принудена да работи, защото няма майчинство, но в случая детенцето си има и баща. Няма причина майка му да не си го гледа поне до навършването на две години. И на мен ми са се обаждали от градината и не питам "Има ли нужда да дойда?", а веднага съм отивала. Тази "майка" има ли въобще майчин инстинкт. И вместо да мести детето в друга ясла, да вземе да си поостане в къщи поне още 4 месеца. Детенцето има нужда от МАЙКА!
57
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Писна ми да слушам как някой се измъква, като бива уволнен или си подава оставката или молбата за напускане. Ами ако някое детенце беше решило да си хапне не бузка, а очна ябълка?При такова нехайство трябват сериозни санкции, вкл. лишаване от свобода!
56
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо всичко се случва пост-фактум, първо чакаме я някоя кървава катастрофа, я убийство, корупция... Докога ? Няма контрол ! А в такова болно общество, липсата на контрол води до озверяване. Докога ?
55
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе хора. Гледайте репортажа на бтв и ще видите физиономията на директорката. Ще видите и пиячката, подредена до шкафа. Тия си поркат и после сигурно поступват децата. А горкото дете, наистина изглежда ужасно :((
54
5
 
4
 
! Отговори
54 преди 7 години
В ГРУПА РАБОТЯТ ПО ЕДНА СЕСТРА И ЕДНА ЛЕЛКА НА СМЯНА -ТОВА Е ПО НОРМАТИВ,НО В МНОГО ЧЕСТО ТОЗИ НОРМАТИВ НЕ СЕ СПАЗВА ОТ ДИРЕКТОРИТЕ.РАЗРЕШАВА СЕ ОТСЪСТВИЕ НА ЛЕЛКИ,КАТО ОСТАВАЩАТА МИНАВА МЕЖДИННА СМЯНА И ТАКА СЕСТРАТА ОТ 16 ДО 18 ЧАСА ОСТАВА С ВСИЧКИ ДЕЦА КОИТО ИЗДАВА НА РОДИТЕЛИТЕ,АКО ИМА ПРОБЛЕМ РАЗРЕШАВА.И НАЙ-ЛОШОТО Е,ЧЕ В ГРУПИТЕ ИМА ДЕЦА НА 1 ГОДИНА И ДЕЦА НАД 3 ГОДИНИ,А ТОВА,ЧЕ ДЕЦАТА СА ОСТАВЕНИ 30 МИН. САМИ Е НЕВЯРНО,ТОВА НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ,ТОГАВА ЩЕ ИМА НЕ САМО НАХАПАНО ДЕТЕ...
53
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами ако не е хапана?Ами ако е бита и търкаляна от персонала? Съмнявам се дете да причини това нещо на друго. Още при първото ухапване ще се чуват неистови писъци, които персоналът би трябвало да чуе,макар и от ***. Има нещо гнило. Пък и много бързо я уволниха тая леля.
52
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В групата на дъщеря ми преди 2 години имаше едно момиченце, което хапеше наред. Ако някое дете му вземе играчката, то нахапваше най-близкото до него дете. Дъщеря ми два пъти беше нахапана много жестоко без да е направила нищо. След второто ухапване спрях временно детето от градина, докато реша какво да предприема. Мислех да организирам другите майки, но се оказа, че хапещото момиченце ще е до края на месеца и после ще заминават в друг град. Нищо не предприех, защото персоналът няма вина.
51
1
 
19
 
! Отговори
65 преди 7 години
В яслите всичките по закон трябва да са мед.сестри.На обяд са 4 сестри за да ги нахранят,после на гърнето и да спят.Във всяка една минута,може дете да падне пред очите ти,но ти държиш друго.А 25-28 деца са много,много.Но за 350лв никой не иска да работи.А тук случаят е ясен -децата са оставени сами или не са обърнали внимание на писъците на ухапаното дете.Болката е ужасна-,и ако е имало човек там е щяло само да бъде ухапано ,а не НАХАПАНО!! Децата трябва да се отделят от майките след 3години
50
5
 
11
 
! Отговори
Може може преди 7 години
Не всяка секунда,а всяка милисекунда може да се наблюдават децата.В България безхаберието е безкрайно.Няма такава държава.
49
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И мед сестрата е човек но къде е била лелята в това време , нали са по двама възрастни ?
48
5
 
13
 
! Отговори
Попопо преди 7 години
КАМЕРИ в яслите и градините!Ясно, че всяко не може да се гледа всяка секунда, но и сами да ги оставят работа ли е?
47
11
 
9
 
! Отговори
Истината е че преди 7 години
Не може всяко дете да бъде наблюдавано всяка секунда - това е нереалистично !
46
5
 
0
 
! Отговори
доктора преди 7 години
Да не е паднала върху чадър,я да ви погледна чадърите
45
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе къде излетяла бе. За какво им се плаща на тия?Не уволнение, а да я съдят за криминална небрежност! Голяма глоба да плати! Ако ли не, то тогава поне две години лишаване от свобода!Да ви *** на герберските градини, пълни с вампири -- и бебета, и дъртофелници!
44
7
 
19
 
! Отговори
Георгиева преди 7 години
Това дете най вероятно е бито от персонала. Не може дете да го нахапе толкова зверски. Набеждават момченцето. Не може сестрата от втората смяна да не попита какво се е случило с детенцето за да предаде на родителите. Това е замазване на ситуацията. Аз ако съм на местото на родителите ще искам разследване на случая.