"Пирогов": Без промяна в състоянието на Цвети Стоянова

Тя остава на апаратно дишане в реанимацията
Обновена: 18 юни 2016 22:07 | 18 юни 2016 19:17, Елка Василева
22
"Пирогов": Без промяна в състоянието на Цвети Стоянова
Снимка: БФХГ

Няма промяна в състоянието на световната шампионка от ансамбъла по художествена гимнастика Цветелина Стоянова. Вече пети ден поред тя продължава да бъде в дълбока медикаментозна кома, съобщи bTV.

21-годишното момиче остава на апаратно дишане в Централната реанимация на института за спешна медицинска помощ "Пирогов".

За Цвети се полагат денонощни грижи от дежурен екип от най-добрите специалисти на болницата. Всички, ангажирани с лечението на Стоянова, правят максималното за нейното възстановяване.

До леглото на Цветелина за кратко всеки ден са допускани единствено баща й, брат й, баба й и първата й треньорка Теодора. Желаещите да видят спортистката са в пъти повече, но на този етап посещенията са ограничени с цел крехкото й здраве да не бъде подлагано на излишен риск.

Братът на Цветелина Стоянова обаче заяви за Нова телевизия, че тя е отворила очи. По-рано националният състезател по бокс Тервел Пулев написа следното в профила си във Facebook: "Относно публикации за даряване на кръв за Цвети Стоянова. Току-що лично брат й ми каза, че вече е събрана достатъчно кръв за евентуална нейна операция. Отзовали са се много хора по думите на доктора предадени от Найден Стоянов! Също каза, че прогнозите са обнадеждаващи, че си е отворила очите”, написа Пулев.

Доктор Стоян Сопотенски от „Пирогов“ каза за Дарик, че „няма противоречие в нито едно казано до момента. Брат й не знам какво е казал. Още относно първата информация, която дадохме, никога не сме казвали, че тя не е в съзнание. Цвети още от самото начало си отваря очите, в съзнание е, само че е интубирана и седирана, т.е. е приспана, а съзнанието й е подтиснато и когато се премахне това, тя наистина си отворя очите, но тя никога не е спирала да ги отваря", обясни пред Дарик д-р Сопотенски и поясни, че казаното от близките на Цвети е по-скоро лично емоционална реакция.

"Най-вероятно не е била толкова седирана, те са й говорили и тя е отворила очи, но това тя винаги си го е правила. Това съм го казал от самото начало", допълни специалистът.

Във вторник Цветелина Стоянова претърпя животоспасяваща операция, при която бе отстранен далакът й. Вследствие на падането от шестия етаж гимнастичката, за която се моли цяла България, тепърва има да води дълга и тежка битка за своето възстановяване. Тя страда от множество фрактури и наранявания на вътрешни органи.

От болницата днес опровергаха информация от социалните мрежи, че е необходима кампания по кръводаряване. Медиците са помолили близките на Цвети да дарят кръв, тъй като състоянието й остава тежко.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
17
 
! Отговори
Chudnimostove преди 7 години
Koj biaga ot nai-prekrasnite nesta?! Koi iska da gi napusne?! ....Iliana, da ti varjat pleshkite ne e ot tosi sort....i da ti krestiat arogantno teroristichno na trenirovkite...sasto...
14
1
 
17
 
! Отговори
лусифер преди 7 години
за твоя живот се чудя дали да го отнема или още не
13
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По противен от Илияна Раева ,ако има здраве му кажи.
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съществува нито една причина да се хвърляш от етаж.Даже евтаназията е забранена в България
11
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Всички, ангажирани с лечението на Стоянова, правят максималното за нейното възстановяване."Не трябва ли за всички да е така? Или това е само за красиви девойки и дебели чичаци?
10
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разделила се е с гаджето по-рано и се е отразило на психиката и, загубила е интерес към всичко.
9
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой я плаши.
8
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страх от анонимни ухажори.
7
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой мъж я вбесил.
6
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В първата статия за тази трагедия пишеше, че момичето е било в съзнание когато е дошъл мед.екип.Казало е:"изпратих баба да ми купи ягоди и взех решение да скоча".Дано да има късмет и да се оправи максимално.
5
3
 
34
 
! Отговори
Лили преди 7 години
До 1: Не е доказано, че е опит за самоубийство. Гледах интервюто с Илиана Раева и по това което тя каза, че Цвети се е оплаквала, че я стяга вратът си мисля, че може да е имала панически атаки. Аз самата съм имала и знам какво е. Не ти достига въздух, не можеш да спиш, започваш да се страхуваш от всичко и да мислиш за лоши болести. Вярвайте ми, в такъв момент няма сила, която да те накара да се усмихнеш или да те развесели. Може да и е пролошало и да е паднала. Дано се оправи момичето!!!
4
6
 
43
 
! Отговори
513888 преди 7 години
До 1: според мен причината е само една: защото момичето е съвестно! Почувствало е вина, че е изоставило отбора и е смятала, че е предала доверието им. Защото въпреки явното изтощение, това младо момиче е знаело какво е чест и трудно е приело факта, че не може да се справи. Колко днес са достойните хора, които чувстват вина, които имат съвест и не са егоисти?! Милото дете. Дано се оправи!!!!
3
4
 
30
 
! Отговори
Емо преди 7 години
Номер 4 правиш ли разлика между спортна гимнастика и художествена гимнастика? Май не.Запознай се малко с отделните спортове и тогава коментирай.Пожелавам на моничето да се въстанови бързо!
2
4
 
33
 
! Отговори
PD преди 7 години
А за достоверната новина, от фейсбук профила на *** Пулев. Журналяги! Повдигайте си морала. Горчив, ще ви се види хляба!
1
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
защо се хвърли това момиче ? каква е причината, никой не се хвърля от хубаво.