Цвети оперирана. Баба й: Няма да я питам защо е скочила!

75-годишната жена не вини никой за инцидента с внучката й
23 юни 2016 08:44,
77
Цвети оперирана. Баба й: Няма да я питам защо е скочила!
Снимка: Булфото

Успешно е преминала операцията на гръбнака на гимнастичката Цвети Стоянова, съобщиха лекарите от "Пирогов".

Прия интервенцията, продължила близо 4 часа, са били наместени прешлените й.

Припомняме ви, че грацията скочи преди повече от седмица от шестия етаж на блока на баба си в столичния комплекс "Надежда".

Цвети продължава да бъде обдишвана, но всички лекари се надяват да преодолее и това и да започне да диша самостоятелно. Основният проблем остава с белия дроб, на който му трябва по-продължително време, за да се възстанови, твърдят медици пред "Монитор".

Бабата на Цвети, която я е отгледала от 13-годишна, всеки ден е в "Пирогов", за да следи състоянието на внучката си.

75-годишната Цеца Георгиева настоява, че за случилото с Цвети не може да се вини нито шефката на федерацията по художествена гимнастика Илияна Раева, нито треньорката Ина Ананиева или психоложката на отбора. Всички от федерацията се грижели изключително много за детенцето й.

"Треньорките я взеха под опеката си и я гледаха като свое дете. Знаеха, че липсата на майчица е най-тежкото изпитание за едно крехко създание", казва възрастната жена пред "България днес".

Още по темата

Жената разказва, че минути преди да падне от 6-ия етаж, момичето помолило баба си да отиде до близкия магазин, за да ѝ купи ягоди. По нищо не изглеждало, че ще се случи нещо страшно. Цветелина била видимо спокойна.

На връщане към блока баба ѝ я видяла да лежи в тревата зад блока, а до нея стоели мъж и жена, съседи. Това са хората, които първи виждат падналото тяло и се обаждат на екип на Бърза помощ.

В първия момент бабата помислила, че внучката ѝ е слязла долу и търси нещо в тревата, или пък че се е спънала и паднала от горе. Изобщо не можела да допусне варианта момичето само да е скочило от балкона.

Цветелина Стоянова била в съзнание и казала на възрастната жена: "Бабо, аз паднах!"

Ошашавената старица не я попитала нищо повече. Не се интересувала дали е скочила сама, или инцидентът е станал случайно.

Цвети си размърдала краката. Тогава усетила, че при падането едната маратонка се изхлузила от крака ѝ, помолила баба ѝ да я намери и да ѝ я сложи.

После пристигнала линейката. Отам насетне възрастната жена признава, че в съзнанието ѝ настъпила пълна тъма.

Жената не може, а и не иска да повярва, че Цветелина сама е поискала да се убие. Твърди обаче, че никога няма да я попита какво я е накрало да вземе фаталното решение сама да сложи край на живота си.

Признава, че е цяло чудо, че момичето е оцеляло при полета от 6-ия етаж, а и само на 5 см е имало голяма бетонна плоча. Ударът бил омекотен от дърво, неокосената трева и храсти.

"Ако е скочила съзнателно, то е било в някакъв страшен миг на отчаяние. От какво са породени това отчаяние и безизходица - не зная, нямам обяснение", казва възрастната жена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
4
 
! Отговори
Лилия преди 7 години
До Вълко ЧервенковТи не можеш да четеш или коментираш статии, които не си чел?!? Момичето е живо и се възстановява! ЧЕТЕТЕ ПРЕДИ ДА КОМЕНТИРАТЕ!
58
0
 
4
 
! Отговори
Лилия преди 7 години
Между скочих и паднах има огромна разлика. Незнам защо във всички медии пише, че е скочила. Ами ако и е прилошало и е паднала??? Как може да пишете заключенип, при положение, че не знаете истината. Това, че се е отказала от европейското защото не се е чувствала добре, не осначава, че непременно ще се самоубие. Бързо възстановяване на Цвети!!!
57
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едва ли ще се разбере.Факта,че бабата е наплашена или предупредена,факта че Раева изведнъж се "разболя ",което обикновено става с всички, които треперят за душичките си,имаме много примери в последно време,когато силно се разболяват,царе ,царици,кметове ит.н.Ще потъне в историята,въпреки ,че не е съвсем така.Всичко на този свят се връща,но за съжаление не на тези ,които извършват деянието,а на най-близките им,всъщност на невинните.Честно казано съжалявам ги тези начело с Раева.Дали спи спокойно?
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледах преди малко състезанието в Гуадалахара 2016 на отбора и наблюдавах Цвети нямаше някакви грешки видими за мен лаика в този спорт игра си много хубаво но накрая кого забелязах прословутата психоложка говореща на Ананиева като вещо лице къкъниже си там .Чудя се тая жена няма ли съвест явно не ,но има някаква психика на недосигаема .Аз лично обвинявам само нея. Защо предишният написа смърта
55
2
 
5
 
! Отговори
Вълко Червенков преди 7 години
Всичко ще се изясни скоро - кой е виновен за смъртта на това красиво българско момиче. Държавна сигурност-истинската, скоро ще бъде възстановена. Ще си кажете и майчиното мляко.
54
0
 
13
 
! Отговори
D преди 7 години
Напротив! Питането е част от решението на проблема.
53
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко е хубава....!!!! Трябва да премине през кризата!
52
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък обвинявам главата на мафията - Лиляна Райкова!!!
51
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам дали е казала на баба си "аз паднах",защото най малкото при такива травми си в шок и едва ли можеш да говориш ,когато се ударите и ви боли някъде дали се превивате от болка или си говорите със заобикалящите и като казах околните защо никой от тях не спомена за тези думи , а се чуха едва сега
50
5
 
5
 
! Отговори
baihui преди 7 години
ne "sko4i" a beshe hvarlena !!!!!
49
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 57. Просто с връщането на Раева версията беше сменена, така че да я оневинява.
48
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Начинът по който от първият ден Раева се оправдава,говори недвусмислено,че изпитва някаква вина.Имаразминаване в фактите,за които споменава Сираковица.Най-малкото как аджеба в последният ден преди заминаването разбраха и оформиха документите на заместничката и.Ние няма да ги съдим.Ще ги съди Бог.Тя има две дъщери.
47
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Великият спортен психолог с титла професор на отбора да беше обяснил че който не играе той не греши ,че тя е титуляр и че от нея едва ли някой друг би изиграл елементите по -добре от нея самата,но когато ти се повтаря без грешка без грешка се травмираш и в стремежа без грешка грешиш ,не знам защо психологът се забравя някъде между редовете .Тази проф.забравих й името ,а трябва да го запомним за да не ходи никой при нея е единственият отговорен човек за състоянието на момичето
46
3
 
37
 
! Отговори
валентина преди 7 години
детето ми дълго време си стои само в стаята-няма да го питам защо..детето ми се връща в странно настроение-ама няма да го питам,..детето ми се кара с някой по телефона-няма да го питам какво става.детето ми не се прибира-няма да го питам.детето ми се стреля с някой някъде,бие се в училище НО няма да го питам..ТА с това НЕ питане сме стигнали до тук!
45
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз НЕ разбирам..ЗАЩО?защо това хубаво момиче,което може да има всичкоо,и пак всичко,което поиска?опа,може,ама не в БГ,тука с тия бг манталитети,с тия бг "мъже"..на такова дете му трябва един истински,възпитан,отговорен,интелигентен,мъж!а то какъв избор има?-салфетки,чалготеки,мутри...момичета мили и красиви-махайте се,тука не остана мъж,който да не е чалгар-обръщам се към жени,НЕ слъшащи такъв тип..музика.БЯГАЙТЕ!
44
2
 
19
 
! Отговори
Коко преди 7 години
Разбира се, защо да я пита, много по-добре е да си живеем с мисълта, че всичко е наред. И причината да достигне до това решение не е липсата на родители, а липсата на хора, които да я разбират, да са до нея и да се опитат да й помогнат. Няма как един човек, който очевидно има психически проблем сам да го осъзнае и да отиде на психиатър. Това трябва да свършат близките й хора, които явно отсъстват.
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Относно падането има оцелели и без да са инвалиди в смисъл движат се самостоятелно паднали от 8-я етаж ,така че зависи върху какво ще паднеш и как също .Дървото което е омекотило удара също спестява поне 1 етаж.Може наистина да е паднала по невнимание ,но защо близките й ,то на тях не им е до това да се обясняват в този момент ,но поне бабата е споделила думите й с приятеля ,защо не казаха че най -вероятно се касае за нещастен случай а чак след като се върна отборът
42
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плюенето един друг е национална черта и трябва да се патентова
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, тия лешояди джурнали** не оставят момичето намира! И целия клюкарник само чакате повод се плюете едни друг....жалка картинка!
40
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не бих си помислила да пратя баба си за ягоди, по-скоро аз бих отишла за нея.