Бум на очните травми заради боравене с косачки

Носете предпазни очила, съветват специалистите
24 юни 2016 14:14, Красимир Ангелов
6
Бум на очните травми заради боравене с косачки
Снимка: Reuters

Рязко са се увеличили очните травми, вследствие на неправилно боравене с косачки, съобщи доц. Борислав Дъбов – началник на Очна клиника в "УМБАЛ Св. Анна" в София, съобщиха от болницата.

В момента в клиниката се лекуват пострадали и след скъсване на кордата на косачките и след попадане на камъни или малки клонки в очите заради неправилно косене.

Доц. Дъбов апелира всички, които косят, да не забравят да ползват предпазни очила по време на дейността си, защото това може да ги опази от подобни травми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
32
 
! Отговори
Zapoznat преди 7 години
До 4Моля ограмотете се малко от малко, преди да се хващате за думата. Докторът е казал "косачка", имал е предвид "коса" може би. Преди да ми спорите за терминологията, обърнете внимание, че има "електрическа коса", "моторна коса" и "моторен храсторез". За справка - посетете сайтовете на Husqvarna, Stihl и т.н. Това, което се пропуска в дребното заяждане, обаче, май е съветът, даден от доктора. А баба ти на село да си коси с тримерчето...
4
4
 
39
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
Прав си, но всъщност случаите се се увеличили безкрайно много. През зимата не е имало нито един случай, а даже и един случай след като дойде сезонът на косенето, вече е безкрайно голямо увеличение. Къде е тази корда в косачките?! Аз имам и моторна и електрическа, но те корди нямат. Как изхвърчат камъни и клонки - това даже не мога да измисля как може да се случи. Ако е тример, да, имам и тример, но при косачките ....
3
1
 
44
 
! Отговори
ААА преди 7 години
Не е майтап работата с косачка. При тримерите най-сигурно е да се работи с шлем.
2
1
 
37
 
! Отговори
. преди 7 години
"Рязко увеличение" е когато през месец май е имало 2 случая, а през юни 8. 4 пъти е увеличението. Глупости на квадрати, ама пък хонорар 20 лв за статия си е обяд и вечеря от кварталния магазин.
1
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да няма грешка?! Това, което го пишат е при работа с тримери, а не с косачки. Косачките нямат корда, а и не виждам как нещо може да ми попадне в очите при косене с косачка.